Το Dragon Age: Origins θυμίζει GoT;

Για τους λάτρεις των games σίγουρα έχει πέσει στα χέρια σας. Για τους λάτρεις του GoT και των games μήπως είδατε ομοιότητες στο Dragon Age και της αγαπημένης σας σειράς;

Υπάρχουν πολλά στοιχεία έμπνευσης στο Dragon Age: Origins (2009) τα οποία δανείστηκε από το A Song of Ice and Fire όπως κάποιοι ιππότες που καλούνται “ser” αντί για “sir” άλλα και πιο τρανταχτά στοιχεία όπως το τάγμα Grey Wardens αφοσιωμένο στην καταπολέμηση του υπερφυσικού κακού με την ονομασία “Blights” που θυμίζει την Νυχτερινή Φρουρά.


Όπως και το GoT, μοιάζει με μια συμβατική ιστορία φαντασίας. Υπάρχουν κακά πλάσματα, ηρωικοί βασιλείς, συμμαχίες και ο χαρακτήρας σας, ο αντισυμβατικός ήρωας. Οι καλοί παρατάσσονται στη μία πλευρά οι κακοί στην άλλη και στη συνέχεια ... .όπως και με την εκτέλεση του Ned Stark, κάτι εντελώς απροσδόκητο συμβαίνει και γίνεται σαφές ότι οι κανόνες που υποτίθεται ότι κυβερνούν την ηρωική φαντασία δεν ισχύουν εδώ. Το Dragon Age δεν είναι μια απλή ιστορία υπερφυσικής διαμάχης αλλά μια ιστορία ανθρώπινης φιλοδοξίας και προδοσίας. Όπως και με το GoT, οι άνθρωποι της εξουσίας δεν είναι σε θέση να βάλουν τα προσωπικά τους κίνητρα πίσω τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν ένα "μεγαλύτερο" σκοπό.

Τα θέματα αυτά διαποτίζουν το Dragon Age: Origins με πολλούς τρόπους δίνοντας του μια αίσθηση του επικού παιχνιδιού του GoT. Επίσης το Dragon Age έχει ένα πιο «σημαντικό γατάκι» που ονομάζεται Σερ Pounce.


Ένας άλλος κρίσιμος τρόπος που τέμνονται τα Dragon Age και GoT είναι η αποφυγή της απλοϊκής ηθικής. Βοηθάω τους ανθρώπους : καλό, δολοφονώ τους ανθρώπους : κακό! Το Dragon Age: Origins έγινε ένα από τα πρώτα μεγάλα παιχνίδια που περιέπλεξε τα πραγματικά ζητήματα, όχι με την ηθική τις συμβατικές ιδέες του καλού και του κακού αλλά τις προσωπικές σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων. Όπως και οι χαρακτήρες του GoT που δεν μπορείς να τους κατατάξεις απόλυτα σε κάλους ή κακούς.

Υπάρχει μια κύρια διαφορά ωστόσο. Στο Dragon Age είσαι ένας ήρωας και ταξιδεύεις μόνος σε όλα τα σημαντικά μέρη, επιλύοντας κάθε ζήτημα. Αυτό δεν συμβαδίζει με τις πολλαπλές προοπτικές του GoT όπου οι ιστορίες διαχωρίζονται σε χαρακτήρες, κάτι το οποίο οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα όπως πχ ο Κόκκινος Γάμος, ο οποίος δεν θα συνέβαινε αν υπήρχε ένας μόνο ήρωας που ήταν σε θέση να καθορίσει την έκβαση.


Το Dragon Age 2 (2011) επίλυσε ορισμένα θέματα «τραγωδίας» προσφέροντας πιο δύσκολες επιλογές αλλά το Dragon Age 2 διαδραματίστηκε με μια μόνο πόλη και με βασισμένο σενάριο, δλδ είχε το ανθρώπινο δράμα από το ASOIAF αλλά όχι την ιδιαιτερότητα που συνδέει το αρχικό παιχνίδι με τα έργα του Martin.

Το Dragon Age: Inquisition (2014) είναι το πρώτο game που βγαίνει μετά την πρεμιέρα της σειρά και περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα ταιριάξει ή θα μοιάσει με το GoT


 


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.