Πώς ο γάμος προκάλεσε το Game of Thrones!

Γάμος για συμμαχία υπήρξε μέρος του Game of Thrones από τo πρώτo κιόλας επεισόδιο


  Σχεδόν το πρώτο πράγμα που λέει ο Robert στον Ned είναι ότι θέλει να παντρευτεί τον Joffrey η Sansa, για να ενώσει τους οίκους τους και να τους κάνει πιο ισχυρούς. Επίσης βλέπουμε , ότι ο Viserys κανονίζει με τον Illyrio, η Daenerys να παντρευτεί τον Khal Drogo για να σχηματίσουν μια συμμαχία μεταξύ των Targaryens και οι dothraki να τους βοηθήσουν να πάρουν το στέμμα πίσω. Οι γάμοι όμως δεν σταματούν και συνεχίζονται σε όλη τη σειρά, έχουμε τον Κόκκινο γάμο και τον μωβ γάμο, που γίνονται συγκλονιστικά γεγονότα γύρω από την ολοκλήρωση μιας συμμαχίας.

Το ίδιο είχε γίνει και παλιότερα με τον Rhaegar Targaryen να παντρεύεται την Elia Martell τον Robert Baratheon να παντρεύεται την Cersei Lannister, τους Tully νε ενώνουν τους οίκους τους με τους Stark και Arryn, με κύριο στόχο πάλι τις συμμαχίες. Αλλά στο A World of Ice and Fire, καθίσταται σαφές ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Η ιστορία των Επτά Βασιλείων μετά την κατάκτηση των Targaryen δεν έχουν συμμαχίες γάμων μεταξύ των Μεγάλων οίκων. Μια γρήγορη ματιά στα οικογενειακά δέντρα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο , δείχνει ότι οι μόνοι γάμοι που έγιναν ανάμεσα σε μεγάλους οίκους κατά το παρελθόν συνέβησαν κατά τη διάρκεια της γενιάς της εξέγερσης του Robert.

Αυτό, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, εξηγεί γιατί το Game of Thrones εξερράγη σε ένα  εμφύλιο πόλεμο στο σημείο που αρχίζει η ιστορία .... 


 Η ιδέα είναι αρκετά απλή: όταν οι μεγάλοι οίκοι αρχίζουν να χάνουν την δύναμή τους και αισθάνονται ασταθή τότε, αρχίζουν να παντρεύονται με συγγενικά πρόσωπα. Ο Tywin Lannister παντρεύτηκε την ξάδελφή του, Joanna Lannister, όπως ακριβώς ο πατέρας του Ned, Rickard Stark, παντρεύτηκε την ξάδελφή του, Lyarra. Αλλά όταν οι μεγάλοι οίκοι νιώθουν μια σταθερότητα και έχουν εξωτερικές φιλοδοξίες, τότε παντρευτούν ο ένας τον άλλον. Και αυτό τείνει να αποσταθεροποιήσει το Βασίλειο.

Η δύναμη των Targaryens, που ενσωματώνονται στους δράκους τους, σήμαινε ότι οι φιλόδοξοι άρχοντες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνο για τους δράκο-αναβάτες. Ως εκ τούτου, εκτός από κάποιες διάσπαρτες εξεγέρσεις μετά το θάνατο του Aegon, οι περισσότερες ταραχές στο Βασίλειο προήλθαν από τις οικογένειες των διαφορετικών κληρονόμων των Targaryen. Αυτό εξερράγη στον πρώτο μεγάλο εμφύλιο πόλεμο, τον χορό των δράκων, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι περισσότεροι από τους δράκους. Στην συνέχεια είχαμε νέες συμπλοκές για την διαδοχή των Targaryen, η οποία κορυφώθηκε με τις εξεγέρσεις Blackfyre.  

Έτσι μετά το τέλος εκείνων, οι υπόλοιποι μεγάλοι οίκοι βρήκαν την ευκαιρία για να συμμαχήσουν διότι δεν υπάρχαν πια δράκοι, υπήρχε εσωτερική σταθερότητα σε κάθε γη και απέναντί τους είχαν έναν αδύναμο βασιλιά Targaryen. 
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.