Τι είναι ο Πόλεμος των Πέντε Βασιλέων;

Ο Πόλεμος των Πέντε Βασιλέων είναι το όνομα που δίνεται στον εμφύλιο πόλεμο που δεσπόζει στην ιστορία του Game of Thrones, στις πρώτες εποχές του.  

 Η εύθραυστη ειρήνη που επιβάλλεται από τον βασιλιά Robert Baratheon έρχεται στο τέλος της και αρκετοί διεκδικητές προκύπτουν για το στέμμα του.

Ο πόλεμος ξεκινάει με το θάνατο του Robert, και τελειώνει με τον Κόκκινο Γάμο.


Ποιοι είναι οι πέντε βασιλιάδες;


Ο Joffrey Baratheon (-Lannister), αναγνωρισμένος διάδοχος του Robert που κάθεται στον Σιδήρου θρόνο, αν και στην πραγματικότητα είναι ο νόθος γιος της βασίλισσας Cersei και του Jaime Lannister.

Ο Stannis Baratheon, ο μεσαίος αδελφός Baratheon, και ο νόμιμος κληρονόμος, εφόσον αληθεύει η καταγωγή του Joffrey.

Ο Renly Baratheon, ο φιλόδοξος νεότερος αδελφός Baratheon.

Ο Robb Stark, ο επίδοξος βασιλιάς του Βορρά. 


Ο Balon Greyjoy, ο επίδοξος βασιλιάς των Iron Islands. 

 Τι συνέβη λοιπόν; (σύντομη εκδοχή)

Οι Starks άρχισαν να νικάνε τους Lannisters, μέχρι την επανάσταση των Greyjoys.


   
Οι σύμμαχοι του Renly με τον οίκο Tyrell, φαίνοταν ότι πρόκειται να πάρουν το θρόνο μέχρι που ο Stannis τον δολοφόνησε μαγικά. Ο Stannis πήρε πολλές από τις δυνάμεις του Renly και κινήθηκε προς το king's landing , αλλά μια συμμαχία μεταξύ Lannisters και Tyrells τον νίκησαν στη μάχη του Blackwater.

Ο Robb Stark δεν είναι σε θέση να νικήσει τους Lannisters και τους Greyjoy και ενώ προσπαθεί να ξαναχτίσει συμμαχίες με σκοπό να ενισχύσει τα στρατεύματά του, προδίδεται και δολοφονείται από τους υποτιθέμενους συμμάχους, τους Frey και Bolton στον Κόκκινο Γάμο, με τους Lannisters να είναι οι κερδισμένοι από αυτή την εξέλιξη


Ύστερα ο Βασιλιάς Joffrey δολοφονείται από τους Tyrell συμμάχους του και τον μικρότερο αδελφό του, Tommen να παίρνει το θρόνο και να είναι ο προφανής νικητής του πολέμου των πέντε βασιλιάδων. Ο Stannis παίρνει τα απομεινάρια των δυνάμεων του Βορρά πηγαίνοντας στο τείχος, και οι Greyjoy ωθούνται έξω από το Βορρά από τους Boltons.

Ποιοί Οίκοι εμπλέκονται;

Οίκος Lannister. Ελέγχει την πρωτεύουσα του King’s Landing και υποστηρίζει τον βασιλιά Joffrey των οίκων Lannister και Baratheon. Παρά το γεγονός ότι περιβάλλεται από εχθρούς, οι Lannisters κατάφερναν να μην χάνουν τον έλεγχο. 


Οίκος Stark. Παρά το γεγονός ότι κέρδισε αρκετές μάχες, ο βασιλιάς Robb Stark έχασε την πολιτική στήριξη και δολοφονήθηκε στο Κόκκινο Γάμο και έτσι έληξε η συμμετοχή των Stark στον πόλεμο.

Οίκος Bolton. Οι σύμμαχοι των Starks μέχρι που εντάχθηκαν στους Lannisters και στους Freys και πρόδωσαν τον Robb Stark. Οι Boltons αντικατέστησαν τους Starks ως φύλακες του Βορρά.

Οίκος Baratheon. Χωρίζεται, με το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων να πηγαίνει στο νεώτερο αδελφό, Renly Baratheon, μέχρι τη μυστηριώδη δολοφονία του. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις τους πήγαν μαζί με τον Stannis μέχρι που οι περισσότεροι εξοντώθηκαν στη μάχη του Blackwater. 

Οίκος Tyrell. Αρχικά σύμμαχοι με τον βασιλιά Renly. Μετά το θάνατο του Renly, θα συμμαχήσουν με τους Lannisters. Μια μεγάλη δύναμη στο King’s Landing. 

Οίκος Tully δέχεται επίθεση από τους Lannisters κατά την έναρξη του πολέμου, και γρήγορα συμμαχεί με τον Οίκο Stark όταν ο Robb εισέρχεται στην σύγκρουση. Έχουν μείνει ως επί το πλείστον χωρίς ηγεσία, αν και εξακολουθούν να είναι τεχνικά ανεξάρτητοι, μετά τον Κόκκινο Γάμο. 


Οίκος Frey. Έχουν σχέσεις με τον Οίκο Tully και δέχονται να βοηθήσουν τον Οίκο Stark κάνοντας μια συμφωνία. Πρόδωσαν όμως και δολοφόνησαν τους Stark, σε συνεργασία με τους Bolton αφού ο Robb έσπασε τη δέσμευση.
 
Οίκος Greyjoy. Δηλώνει την ανεξαρτησία του και προσπαθεί να κερδίσει από την επίθεση των δυνάμεων Stark στο Βορρά.


Οίκος Arryn και Οίκος Martell παραμένουν σκόπιμα ουδέτερη στη διάρκεια του πολέμου.
      

Οίκος Targaryen. Είναι απασχολημένος στην απελευθέρωση των σκλάβων στην άλλη άκρη του κόσμου.


Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.