Οι Βασιλιάδες των Σιδερένιων Νησιών

High King of the Iron Islands, επίσης γνωστοί και ως King of the Isles και Iron Kings είναι ο αρχαίος τίτλος των ηγεμόνων των Σιδερένιων Νησιών.


 Αρχικά οι Ironking εξελέγησαν από το Kingsmoot, από τους καπετάνιους του Ironfleet (Σιδερένιος Στόλος). Ωστόσο, αυτή η παράδοση έληξε πριν από χιλιάδες χρόνια και οι Ironborn τότε κυβερνήθηκαν από τον οίκο Hoare.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Qhored Hoare οι Ironborn κατείχαν την δυτική ακτή του Westeros. Κατά τη διάρκεια των αιώνων οι απόγονοι του βασιλιά Qhored έχασαν τα Arbor, Oldtown, Bear Island και ένα μεγάλο μέρος της δυτικής ακτής.

Ο βασιλιάς Harwyn Hoare επέκτεινε την βασιλεία του στα Riverlands από το Neck μέχρι το Blackwater Rush και ο εγγονός του Harren Hoare, που είναι γνωστός ως Harren ο Μαύρος, κυβέρνησε όλα τα εδάφη ανάμεσα στα βουνά από το Neck προς το Blackwater Rush. Ο Harren ο Μαύρος ήταν ο τελευταίος βασιλιάς των σιδερένιων Νησιών και πέθανε κατά τη διάρκεια της μάχης για την κατάκτηση του Harrenhal, όταν ο Aegon ο Κατακτητής εξαπέλυσε τους δράκους του στο κάστρο.

Αιώνες αργότερα ο Balon Greyjoy αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς των Νήσων με την Εξέγερση των Greyjoy και ηττήθηκε από τον Robert Baratheon, υποτασσόμενος κι αυτός στα Επτά βασίλεια.Ιστορικοί Βασιλείς των Σιδερένιων Νησιών :

Grey King, ο πρώτος των βασιλέων
Urras Ironfoot, εκλεγμένος από το kingsmoot.
Sylas Flatnose, εκλεγμένος από το kingsmoot.
Harrag Hoare, εκλεγμένος από το kingsmoot.
"Old Kraken", εκλεγμένος από το kingsmoot.
Urron Greyiron,
Torgon, the Latecomer
Urragon Goodbrother
Qhored Hoare, επέκτεινε την κυριαρχία των Ironborn σε ολόκληρη την ακτογραμμή του Westeros
Harwyn Hardhand
Harren the Black, που κατασκεύασε το Harrenhal.
Balon Greyjoy ο διπλά εστεμμένος
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.