Τάφρος Cailin

Η τάφρος Cailin (Moat Cailin) είναι ένα αρχαίο φρούριο των Πρώτων Ανθρώπων και βρίσκεται στο Βορρά, στο βόρειο άκρο του μεγάλου βάλτου γνωστός ως Neck και περίπου είκοσι μίλια από τις πηγές του Fever River.

 
Είναι ένα από τα σημαντικότερα οχυρά του Βορρά αν και ένα μεγάλο μέρος του αποτελείται πλέον από ερείπια. Η σημασία του πηγάζει από το γεγονός ότι «διοικεί» το εκεί πέρασμα αναγκάζοντας εισβολείς να ταξιδέψουν μέσα από τους βάλτους του Neck, γεγονός αδύνατο για μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη. 

Σκηνή χάρτη της Τάφρου Cailin (Game of Thrones, HBO)

 Η Τάφρος είναι ένα σημαντικό και αποτελεσματικό φυσικό εμπόδιο που προστάτευε το Βορρά από Νότιους εισβολείς για χιλιάδες χρόνια. Ο μόνος τρόπος για να παρακαμφθεί ουσιαστικά είναι να κερδίσει κανείς την πίστη του Οίκου Reed και των crannogmen που γνωρίζουν άλλες διαδρομές μέσα από τους βάλτους. Οι διαδρομές αυτές όπως τα στενά μονοπάτια μεταξύ των υψιπέδων και οι λασπώδης δρόμοι μέσα από τα καλάμια που μόνο βάρκες μπορούν να ακολουθήσουν δεν υπάρχουν σε κανένα χάρτη. Δεδομένου του έντονου δεσμού μεταξύ των οίκων Stark και Reed μια τέτοια βοήθεια θεωρείτε απίθανη.

Σκηνή της Τάφρου Cailin (επ.The Mountain and the Viper,Game of Thrones, HBO)

Λέγεται ότι η Τάφρος κατασκευάστηκε περίπου 10.000 χρόνια πριν από τους Πρώτους Ανθρώπους. Ήταν ένα μεγάλο φρούριο με είκοσι πύργους και ένα μεγάλο τοίχος από βασάλτη, τόσο ψηλό όσο εκείνο του Winterfell. Αποτελεί κλειδί στην άμυνα των Βορείων την οποία δεν κατάφεραν να περάσουν οι στρατοί των Άνταλ στο παρελθόν. Σήμερα μεγάλα τμήματα από βασάλτη βρίσκονται διάσπαρτα μισοβυθισμένα στο έδαφος εκεί που κάποτε βρίσκονταν το τείχος. Το ξύλινο φρούριο έχει σαπίσει εδώ και χίλια χρόνια.

O Theon Greyjoy στέλνεται στην Τάφρο Cailin (Game of Thrones,HBO)

Τρεις από τους εναπομείναντες θρυλικούς είκοσι πύργους είναι καταπράσινοι, σκεπασμένοι με βρύα. Οι πύργοι αυτοί είναι περισσότερο από ικανοί στην υπεράσπιση του περάσματος προς τα νότια με την προϋπόθεση ότι θα είναι πλήρως επανδρωμένοι.

O Theon Greyjoy στέλνεται στην Τάφρο Cailin (Game of Thrones,HBO)

Children's Tower. Ο Πύργος των Παιδιών είναι ψηλός και λεπτός. Έχει το ήμισυ από τις πολεμίστρες στο στέμμα του. Ο θρύλος λέει ότι τα Παιδιά του Δάσους κάλεσαν εκεί τους θεούς για να στείλουν το «σφυρί των υδάτων» για να συνθλίψουν το Neck. Σύμφωνα με το μύθο, τα Παιδιά του Δάσους επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την Τάφρο για να συγκρατήσουν την «πλημμύρα» της εισβολής των Άνταλς. Όταν αυτό απέτυχε λόγω του μεγάλου αριθμού των εισβολέων τα Παιδιά προσπάθησαν να σπάσουν το Neck με ισχυρά μάγια και να αποσπάσουν το Βορρά από το Νότο, όπως έγινε αιώνες νωρίτερα με το Arm of Dorne. Τα παιδιά απέτυχαν και κατάφεραν μόνο πλημμύρα δημιουργώντας έλη. Ωστόσο το βαλτώδες έδαφος ήταν αρκετό για να αποτρέψει τους Άνταλς από την απόκτηση της Τάφρου Cailin.
Ο Πύργος των Παιδιών του Dimitri Bielak

Gatehouse Tower. Είναι ο μοναδικός πύργος που στέκεται ακόμα ευθύς και διατηρεί τμήματα των τειχών τριγύρω του.
Ο Πύργος Gatehouse του Dimitri Bielak

Drunkard's Tower. Ονομάστηκε έτσι λόγω της μεγάλης κλίσης του. Κατά το παρελθόν τέμνονταν εκεί το νότιο και δυτικό μέρος των τειχών.
Ο Drunkard's Tower του Dimitri Bielak

Στο πρώτο βιβλίο (A Game of Thrones) κατά την πορεία του Νότια, ο Robb Stark διαλέγει τον πύργο Gatehouse ως έδρα του, ο Greatjon Umber παίρνει τον Πύργο των Παιδιών και ο Rickard Karstark τον Drunkard's Tower.
Στο δεύτερο βιβλίο (A Clash of Kings) ο Victarion Greyjoy στέλνεται από τον αδερφό του Balon για να κερδίσει την Τάφρο πλέοντας με το Saltspear. Το φρούριο είχε σχεδιαστεί για να αντιστέκεται σε επιθέσεις από το νότο και ως εκ τούτου η βόρεια πλευρά του είναι σχετικά εκτεθειμένη ακόμη και σε μια μικρή δύναμη. Η αδυναμία αυτή αξιοποιείται από τους ironborn στη Μάχη της Τάφρου Cailin κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Πέντε Βασιλέων. Αφού ο Theon καταλαμβάνει το Winterfell και διακηρύσσει τον εαυτό του Πρίγκιπα του Winterfell, ο Maester Luwin συμβουλεύει τον Theon ότι η Τάφρος κάθεται στην άκρη των υψιπέδων και πως ο Άρχοντας Howland Reed μπορεί να κάνει την ζωή του Victarion κόλαση, αλλά εφόσον έχουν τους κληρονόμους του, Jojen και Meera, μπορεί να τον έχει του χεριού του.

Theon Greyjoy του Marc Simonetti
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.