Dreadfort

To Dreadfort είναι ένα φρούριο στο Βορρά, στο βορειοανατολικό Westeros και η έδρα του Οίκου Bolton.

Βρίσκεται στις όχθες του Weeping Water, νοτιοανατολικά των Lonely Hills και βόρεια των Sheepshead Hills, βόρεια του Hornwood, νότια του Last Hearth και τέλος νοτιοδυτικά του Karhold.

Dreadfort του Sam White


Το Dreadfort είναι ένα δυσοίωνο μέρος καθώς λέγεται ότι οι Boltons εξακολουθούν να διατηρούν θαλάμους βασανιστηρίων και ένα ειδικό δωμάτιο όπου κρεμούν τα γδαρμένα δέρματα των εχθρών τους, συμπεριλαμβανομένων πολλών Βασιλιάδων του Βορρά από τον Οίκο Stark. Αιώνες πριν οι Boltons ξεσηκώθηκαν εναντίον του βασιλιά Harlon Stark και το Dreadfort κράτησε δύο χρόνια υπό πολιορκία πριν παραδοθούν.

Το κάστρο είναι ένα ισχυρό φρούριο με ψηλά τείχη και τριγωνικές οδοντωτές επάλξεις που μοιάζουν με αιχμηρά πέτρινα δόντια. Έχει χοντρούς πέτρινους τοίχους και ογκώδη πύργους. Η Μεγάλη Αίθουσα του είναι χαμηλή και καπνισμένη, με σειρές από δάδες τοποθετημένες σε σκελετικά ανθρώπινα χέρια που προεξέχουν από τους τοίχους. Μεγάλα τραπέζια στέκονται μπροστά από μια εξέδρα με ένα ψηλό τραπέζι. Η αίθουσα έχει θολωτή οροφή και ξύλινα δοκάρια μαυρισμένα από τον καπνό.

Σκηνή του Dreadfort (Game of Thrones, HBO)
 
Στο πρώτο βιβλίο, οι Bolton με τους άνδρες τους απαντούν στο κάλεσμα του Robb Stark στο Winterfell
Στο δεύτερο βιβλίο, η Αρχόντισσα Donella Hornwood μαθαίνει ότι ο Ramsay Snow νόθος γιος του Roose συγκεντρώνει άνδρες στο Dreadfort και ανησυχεί καθώς τα εδάφη του Οίκου της εφάπτονται με εκείνα των Boltons. Ενώ επέστρεφε από την γιορτή της συγκομιδής του Winterfell η Donella πολιορκείται και αναγκάζεται να παντρευτεί τον Ramsay. Σε απάντηση, ο Άρχοντας Wyman Manderly καταλαμβάνει το Hornwood για να αποτρέψει τον Ramsay και ιππότες του White Harbor πολεμούν άνδρες από το Dreadfort στα δάση του Hornwood. Τα νέα φτάνουν στο Winterfell αλλά ο Σερ Rodrik Cassel δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να τους σταματήσει. Ο "Reek", ένας υπηρέτης των Bolton, συλλαμβάνεται από τον Rodrik μετά τον υποτιθέμενο θάνατό του Ramsay. Μετά την κατάληψη του Winterfell από τον Theon Greyjoy ο Reek συντάσσεται με τον Theon αλλά ο Theon δεν έχει στρατό για να κρατήσει το Winterfell και στέλνει τον Reek με την ελπίδα να συγκεντρώσει μερικές εκατοντάδες ενισχύσεις. Ωστόσο ο Reek επιστρέφει στο Winterfell με εξακόσιους άνδρες από το Dreadfort και επιτίθεται στον στρατό του Rodrik, αποκαλύπτει τον εαυτό του ως ο επιζών Ramsay Snow και λεηλατεί το Winterfell.
Στο τρίτο βιβλίο, σύμφωνα με την επιστολή που διαβάζει ο Lothar Frey στον Robb στο Riverrun οι γυναίκες και τα παιδιά που επέζησαν από την λεηλασία (η οποία φέρεται να προκλήθηκε από τον Theon) οδηγήθηκαν στο Dreadfort από τον μπάσταρδο Bolton. Κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Πέντε Βασιλέων οι Boltons πρόδωσαν τους Stark συμμαχώντας με τους Freys στη σφαγή του Κόκκινου Γάμου. Ο βασιλιάς Tommen Baratheon υπογράφει διατάγματα δίνοντας στον Roose Bolton τον τίτλο του νέου Φύλακα του Βορρά και νομιμοποιεί τον Ramsay ως Ramsay Bolton. Με το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης των Bolton παγιδευμένη νότια της Τάφρου Cailin το Dreadfort κυβερνάτε από τον Ramsay.

Σκηνή του Theon στο Dreadfort (Game of Thrones, HBO)
Σκηνή του Dreadfort (Game of Thrones, HBO)
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.