Ο Χειμώνας του Game of Thrones, έρχεται και εκτοξεύει ξανά τον τουρισμό!


Η πιο επιτυχημένη αμερικάνική σειρά των τελευταίων ετών έχει γυριστεί στις μοναδικές τοποθεσίες της βόρειας Ιρλανδίας, με αποτέλεσμα ο τουρισμός τις περιοχής να εκτινάσσεται τα ύψη, χάρη την επιθυμία των φανατικών θαυμαστών της σειράς να δουν και να περπατήσουν στα ίδια μονοπάτια που περπάτησαν οι αγαπημένοι τους χαρακτήρες.

Οι υπεύθυνοι του τουρισμού της χώρας υπολογίζουν αύξηση περίπου 8.6 εκατομμύρια λίρες στα έσοδα από την επισκεψιμότητα στην περιοχή.  

Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο οι παράγοντες του τουρισμού οργάνωσαν προωθητική καμπάνια χρησιμοποιώντας το λογότυπο της σειράς, μετά από συνεννόηση τους με τους παραγωγούς.

Η καμπάνια, που κυκλοφόρησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόταν κυρίως στους τηλεθεατές της σειράς, που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 14 εκατομμύρια άτομα, και η απήχηση ήταν άμεση με τον κόσμο να συρρέει για να επισκεφθεί την περιοχή.

Εκτιμάται, ότι είναι η πιο επιτυχημένη καμπάνια όλων των εποχών αφού σε διάστημα, μόλις, 11 εβδομάδων είχε 100 εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο.

Με αποτέλεσμα η Ιρλανδία να έχει θέσει ψηλά τον πήχη όσον αφορά τον τουρισμό και να αναμένει αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή για τα ερχόμενα χρόνια.Το κάστρο Dunluce στο County Antrim, όπου βρίσκεται οίκος Γκρέυτζοϋ.


Το λιμάνι Ballintoy, βρίσκεται σε ένα χωρίο της Βόρειας Ιρλανδίας.Η παραλία Murlough που χρησιμοποιήθηκε σαν σκηνικό στον δεύτερο κύκλο της σειράς.


Το κάστρο Ward in Co, που μετατράπηκε στο κάστρο Winterfell.


Η παραλία Downhill, που χρησιμοποιήθηκε κατά τον δεύτερο κύκλο της σειράς.


Περιοχή στο Strangford Lough, αποτέλεσε το "στρατόπεδο" του Ρόμπ Στάρκ.


Το Carrick-a-Rede, βρίσκεται στο βορειότερο σημείο της χώρας και χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν.


Το Dark Hedges χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό για "Το Δρόμο του Βασιλιά".


Το δάσος Tollymore, μετατράπηκε στο Στοιχειωμένο Δάσος για τις ανάγκες της σειράς.


ΠΗΓΗ: news247.gr
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.