Hoster Tully

Ο Hoster Tully ήταν επικεφαλής του οίκου Tully, Άρχοντας του Riverrun και άρχοντας Paramount της Τρίαινας. Παντρεμένος με την Minisa Whent και πατέρας των Edmure, Catelyn και Lysa. Αδερφός του Brynden Tully.


 

Στα νιάτα του ήταν ψηλός με μπλε μάτια και καστανοκόκκινα μαλλιά. Καθώς μεγάλωνε έγινε εύσωμος. Όταν ήταν νεότερος ταξίδευε συνεχώς. Κατά το χρονοδιάγραμμα των βιβλίων είναι γέρος και άρρωστος τα δύο τελευταία χρόνια, χάνοντας πολύ βάρος και τελικά πεθαίνει.

Σύμφωνα με πηγές, ο Hoster Tully υπηρέτησε στον πόλεμο των Ninepenny Kings κάνοντας φίλο τον πατέρα του Petyr Baelish. Αυτή η φιλία οδήγησε τον Peytr προστατευόμενο στο Riverrun. Κάποια στιγμή μετά τον πόλεμο ο Hoster προσπάθησε να παντρέψει τον ήρωα του πολέμου και αδελφό του Brynden με την Bethany Redwyne αλλά ο Brynden αρνήθηκε. Αυτή ήταν και η αρχή της διαμάχης μεταξύ τους που κράτησε δεκαετίες.

Η σύζυγος του, Minisa Whent, γέννησε τέσσερις γιους και δύο κόρες αν και μόνο οι Catelyn, Lysa και Edmure επέζησαν. Πέθανε στη γέννα του τέταρτου γιού της. Ο θάνατο της Minisa λύπησε βαθιά τον Hoster και δεν συνήλθε ποτέ. (Game of Thones,HBO)

Πριν την Εξέγερσης του Robert, η μεγαλύτερη κόρη του Catelyn ήταν αρραβωνιασμένη με τον Brandon Stark διάδοχο του Winterfell. Μετά την δολοφονία του Brandon από τον Aerys II Targaryen, ο Hoster ένωσε τις δυνάμεις του στην εξέγερση και πολέμησε στην μάχη των Κωδώνων όπου τραυματίστηκε από το Χέρι του Βασιλιά, Άρχοντα Jon Connington.

Πάντρεψε την Catelyn με τον Eddard Stark και την Lysa με τον Jon Arryn. Αρκετοί από τους λαβαροφόρους του όπως οι Mootons, Goodbrooks, Rygers και Darrys παρέμεναν πιστοί στους Targaryens. Έτσι ο Hoster τους επιτέθηκε και νίκησε.

Το 295 AL ο Άρχοντας Tully αρρώστησε.

Στο πρώτο βιβλίο του ASOIAF, με τους Lannister να απειλούν τα σύνορα και τα εδάφη του, ο Hoster κρατά μυστική την ασθένεια του με τον γιο του Edmure να αναλαμβάνει πολλά από τα καθήκοντα του. Όταν οι επιδρομείς υπό την ηγεσία του Σερ Gregor Clegane εισβάλουν στα Riverlands, σε αντίποινα για τη σύλληψη του Tyrion από την Catelyn, ο Hoster επιμένει ότι το θέμα πρέπει να τεθεί ενώπιον του Θρόνου, έτσι ώστε ο Tywin Lannister να μην μπορέσει να προσποιηθεί απρόκλητη αντεπίθεση.

 
Hoster Tully του MICO

Έχει πέσει στο κρεβάτι όταν πολιορκείται το Riverrun από τις δυνάμεις του Jaime Lannister και ο Edmure συλλαμβάνεται. Ο εγγονός του Robb Stark σπάει την πολιορκία στη Μάχη των Στρατοπέδων και η Catelyn επισκέπτεται τον πατέρα της που εξακολουθεί να έχει διαύγεια. Ο Brynden ο οποίος έχει ενταχθεί στο στρατό των Stark συμβιβάζει τις διαφορές του με τον αδερφό του.

Στο δεύτερο βιβλίο, το μυαλό του Hoster συνεχίζει να ξεφεύγει όλο και περισσότερο και χάνει συνεχώς την ροή και τον χρόνο των γεγονότων που συμβαίνουν γύρω του.

Στο τρίτο βιβλίο ο Hoster είναι στις τελευταίες του εβδομάδες, σε θέση να μουρμουρίζει μόνο λίγες πυρετώδεις λέξεις και δεν αναγνωρίζει τα παιδιά του. Ο Edmure έχει αναλάβει τον έλεγχο του Riverrun. Μιλάει συχνά σε παραλήρημα για τη ματαίωση της εγκυμοσύνη της Lysa. Οι Catelyn και Edmure γράφουν στην Lysa να επισκεφτεί τον πατέρα της αλλά δεν ανταποκρίνεται ποτέ. Ο Hoster Tully πεθαίνει το 299 AL και τον διαδέχεται ο Edmure.
Στην κηδεία του είναι παρόν ο βασιλιάς του Βορρά Robb Stark και έξι από τους λαβαροφόρους του. Ως εθιμοτυπικό μέρος της κηδείας ένα φλεγόμενο βέλος πρέπει να ανάψει φωτιά στην βάρκα του νεκρού καθώς ταξιδεύει στο ποτάμι. Ο γιος του Edmure αποτυγχάνει τρεις φορές στις βολές του από την θλίψη του. Ο Brynden παίρνει το τόξο από τα χέρια του ανιψιού του και καταφέρνει να ανάψει την φωτιά στην βάρκα του νεκρού.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.