Η Maisie Williams μίλησε για πρώτη φορά για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό που υπέστη!Ένα από τα αστέρια του Game Of Thrones, η Maisie Williams, μίλησε για πρώτη φορά για τον ηλεκτρονικό χλευασμό -Troll- και τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό - Cyberbully-  που υπέστη μέσω διαδικτύου αλλά και τις επιπτώσεις του.


Με αφορμή την μίνι σειρά-ντοκιμαντέρ όπου πρωταγωνιστεί η Maisie Williams με θέμα το Cyberbully, η ηθοποιός παραδέχεται πως έπεσε θύμα αυτής της μορφής βίας σε ηλικία των 17 χρόνων. Η ανερχόμενη ηθοποιός τόνισε την συναισθηματική φόρτιση που ένοιωθε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων λόγω της προσωπικής της εμπειρίας.
Συγκεκριμένα η Maisie Williams δήλωσε :

'' Συναντάω trolls στο διαδίκτυο πολύ συχνά και το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Όλα είναι πιθανά στο διαδίκτυο, και από την στιγμή που θα κάνεις κάποιο post, όλοι είναι ικανοί να το δουν και να το σχολιάσουν με όποιο τρόπο θέλουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν κάποιος γνωρίζει κάτι που θα σε ενοχλήσει, μπορεί να το χρησιμοποιήσει και εναντίον σου. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι εύκολο να πεις '' Εντάξει δεν πειράζει, έξαλλου δεν με γνωρίζουν ούτε τους γνωριζω'', άλλα κατά βάθος πονάει πολύ.''


Η αγγλικής καταγωγής ηθοποιός συνέχισε σχολιάζοντας την υπόθεση της σειράς:

'' Η Casey είναι μια πολύ φυσιολογική έφηβη, όπου μέσω κάποιων ψευδώνυμων εκφράζει τον εαυτό της στο διαδίκτυο. Εκεί μπορεί να δημοσιεύσει ο,τι την κάνει χαρούμενη αλλά και ο,τι την κάνει να λυπάται. Κάποια στιγμή όμως όλα αλλάζουν όταν κάποιος χρησιμοποιώντας τις δημοσιεύσεις της και τα ψευδώνυμά της, την εμφανίζει σαν κάποια που δεν είναι. Όποιος έχει πρόσβαση στα αρχεία σου, μπορεί να παρουσιαστεί και να κάνει ό,τι θέλει.''


Στόχος της Williams είναι η δραματική μίνι σειρά να αφυπνήσει άλλους έφηβους που βρίσκονται στην ίδια θέση, και να τους ενημερώσει για τις επιπτώσεις αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που μπορούν να πάρουν κατά του Cyberbully.
Το Channel 4 όπου είναι και το κανάλι προβολής δήλωσε πως η πλοκή της σειράς-ντοκιμαντέρ είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που έχουν συμβεί σε εφήβους.


Το Cyberbully θα προβληθεί στο Channel 4 την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ (Αμερικής).

-Ελλάδα-

Για περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες με θέμα το Cyberbully, επισκεφθείτε το www.pi.ac.cy
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.