Astapor

Η Astapor είναι μια πόλη στο Slaver's Bay και φημίζεται για τους "ειδικούς" της σκλάβους τους Άσπιλους - Unsullied.Η Astapor είναι μια παλιά πόλη αλλά όχι τόσο πυκνοκατοικημένη όσο η Qarth, το Pentos ή το Lys, παλιά αποικία των Ghiscari που επέζησαν από την καταστροφή του Ghis. Βρίσκεται κοντά στις εκβολές του ποταμού Worm, νότια του Yunkai και βόρεια του Old Ghis. 

Κατακτήθηκε από τους Valyrians οι οποίοι την μετέτρεψαν σε κέντρο σκλαβοεμπορίου. Η γλώσσα των Ghiscari έχει ξεχαστεί σε μεγάλο βαθμό. Στην Astapor η πόλη παίρνει το ένα δέκατο της τιμής κάθε φορά που ένας δούλος αλλάζει ιδιοκτήτη.

Game of Thrones,HBO

Έμβλημα της πόλης είναι οι Άρπυιες: κορμός μιας γυναίκας, φτερά νυχτερίδας αντί για χέρια, πόδια αετού και ουρά σκορπιού. Στα νύχια τους κρέμεται μια αλυσίδα με ανοικτές χειροπέδες στα δύο άκρα. Ένα παλιό άγαλμα βρίσκεται στην κορυφή της πύλη του λιμανιού.

Η ακτή του κόλπου κυριαρχείται από μεγάλες τούβλινες πυραμίδες με την υψηλότερη να φτάνει τα 400 μέτρα. Οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια και λουλούδια φυτρώνουν στις βεράντες των πυραμίδων. Το σούρουπο οι Καλοί Αφέντες ανάβουν μεταξένια φανάρια και οι πυραμίδες λάμπουν με χρωματιστά φώτα καθώς ποταμόπλοια ανεβοκατεβαίνουν τον ποταμό Worm. Μέσα στην πόλη βρίσκονται λάκκοι μάχης, σκαμμένοι βαθιά στη γη που περιβάλλονται από αμφιθεατρικές κυκλικές έδρες. Οι δρόμοι, οι πυραμίδες και τα αρχαία τείχη είναι όλα φτιαγμένα από κόκκινα παλιά τούβλα που "καταρρέουν" και δημιουργούν κόκκινη σκόνη που χορεύει στις υδρορροές με κάθε φύσημα του ανέμου. Η πόλη είναι σε μεγάλο βαθμό έρημη τις ζεστές μέρες. Οι ελέφαντες είναι ένα συνηθισμένο θέαμα.

Game of Thrones,HBO
Η Πλατεία της Περηφάνιας είναι μια ανοιχτή αγορά όπου οι δουλέμποροι φέρνουν τους πελάτες τους για να δουν τους δούλους. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται μια κόκκινη τούβλινη βρύση με μια χάλκινη σφυρήλατη εκδοχή της Άρπυιας του Άσταπορ που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. 


H Πλατεία της Περηφάνιας του Tom Garden
Η Πλατεία της Τιμωρίας που βρίσκεται μέσα στην κεντρική πύλη της Astapor, είναι το σημείο που φέρνουν τους νέους σκλάβους. Εκεί θα δουν παλιούς επαναστάτες σκλάβους που έχουν τιμωρηθεί ή εκτελεστεί.

Game of Thrones,HBO
Οι λάκκοι πάλης είναι τα σημεία κάθε λογής θεαμάτων. Μερικά περιλαμβάνουν νεαρά κορίτσια ενάντια ταύρων και μικρά αγόρια λουσμένα σε μέλι και άλλα τρόφιμα εναντίον αρκούδων, με τους θεατές να στοιχηματίζουν ποιο παιδί θα φαγωθεί πρώτα. Οι λάκκοι φέρουν το όνομα των ιδιοκτητών τους. Δύο γνωστοί λάκκοι είναι του Douquor και του Jothiel.

Οι γυναίκες της Astapor έχουν πέπλα στα πρόσωπά τους για να κρατούν μακριά από τα μάτια τους τη σκόνη από τα τούβλα καθώς «τσιμπά» χειρότερα από την άμμο. Φορούν καθαρά λινά φορέματα, συχνά διακοσμημένα με νιφάδες λαπιζ λάζουλι και χτένες ελεφαντόδοντου στα μαλλιά. Οι ελεύθεροι κάτοικοι υψηλής κάστας της Astapor φορούν Tokars (μακρύ χαλαρό ύφασμα) ως ένα σημάδι της θέσης τους. Τα μαλλιά τους είναι κρεπαρισμένα, με λάδια και χτενισμένα σε φανταστικά σχήματα. Στους μανδύες τους έχουν ραμμένους χάλκινους δίσκους απο κίτρινο μετάξι που δηλώνει το στάτους τους. Οι χιτώνες τους είναι λινοί κεντημένοι και κάτω από τη μέση φορούν σανδάλια και πλισέ λινές φούστες.

Game of Thrones,HBO
Οι Υιοί των Αρπυίων είναι πλούσιοι νεαροί άνδρες με παλιά ονόματα και χοντρά πορτοφόλια που παίζουν παρωδίες πολέμων στους λάκκους. Προσποιούνται ότι η αυτοκρατορία του Ghis είναι ακόμα ζωντανή με το να ντύνονταν όπως παλιά. Οι δουλέμποροι κυκλοφορούν πάνω σε λευκά γαϊδούρια. Η πόλη έχει πάνω από εκατό δουλεμπόρους αλλά μόνο οι πλουσιότεροι πωλούν Άσπιλους. Οι Άσπιλοι είναι η τελευταία προστασία της Astapor. Η πόλη δεν έχει αξιόλογη προστασία κι ένα μικρό καλασάρ θα μπορούσε να την καταλάβει, ωστόσο κανείς δεν έχει προσπαθήσει εξαιτίας των Άσπιλων.

Άρπυια (Game of Thrones,HBO)

Game of Thrones,HBO
Στα βιβλία η Daenerys Targaryen φτάνει στην Astapor για να αγοράσει Άσπιλους και μετά λεηλατεί την πόλη απελευθερώνοντας όλους τους σκλάβους και σκοτώνοντας την πλειονότητα των ανώτερων αρχόντων. 
Κατά την αναχώρηση της αφήνει ένα συμβούλιο τριών ανδρών (έναν θεραπευτή, ένα λόγιο και έναν ιερέα) για να διοικούν. Καθαιρούνται από τον Cleon έναν πρώην χασάπη, ο οποίος κάνει τον λαό να πιστέψει πως οι τρεις πρόκειται να επιστρέψουν τους Καλούς Αφέντες στην εξουσία. Ονομάζει τον εαυτό του βασιλιά αφού εκτελεί το συμβούλιο και παίρνει όλα τα αγόρια των ευγενών για να ξεκινήσει την εκπαίδευση νέων Άσπιλων. Κάθε πυραμίδα μέσα στην Astapor είναι πλέον ένα ένοπλο στρατόπεδο.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.