Αδελφότητα Χωρίς Λάβαρα

Η αδελφότητα χωρίς λάβαρα, επίσης γνωστή ως "οι ιππότες του hollow hill" και "η ξεχασμένη συντροφιά", είναι μια παράνομη ομάδα που πολεμά τους Lannister στο όνομα του βασιλιά Robert Baratheon.


Υπό την καθοδήγηση του Άρχοντα Beric Dondarrion η ομάδα ιδρύθηκε στα Riverlands από στρατιώτες και ευγενείς που είχαν σταλεί από το τότε Χέρι του Βασιλιά, Eddard Stark. Σκοπός τους να φέρουν τον Gregor Clegane ενώπιον της δικαιοσύνης. Μετά από την σχεδόν ήττα τους, η ομάδα συνεχίζει τον αγώνα ως αντάρτες. Ο αριθμός τους αυξάνεται καθώς συνδέονται με ηττημένους στρατιώτες από άλλες μάχες και τους πρόσφυγες από τον πόλεμο των Πέντε Βασιλέων.

Game of Thrones, HBO
Στο πρώτο βιβλίο η ομάδα δημιουργείται και στέλνεται από το Χέρι του Βασιλιά Eddard Stark με αρχηγό τον Beric Dondarrion και συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τα δικά του άτομα Stark. Σκοπός του εγχειρήματος είναι να σταματήσουν τους επιδρομείς και να τους φέρουν στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με μάρτυρες οι επιδρομείς διοικούνταν από έναν άνθρωπο τερατώδους μεγέθους και δεν χρειάζεται πολύ για να συνειδητοποιήσει ο Ned πως πρόκειται για τον Σερ Gregor Clegane. Ο Beric οδηγεί τους άντρες του σε ενέδρα και σκοτώνεται από τον Gregor στη μάχη του Mummer's Ford. Αργότερα αποκαλύπτεται ότι η πρόθεση του Άρχοντα Tywin Lannister με τις επιδρομές του Gregor ήταν να σπρώξει τον Eddard σ’ αυτούς για να τον ανταλλάξει τον γιο του Tyrion, ο οποίος ήταν αιχμάλωτος της Catelyn. Επειδή ο Ned είχε πληγωθεί δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει την ομάδα και γι’ αυτό ανέθεσε την ηγεσία στον Beric. 

Game of Thrones, HBO
Στο δεύτερο βιβλίο η Arya ταξιδεύει μέσω των Riverlands και ακούει πολλές αναφορές για παράνομους. Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για το αν ο Άρχοντας Beric έχει σκοτωθεί. Ο Gregor Clegane και οι Mountain's men βασανίζουν αιχμαλώτους για πληροφορίες.

Στο τρίτο βιβλίο μια ομάδα παρανόμων καταφέρνει να συλλάβει τους Arya, Gendry και Sandor Clegane και να τους φέρει στο κρησφύγετο τους. Ο Beric Dondarrion είναι ζωντανός αλλά φέρει άγριες πληγές. Δικάζει τον Sandor για τις αγριότητες των Lannister τις οποίες ο ίδιος αρνείται. Όταν η Arya κατηγορεί τον Sandor για τη δολοφονία του Mycah ο Beric του επιτρέπει να αποδείξει την αθωότητά του με μάχη και παλεύει με τον Sandor κρατώντας ένα φλεγόμενο σπαθί. Ο Sandor σκοτώνει τον Beric αλλά τον ανασταίνει και πάλι ο Thoros προς μεγάλη έκπληξη της Arya. Η αδελφότητα επιτρέπει στον Sandor να φύγει και αποκαλύπτουν στην Arya την ιστορία τους.


Game of Thrones, HBO
Μετά το θάνατο του Beric στη μάχη στο Mummer's Ford ανασταίνεται τυχαία από τον Thoros του Myr, χρησιμοποιώντας τα έθιμα της θρησκείας του στην κηδεία. Ο αναστημένος Beric υπόσχεται να κρατήσει τον όρκο του στο βασιλιά Robert και να συνεχίσει την αναζήτησή για το κεφάλι του Gregor. Η αδελφότητα κάνει ανταρτοπόλεμο εναντίον των εισβολέων. Στην αρχή στόχοι τους ήταν οι Lannister και οι σύμμαχοί τους, αλλά τελικά η αδελφότητα στράφηκε στην προστασία του απλού λαού εναντίον όλων αυτών που θα τους έβλαπταν. Εξαιτίας αυτού βόρειοι επιδρομείς και κοινοί παράνομοι έχουν μπει στο στόχαστρο της αδελφότητας. Πιστεύουν στο σκοπό τους και αποκτούν μεγάλη υποστήριξη από το λαό, ο οποίος τους παρέχει πληροφορίες και μερικές φορές τρόφιμα. Λόγω των πιθανοτήτων εναντίον τους, ο Beric έχει σκοτωθεί αρκετές φορές, αλλά ανασταίνεται πάντα από τον Thoros.

Game of Thrones, HBO
Η Arya και ο Gendry συνοδεύουν την αδελφότητα καθώς ταξιδεύουν στα Riverlands. Ο Gendry ενώνεται με την αδελφότητα και χρίζεται ιππότης από τον Beric. Αποφασίζει να κρατήσει την Arya μέχρι η αδελφότητα την ανταλλάξει με λύτρα από τους συγγενείς της Tully. Η Arya ξεφεύγει αλλά συλλαμβάνεται από τον Sandor.

Game of Thrones, HBO
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.