Πάνω από τα 18 δισ. δολάρια τον χρόνο η πειρατεία τηλεοπτικών σειρών!

Τα Breaking Bad και Game of Thrones στις πρώτες θέσεις και με διαφορά των σήριαλ με τα περισσότερα παράνομα κατεβάσματα.

Η αμερικανική τηλεοπτική βιομηχανία απώλεσε πιθανά έσοδα ύψους 18,14 δισ. δολαρίων το 2014, από την παράνομη διακίνηση περιεχομένου, δηλαδή το πειρατικό κατέβασμα επεισοδίων και ολόκληρων σεζόν δημοφιλών σήριαλ, όπως τα Breaking Bad, Game of Thrones και House of Cards. Η εκτίμηση αυτή περιλαμβάνεται σε πρόσφατη μελέτη της Tru Optik, σχετικά με την αξία του αγγλόφωνου ψηφιακού περιεχομένου που διακινήθηκε παράνομα πέρσι μέσω peer-to-peer δικτύων.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι απώλειες εσόδων από την ψηφιακή πειρατεία υπερέβησαν το 2014 τα 800 δισ. δολάρια. Οι εταιρείες λογισμικού εμφανίζονται να υφίστανται με διαφορά τη μεγαλύτερη ζημιά, καθώς η αξία των προγραμμάτων που διακινήθηκαν παράνομα υπολογίζεται σε 650 δισ. δολάρια.

Στο τηλεοπτικό πεδίο, το πολυβραβευμένο Breaking Bad (4,28 δισ.) βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, με τα Game of Thrones (1,49 δισ.), The Walking Dead (926 εκατομμύρια), Big Bang Theory (489 εκατ.) και Orange is the New Black (397 εκατ.) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.


Πηγή: protothema.gr
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.