Οι εντυπωσιακοί αριθμοί πίσω από τον 5ο κύκλο του Game of Thrones!


Το Game of Thrones, το οποίο φέτος προβάλλεται στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική, είναι μάλλον το πιο εθιστικό σίριαλ στην ιστορία της τηλεόρασης. Η καταιγιστική δράση, το δράμα των ηρώων, οι δολοπλοκίες των χαρακτήρων, οι συνεχείς ανατροπές, η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μαγείας και φαντασίας, κάνουν αυτή τη σειρά να μετατρέπεται όχι απλά σε απόλαυση, αλλά σε ανάγκη.

Μη μου πείτε ότι δεν σας πιάνει «στερητικό σύνδρομο» όταν τα δέκα επεισόδια κάθε σεζόν τελειώνουν και θα πρέπει να περιμένουμε σχεδόν ένα χρόνο, για τον επόμενο κύκλο; Μια «βόλτα» να κάνει κανείς στο #GoΤGR αντιλαμβάνεται αμέσως πως είμαστε πολλοί οι «εξαρτημένοι» από την πένα του George R.R. Martin.

Και αν τα δέκα επεισόδια τη χρονιά σας φαίνονται λίγα, σκεφτείτε τί απαιτείται για να γυριστεί το καθένα από αυτά και ίσως αναθεωρήσετε.

Για να πάρετε μια ιδέα, συγκεντρώσαμε κάποια στοιχεία και αριθμούς που αποκαλύπτουν το μέγεθος αυτής της υπερπαραγωγής:

• Για τα δέκα επεισόδια, χρειάστηκαν γυρίσματα 240 ημερών (δηλαδή 8 μήνες, μαζί με τα Σαββατοκύριακα)! Να σημειωθεί ότι σε σχέση με τον αριθμό των γυρισμάτων του δεύτερου κύκλου, αυτός είναι υπερδιπλάσιος. Στον β κύκλο είχαν χρειαστεί 106 ημέρες γυρισμάτων.

• Είναι χαρακτηριστικό πως για μία μόνο, από τις πιο περίπλοκες και φιλόδοξες σκηνές της σεζόν στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, χρειάστηκαν γυρίσματα για πάνω από 3 εβδομάδες!

• Τα γυρίσματα φέτος του Game of Thrones έγιναν σε πέντε διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων Ισπανία, Κροατία, Ιρλανδία.


Αυτά τα γυρίσματα έγιναν σε 151 διαφορετικά πλατό ή τοποθεσίες.

• Στην 5η σεζόν το καστ του Game of Thrones αριθμεί 166 μέλη.

• Τα συνεργεία του πλατό αριθμούν πάνω από 1000 τεχνικούς και άλλους εργαζόμενους.

• Όσο για τους κομπάρσους; Αυτοί ξεπερνούν τους 5.000!

• Το Game of Thrones μεταδίδεται πλέον σε 193 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μία από αυτές είναι και η Ελλάδα, από τα κανάλια Novacinema που προβάλλουν τη σειρά σε ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική (Ξημερώματα Δευτέρας στις 04.00).


• Με τόσο απαιτητικά και πολυπρόσωπα γυρίσματα, δεν είναι απορίας άξιον το ότι ένα επεισόδιο του Game of Thrones κοστίζει τα τετραπλάσια από ένα επεισόδιο μιας μέσης σειράς. Συγκεκριμένα, το κόστος ενός επεισοδίου της σειράς τον πρώτο χρόνο έφτανε στα 6 εκατ. δολάρια. Όμως, με τα χρόνια και την τεράστια επιτυχία της σειράς, το κόστος ανέβηκε πολύ ακόμα. Και πλέον υπολογίζεται ότι το κόστος για ένα επεισόδιο του Game of Thrones ανέρχεται στα 8 εκατ. Δολάρια!

• Μόνο οι περούκες του Game of Thrones κοστίζουν 7 χιλιάδες δολάρια η μία, για να δημιουργηθούν!

• Παρά το τεράστιο κόστος κάθε επεισοδίου, η σειρά είναι εξαιρετικά κερδοφόρα, χάρη στα κέρδη του καναλιού HBO, τις πωλήσεις dvd και την παγκόσμια προβολή της.

Όταν αναλογιστεί λοιπόν κανείς όλα αυτά τα τεράστια μεγέθη, καταλαβαίνει ότι τα δέκα επεισόδια αυτής της σειράς δεν είναι λίγα. Απαιτούν πολύ χρόνο, ανθρώπους και κόστος.

Πηγή: monopoli.gr
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.