«Game of Thrones» season 5: Τα πιόνια μπήκαν στην σκακιέρα!

Το «Game of Thrones» είναι μια σειρά φαινόμενο. Έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία φαντασίας, αποκλίνοντας αρκετά από την κλασσική δομή της και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον πολύπλοκο κόσμο των χαρακτήρων.

Δεν είναι απλά ένα παιχνίδι για το Θρόνο ή μια αιώνια μάχη καλού και κακού αλλά ένας μεσαιωνικός «πραγματικός» κόσμος με πάθη, πόνο, αδικία και πολύ αίμα. Η τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων του George R.R. Martin φτάνει πλέον στο κρίσιμο σημείο της, στην 5η σεζόν. Κρίσιμο γιατί το παιχνίδι πλέον αλλάζει ανάμεσα σε βιβλία και σειρά, κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει η ιστορία ούτε πόσες θα είναι συνολικά οι σεζόν (ακόμη τουλάχιστον) αλλά κυρίως βλέπεις τα πιόνια να πιάνουν τις τελικές τους θέσεις και τους χαρακτήρες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους – εκεί που ο καθένας τραβούσε το δικό του δρόμο. Η 5η σεζον θα είναι η αρχή του φινάλε!

Η φετινή πρεμιέρα θα παιχτεί ταυτόχρονα σε 170 χώρες και στην Ελλάδα από την Nova και πολλοί τυχεροί θα δουν το επεισόδιο σε σινεμά (και στην χώρα μας) πριν από την επίσημη πρεμιέρα. Η κίνηση αυτή του HBO θέλει να ευχαριστήσει και να πορώσει το μεγάλο fan club παγκοσμίως που άλλωστε την φέρνει εδώ και τρία χρόνια πρώτη σε τηλεθεάσεις. Ο φετινός προϋπολογισμός παρέμεινε ιδιαίτερα υψηλός πράγμα που προμηνύει υπέροχα σκηνικά, φοβερά εφέ και μοναδικά κοστούμια για ακόμη μια σεζόν. Οι παλιοί αλλά και οι νέοι ηθοποιοί που προστέθηκαν στο καστ αναμένεται να δώσουν την καλύτερη ερμηνεία τους σε χαρακτήρες που μας κέρδισαν με τα χρόνια αλλά και ετοιμάζονται να μας εκπλήξουν.


Η νέα σεζόν αναμένεται ανατρεπτική και εντυπωσιακή. Σε μια σειρά που γίνεται όλο και καλύτερη αρκετοί παλιοί χαρακτήρες θα αποκτήσουν και ανακαλύψουν νέες πλευρές τους και νέες προσθήκες από καινούργιους κόσμους όπως του Braavos και του Dorne, έρχονται να ανατρέψουν ή να περιπλέξουν τα δεδομένα. Οι πολλαπλές ιστορίες δεν σταματούν καθώς υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα από την 4η σεζόν που μάλλον δεν θα κλείσουν γρήγορα.


Ο Jon Snow με τον Stannis Baratheon στο Βορρά αντιμέτωποι με την τεράστια απειλή των white walkers αλλά και τις φυλές των wildlings πέρα από το Τείχος. Οι ακέφαλοι Lannister στο King's Landing παλεύουν να κρατήσουν το Θρόνο κρατώντας την «συμμαχία» με τους Tyrell με έναν νέο γάμο. Η Arya, o Tyrion και ο Varys φεύγουν πλέον από το Westeros και χαράζουν το δικό τους δρόμο σε μια νέα χώρα περιμένοντας να δούμε που θα τους οδηγήσει αλλά και πόσο θα αλλάξουν. Η Daenerys παλεύει να κυβερνήσει μια πόλη και να ελέγξει τους δράκους της. Η Sansa με τον Μικροδάχτυλο παίζουν το ρόλο μαθήτριας και δασκάλου με την αθώα ως τώρα Stark να αλλάζει σε σκοτεινή και εκδικητική. Το Dorne εμφανίζει τους πρωταγωνιστές του με τον κυβερνήτη Doran Martell και τις Sand Snakes, κόρες του Oberyn που διψούν για εκδίκηση.

Φέτος απουσιάζει τελείως η ιστορία του Bran Stark αλλά και των Greyjoy. Η παραγωγή κρατάει κλεισμένα τα χαρτιά της μέχρι την 6η σεζόν.

Το θέμα γράφτηκε από την Dimi ( GoT GR Fans ) για το moviemonsters.gr όπου μπορείτε να δείτε την συνέχεια.

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.