Ποιος θα επιβιώσει στο Game of Thrones ;

Ποιος ζει; Ποιος πεθαίνει; κάπως έτσι μας λέει ο Varys κατα τη διάρκεια της 2ης σεζόν. 

Δύο φοιτητές στο Olin College of Engineering δημιούργησαν κάποια στατιστικά με τις τελικές πιθανότητες των ανθρώπων που μπορούν να επιβιώσουν στο Westeros, τουλάχιστον μέχρι το τέλος των βιβλίων.

Οι μαθητές,  juniors Erin Price and Bernard Kahle, συνεργάστηκαν με τον καθηγητή του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Allen Downey και εφάρμοσαν μια ανάλυση επιβίωσης στη σειρά, με βάση τα στοιχεία που λαμβάνονται από το Wiki του πάγου και της φωτιάς ως σημείο εκκίνησης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Αυτό που εξετάζει κυρίως είναι το φύλο. Ο George RR Martin δεν έχει πραγματικά γραπτούς χαρακτήρες με διφορούμενο φύλο στη σειρά. Οι γυναίκες όμως είναι οι ισχυρές, με βάση τα  στατιστικά, αν και λιγότεροι από τους άνδρες, είναι πολύ πιο πιθανό να επιβιώσουν σε σχέση με τον αντρικό πληθυσμό.


Όπως σημειώνει ο Ντάουνι, τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι το παν. Αυτός που γνωρίζει και κινεί τα νήματα είναι μόνο ο Μαρτιν, παρά οτιδήποτε άλλο. Αλλά είναι ωστόσο ενδιαφέρον να προβληματιστούμε σχετικά με το πώς η σειρά έχει εξελιχθεί από μια διαφορετική σκοπιά. 
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.