Οι Έλληνες που αναβίωσαν την αρχαία λύρα, παίζουν το τραγούδι του Game of Thrones!

Πώς θα ακουγόταν το πασίγνωστο εισαγωγικό και επικό τραγούδι του Game of Thrones στην Αρχαία Ελλάδα; Μια παρέα Ελλήνων από τον Ευρωπό μας μεταφέρουν στην αρχαιότητα με τις μουσικές τους και επαναφέρουν στο προσκήνιο τα όργανα της εποχής του Περικλή.

Πώς θα ακουγόταν το εισαγωγικό τραγούδι του αγαπημένου Game of Thrones στην Αρχαία Ελλάδα; Και πώς θα ακούγονταν τα αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα στη σημερινή εποχή;

Το πρώτο σκέλος μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω. Για το δεύτερο μιλήσαμε με τους ειδικούς, με τους ανθρώπους εκείνους δηλαδή από τον Ευρωπό του Κιλκίς που αποφάσισαν να δώσουν νέα ζωή στην αρχαία λύρα.

Ίσως όλα να σχετίζονται με την ιστορικότητα του τόπου καταγωγής του Νίκου Κουμαρτζή και της οικογένειας του. Ο Ευρωπός είναι μια κωμόπολη 44 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη του Κιλκίς και όπως εικάζεται, υπήρξε πιθανότατα πατρίδα του ιδρυτού της δυναστείας των Σελευκιδών Σελεύκου Α΄ Νικάτορος, στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σε ανάμνηση της μακεδονικής Ευρωπού, ο Σέλευκος ίδρυσε την Ευρωπό της Συρίας και την Ευρωπό της Μεσοποταμίας.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους Λάνιστερ, τους Σταρκ, την Καλίσι και εν γένει το Game of Thrones; Εκ πρώτης όψεως, καμία.

Το κεντρικό ζήτημα εδώ όμως είναι πως ο Νίκος και η παρέα του, είχαν ένα στόχο και τον κατάφεραν και με το παραπάνω. Ήθελαν να αναβιώσουν την αρχαιοελληνική λύρα και να παίξουν με αυτή αλλά και με άλλα αρχαιοελληνικά όργανα, αγαπημένα τους τραγούδια.

Ένα εκ των οποίων, είναι και το "A Song of Ice and Fire" της σειράς που βασίζεται στα βιβλία του George R. R. Martin.


Περισσότερα για την συνέντευξη που έδωσαν δείτε στο news247.gr
By Χρήστος Δεμέτης
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.