Τα πολιτικά κόμματα της Αγγλίας έγιναν οίκοι του Game of Thrones!

Μία χιουμοριστική νότα στις επερχόμενες Βρετανικές εκλογές έδωσε η εταιρεία design Μοο, παρομοιάζοντας τα πολιτικά κόμματα με οίκους του Game of Thrones!

Ετσι το Γουεστμίνιστερ έγινε «Γουεστιμινίστερος», ως μνεία στο Γουέστερος και κάθε οίκος αντιπροσωπεύει ένα κόμμα: τους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον το Εργατικό του Εντ Μίλιμαντ, τους Ελεύθερους Δημοκράτες του Νικ Κλεγκ, το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ, τους πράσινους της Νάταλι Μπένετ, το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας του Νικόλα Στέρτζον και το Plaid Cymru της Λιν Γουντ.

Φυσικά τις αφίσες συμπληρώνουν και τα ανάλογα λογότυπα, επίσης εμπνευσμένα από τους οίκους της δημοφιλούς σειράς:

Οίκος Κάμερον:«Ένας Τόρι πάντα πληρώνει τα χρέη του»

Ως παρωδία του Οίκου Λάνιστερ της σειράς που έχει ακριβώς το ίδιο μότο, επισημαίνει το θέμα της οικονομίας, στο οποίο εστιάζουν οι Συντηρητικοί.


Οίκος Μίλιμπαντ: «Αδελφοί στα Οπλα»

Το οικόσημό του είναι το τριαντάφυλλο των Εργατικών μεταξύ δύο διασταυρωμένων ξιφών, που συμβολίζουν τους δύο αδελφούς, Εντ και Ντέιβιντ Μίλιμπαντ που διεκδίκησαν την προεδρία του κόμματος.


Οίκος Κλεγκ: «The Kingmaker»

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες που βοήθησαν στο σχηματισμό του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού και ίσως παίξουν ρόλο κλειδί για μία ακόμη φορά.


Οίκος Φάρατζ: «Κλείστε τις πύλες»

Το οικόσημο είναι μία μεσαιωνική πύλη στο σύμβολο της λίρας «£» σε σκούρο μπλε φόντο. Το σύνθημα κάνει σαφή αναφορά στην πολιτική του UKIP σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης.


Οίκος Μπένετ: «Η Ανοιξη έρχεται»

Παρωδώντας το μότο των τηλεοπτικών Σταρκ «Ο Χειμώνας έρχεται», οι Μπένετ έχουν για έμβλημα μία υδρόγειο περιστοιχισμένη κατά τα 2/3 της από 12 λόγχες με φόντο σε αποχρώσεις του πράσινου.


Οίκος Στέρτζον: «Η βασίλισσα πέρα από το τείχος»

Παρωδώντας τον «βασιλιά πέρα από το τείχος» του Game of Thrones, το οικόσημο του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας μοιάζει με αυτό του Hadrian's Wall στη σειρά. Σχηματίζει με κίτρινα τούβλα το σύμβολο που μοιάζει με το εθνικό της λουλούδι της χώρας σε μαύρο φόντο.


Οίκος Γουντ: «Η μητέρα των Δράκων»

Παρομοιάζοντας την αρχηγό του κόμματος με την Ντανέιρις Ταργκάριεν, το κόμμα που προωθεί την ανεξαρτησία της Ουαλίας, έχει οικόσημο έναν κίτρινο δράκο που μοιάζει με αυτόν στη σημαία της Ουαλίας, με ουρά που καταλήγει σε ασφόδελο και σε πράσινο φόντο στην ίδια απόχρωση με της σημαίας.


ΠΗΓΗ: iefimerida.grΚατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.