Θα μπορούσε τα πλάσματα στο Game of Thrones να υπάρχουν πραγματικά;

Αναμφίβολα ένα από τα πιο cool μέρη στοιχείων φαντασίας στο Game of Thrones είναι τα φανταστικά πλάσματα που κατοικούν τον κόσμο.  

Δράκοι, direwolves, krakens, ακόμη και οι White Walkers όλα εξιτάρουν τη φαντασία των αναγνωστών και των τηλεθεατών. Αλλά θα μπορούσε στην πραγματικότητα να υπάρχουν αυτά τα πλάσματα;
 
Αυτά είναι τα ερωτήματα και το Gizmodo ζήτησε από ειδικούς της βιολογίας να απαντήσουνε σε αυτό το ερώτημα, το οποίο διερευνά συγκεκριμένες λεπτομέρειες για να καθοριστεί εάν τα καλύτερα πλάσματα του Westeros θα μπορούσαν να υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο.  

Για παράδειγμα, μπορεί ένας δράκος τόσο μεγάλος όσο η Dany στην πραγματικά να πετάξει; Σύντομη απάντηση: ναι, αλλά οι ουρές είναι ένα μικρό πρόβλημα. Ενώ τα περισσότερα από τα πλάσματα στη σειρά φαίνεται να έχουν κάποια βάση στην πραγματική ζωή (τα kraken προήλθαν από γιγάντια καλαμάρια, για παράδειγμα), οι White Walkers είναι καθαρή φαντασία. Με λίγα λόγια η βιοχημεία όπως την ξέρουμε δεν λειτουργεί όταν παγώσει. Από τη θετική πλευρά, αυτό σημαίνει ότι οι χειμώνες μας είναι πιο βιώσιμοι από τους χειμώνες του Westeros. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την επιστήμη γύρω από τα πλάσματα του Game of Thrones στο πλήρες άρθρο.

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.