Το Game of Thrones παραλίγο να μην υπάρξει!

David, Dan και HBO συζητούν για το αβέβαιο ξεκίνημα του Game of Thrones!

Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι, πριν γίνει διεθνές φαινόμενο και αγαπημένο από εκατομμύρια φανς, το Game of Thrones παραλίγο να μην υπάρξει καν.

 Το Fast Company πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τους παραγωγούς David Benioff , Dan Weiss και  μαζί με τον επικεφαλή του προγραμματισμού του HBO, Michael Lombardo και τον Διευθύνων Σύμβουλο Richard Plepler, μίλησαν για τις αβέβαιες ημέρες της σειράς στον τομέα της ανάπτυξης. 
Πίσω στο 2008, τα μεγάλα χαρτιά του HBO ήταν το The Sopranos, The Wire, και Sex and the City, τρεις σειρές που ήταν κοντά στον πραγματικό κόσμο. Το Game of Thrones, από την άλλη πλευρά, ήταν σταθερά στον κόσμο της υψηλής φαντασίας, ένα είδος που δεν ταίριαζε ιδιαίτερα στο δίκτυο. Ωστόσο, o Lombardo και o Plepler ήταν επιφυλακτικοί για την προσπάθεια να αναπαράγουν τις επιτυχίες του παρελθόντος.

 
"Δεν είχα διαβάσει τα βιβλία", δήλωσε ο Lombardo. Και όταν διάβασα το σενάριο, σκέφτηκα, αυτό είναι εκθαμβωτικό. Είναι ένα πολύ μεγάλο σενάριο. Συναντηθήκαμε με τον Dan και τον David. Αυτοί οι τύποι είναι πολύ σοβαροί, και δεν είναι δύο παιδιά που ενδιαφέρονται να λένε απλά μια ιστορία για δράκους. Δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα οπτικά εφέ. Ήταν το σενάριο που μας έκανε να πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει κάτι μεγάλο."


Στην αρχή, το πιλοτικό επεισόδιο ήταν να γίνει σε συνεργασία του HBO με το BBC, αλλά το BBC αποσύρθηκε. Αυτό σήμαινε ότι το HBO έπρεπε να πληρώσει τα πάντα και μόνο αυτό ήταν πολύ επικίνδυνο. Σύμφωνα με τη συνέντευξη, ο Lombardo πήρε την απόφαση να προχωρήσουν και μετά από ένα συμβάν με τους παραγωγούς ήταν σίγουρος ότι θα πάει καλά. 


Στην συνέχεια, ο David και ο Dan γύρισαν το πρώτο επεισόδιο, αλλά δεν έμειναν ευχαριστημένοι με αυτό. "Δεν ήμασταν ευχαριστημένοι με ό, τι είχαμε κάνει", είπε ο Weiss. "Ξέραμε ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερο." Αλλά για να το κάνουμε καλύτερο θα απαιτούσε να ανάψει το πράσινο φως για τη σειρά. Για καλή μας τύχη, αυτό τελικά έγινε.
 
Το HBO κατέληξε να γυριστεί ξανά περίπου το 80-90% του αρχικού πιλοτικού προγράμματος και έπρεπε να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Κάποιοι από τους ηθοποιούς αντικαταστάθηκαν και το επεισόδιο ξαναγυρίστηκε. Ακόμη, περαιτέρω ενθάρρυνση για τον Richard Plepler ήταν όταν είδε τον αποκεφαλισμό του Ned Stark, διότι εκεί έγινε το μεγάλο μπαμ με την επιτυχία της σειράς.


"Παίρναμε τόσα πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως, τι έχετε κάνει; Το γεγονός ότι πήραμε αυτή την αντίδραση σε ένα φανταστικό χαρακτήρα τα λέει όλα" δήλωσε ο Plepler.

Σε μέρες σαν κι αυτές, όταν το ενδιαφέρον της σειράς είναι στην κορυφή, αξίζει να θυμόμαστε πως ξεκίνησε, γιατί αν δεν έδινε μία δεύτερη ευκαιρία το HBO για τα γυρίσματα του πρώτου επεισοδίου, αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσαμε για Game of Thrones. 


 

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.