Τελευταίο αντίο στον Mance Rayder«Το λάθος, αγαπητέ Τζον Σνόου, δεν είναι στα άστρα μας, αλλά στους εαυτούς μας."

Όχι, o Ciarán Hinds δεν χρησιμοποίησε την παραπάνω έκφραση στο τελευταίο επεισόδιο του στην πρεμιέρα του 5ου κύκλου, αλλά αν το είχε κάνει σίγουρα θα ταίριαζε.
Ο Hinds έπαιξε πολλούς ρόλους κατά τη διάρκεια της καριέρας του πριν να ενσαρκώσει τον βασιλιά πέρα από το Τείχος, όπου τον πρωτοείδαμε στην πρεμιέρα της 3ης season, με κυριότερο αυτόν του Ιουλίου Καίσαρα σε αντίστοιχη σειρά του ΗΒΟ. Σε αντίθεση με με τον ρόλο του σαν Καίσαρα, όπου η μοίρα του Hinds ήταν γνωστή λόγω της ιστορίας, η μοίρα του Rayder στο Game Of Thrones από ότι φάνηκε δεν ήταν εξασφαλισμένη όπως για παράδειγμα της Ygritte ή του Joffrey, όπου οι θάνατοι τους ήταν προκαθορισμένοι. Στα βιβλία, ο χαρακτήρας του Hinds εξακολουθεί να είναι ζωντανός και ίσως ήταν η πρώτη μεγάλη αλλαγή από όσα ακούγαμε από τους παραγωγούς σε σχέση με τα βιβλία.


Το θέμα σχετικά με τον χαρακτήρα του Mance Rayder στα βιβλία είναι ότι δεν είχε τον τόσο μεγάλο και σπουδαίο ρόλο, αλλά με τις πράξεις του καταφέρνει να μείνει στο μυαλό των αναγνωστών. Έτσι, η σειρά έπρεπε να βρει κάποιον που να μπορέσει να αφήσει το σημάδι του. Ο Hinds δεν ήταν ποτέ ένα κύριο μέλος του cast. Στα λίγα επεισόδια που τον είδαμε στην αρχή, ήταν μια ήσυχη δύναμη που κάθεται στη γωνία της σκηνής του όπου με την δύναμή του, ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να ενώσει 90 φυλές wildlings. Οι εμφανίσεις του ήταν σύντομες και στη συνέχεια εξαφανιζόταν πάλι καθώς μετά από τις αρχές της 3ης season τον είδαμε ξανά στο τέλος της περασμένης σεζόν. Και όμως, όταν επέστρεψε, και πάλι ήρεμα τον είδαμε να κάθετε στη σκηνή του. Ο Hinds με την υποκριτική του ικανότητα και εμπειρία κατάφερε να μεταδώσει τον μεγάλο σεβασμό που έχουν στο πρόσωπο του Mance Rayder όλοι οι άγριοι αλλά και ο Jon Snow στους τηλεθεατές.


Και μέσα σε αυτό το κλίμα ξαφνικά ''έφυγε''. Ο Hinds μπορεί να μην πήρε τις εμφανίσεις που ίσως αντιστοιχούσαν στο ταλέντο του , αλλά κατάφερε με την ερμηνεία του να μείνει στο μυαλό των θεατών έστω και με τον λίγο χρόνο που είχε στην οθόνη.


Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Kit Harington και τον Ciarán Hinds να μιλούν για τον Mance Rayder και το έλεος που έπρεπε να δείξει για να μην πεθάνει!


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.