Η βραβευμένη Margaret Atwood γράφει για την αγάπη της στο GoT

H Margaret Atwood, Καναδή συγγραφέας διάσημη για βιβλία όπως The Handmaids Tale και The Blind Assassin, έγραψε ένα δοκίμιο στην The Guardian εκθειάζοντας τις αρετές του Game of Thrones. Κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας της η Atwood έχει δημοσιεύσει πολλά μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων και βιβλία με ποίηση. Το βιβλίο της (τριλογία) MaddAdam θα προσαρμοστεί σύντομα από το HBO σε τηλεοπτική σειρά.

Εκτός από τον γενικό έπαινο για το GoT για τη ρεαλιστική προσέγγιση και εξέλιξη του χαρακτήρα του («πραγματικούς ανθρώπους, καθένας τους δολοφόνος» γράφει) η Atwood χαρούμενα συσχετίζει το δοκίμιό της με πιθανές πηγές έμπνευσης για τη σειρά. Βρίσκει συνδέσεις με έργα πολύ διαφορετικά όπως την Ιλιάδα του Ομήρου, τα μυθιστορήματα φαντασίας της Ursula K. Le Guin και του Χάρι Πότερ. Έχει επίσης ξεχωρίσει την Αγγλική ιστορία με αντιμαχόμενες οικογένειες, πισωμαχαιρώματα και εμφύλιες συγκρούσεις ως μια προφανή επιρροή.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δράκους του GoT : «Τα τελευταία χίλια και μισό χρόνια μας έχει δοθεί μια σειρά από δράκους. Από τους τυχερούς δράκους της Κίνας, στους κόκκινους και λευκούς δράκους των Ουαλικών μύθων, στον δράκο του Αγίου Γεωργίου, ως υποκατάστατο του σατανά, ως η σοφία του Ζεν, στους δράκους του Earthsea, στους φιλάργυρους μίζερους δράκους του Μπέογουλφ και του Χόμπιτ.
Οι δράκοι του George RR Martin είναι περισσότερο σαν υπερ-όπλο μπαζούκας. Είναι αισθητικά ελκυστικοί (πολύ περισσότερο στα βιβλία από ότι στη σειρά) όπου έχουν λιγότερο λεπτά ροζ σχέδια και περισσότερο φολιδωτό πτεροδάκτυλο ράμφος, αλλά, μέχρι στιγμής, δεν μιλάνε».


Το άρθρο επίσης έχει απόψεις άλλων αξιόλογων οπαδών του GoT που αποκαλύπτουν ότι αγαπούν την σειρά για μια ποικιλία διαφορετικών λόγων. Η παρουσία της «υφής» του, οι ισχυροί γυναικείοι χαρακτήρες αναφέρονται πολλές φορές όπως και η σύνθετη απεικόνιση του καλού και του κακού, οι εξαιρετικές αξίες της παραγωγής, καθώς και η «σφιχτή» αφήγηση της ιστορίας. Επίσης αρκετοί αναφέρουν ότι είναι άβολο να παρακολουθούν τις σκηνές σεξ μεταξύ οικογενειακών μελών. 

Το άρθρο μας θυμίζει ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός λόγων για να αγαπάμε το GoT. Είναι αυτό που έκανε την σειρά τόσο επιτυχημένη και αυτό που μας κάνει να την προσμένουμε.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.