Οι παραγωγοί μιλούν για τις αλλαγές στην ιστορία της Sansa


Το κείμενο περιέχει σπόιλερ από τα βιβλίαΞέρουμε ότι οι αλλαγές ήρθαν και θα μείνουν. Ήδη από τις αρχικές σεζόν είδαμε κάποιες μικροδιαφορές στα βιβλία και τη σειρά αλλά φέτος είναι παραπάνω από εμφανές ότι η σειρά δεν ακολουθεί τα βιβλία. Τώρα αν αυτό θα αποτελέσει σποιλερ για τους δύο επόμενους τόμους του ASOIAF δεν το γνωρίζουμε ακριβώς. Σημειώνω πάλι ότι το κείμενο περιέχει σποιλερ από τα βιβλία.

Με το πρόσφατα ανεβασμένο κεφάλαιο της Alayne Stone από τον Martin για το 6ο βιβλίο, ξέρουμε ότι η ιστορία της Sansa στην σειρά άλλαξε. Η απόφαση του Μικροδάχτυλου να πάει δυτικά αντί να κατευθυνθεί ανατολικά στα Δάχτυλα οδήγησε την ιστορία στο Winterfell. Η επιλογή της Sansa στην σειρά, να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα στην Κοιλάδα (προηγούμενη σεζόν) την έβγαλε τελείως από το μονοπάτι του χαρακτήρα της στο βιβλίο όπου παραμένει στην Κοιλάδα ως Alayne Stone. Κι όμως αυτή η τροπή αλλά και ο αρραβώνας της με τον Ramsay είναι κατά πολύ πιο ενδιαφέροντα από το να βρίσκεται απλά στην Κοιλάδα.

Το Entertainment Weekly ρώτησε τους παραγωγούς πόσο καιρό ετοίμαζαν αυτή την αλλαγή. Ο Benioff είπε ότι το σκεφτόντουσαν πριν καν εκδοθεί το A Dance of Dragons (Ιούλιος 2011). Ήταν η επιθυμία τους ώστε να δώσουν στην Sansa μεγαλύτερο και πιο σκοτεινό ρόλο και φυσικά οι δυνατότητες της Turner. Σκεφτόντουσαν μάλιστα να «μπλέξουν» τους Sansa και Ramsay από την δεύτερη σεζόν. Ο Benioff είπε : «Εάν ήταν να μείνουμε απολύτως πιστοί στα βιβλία, θα ήταν πολύ δύσκολο να το κάνουμε αυτό. Υπήρχε ένα σενάριο που αγαπάμε από τα βιβλία αλλά χρησιμοποιεί ένα χαρακτήρα που δεν είναι στην σειρά»

Φαντάζομαι πως ο Benioff εννοεί την ψεύτικη Arya από το A Dance with Dragons που έχει να κάνει με την φίλη της Sansa, Jeyne Poole που «πασάρετε» ως Arya Stark και την οποία δεν είδαμε στη σειρά από τον αποκεφαλισμό του Ned και μετά. Η Jeyne ως Arya αρραβωνιάζεται τον Ramsay ώστε οι Boltons να κρατήσουν τον Βορρά. Μετά τον γάμο τους ο Ramsay χάνει το ενδιαφέρον του για τον Theon ως παιχνιδάκι του και στρέφεται στην καινούργια του νύφη, προσπαθεί να την βασανίσει και να την μάθει να γίνει κάποια που δεν είναι. Η όλη αλλαγή έχει μια λογική αν σκεφτούμε ότι η Jeyne είναι κυρίως άγνωστη για μας στη σειρά και οι περισσότεροι θεατές δεν θα δένονταν με τα πάθη του χαρακτήρα. Από την άλλη δίνοντας στην Sansa το ρόλο, αν και δεν ξέρουμε μέχρι που θα το φτάσουν, κάνει το σενάριο ουσιαστικό και ενδιαφέρον. Τα πάνδεινα που περνάει η Jeyne από τον Ramsay ίσως λόγω της αληθινής Stark καταγωγής της Sansa να μην τα δούμε. Ο Ramsay στο τρίτο επεισόδιο λέει στον Μικροδάχτυλο ότι δεν θα της κάνει κακό, αλλά γνωρίζοντας τις διαστροφές του δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό είναι μια κοροϊδία ή όντως ο Ramsay θα καθίσει φρόνιμος. Επίσης η Brienne κατευθύνεται προς τα κει και δεν ξέρουμε τι ρόλο θα παίξει.

Γενικά η σειρά χρησιμοποιεί χαρακτήρες για τους οποίους ενδιαφέρεται το κοινό. Κάτι τέτοιο το είδαμε και στην περίπτωση της Melisandre που χρησιμοποιεί τον Gendry για το αίμα του Robert αντι να μας παρουσιάσουν τον Edric Storm, ένα από τα μπάσταρδα του Robert που ζει στο Dragonstone.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.