Faith Militant – Στρατός της ΠίστηςΈνα στρατιωτικό σκέλος της Πίστης των Επτά υπό τις εντολές του Ύψιστου Σέπτον που έχει ανακύψει αρκετές φορές στην διάρκεια της ιστορίας.


 Παραδοσιακά αποτελείται από δύο στρατιωτικά τάγματα, τους Warrior's Sons και τους Poor Fellows, που ονομάζονται αντιστοίχως "ξίφη" και "αστέρια" από τα σύμβολά τους. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει και την ονομασία Swords and Stars.

Οι Warrior's Sons / γιοί του Πολεμιστή είναι ιππότες που παράτησαν τίτλους, εδάφη, χρυσό και τα υπάρχοντά τους για να αγωνιστούν για την Πίστη. Ορκίζονταν τα ξίφη τους και φορούσαν ασημένια πανοπλία πάνω από μάλλινες μπλούζες, κάπες ουράνιου τόξου και σπαθιά με κρύσταλλα σε σχήματα αστεριού. Φημίζονταν για τον φανατισμό τους και το μίσος προς τους εχθρούς της πίστης.

Οι Poor Fellows / φτωχοί σύντροφοι είναι ένα ταπεινό τάγμα από άνδρες και γυναίκες που περιπλανιόνταν στο βασίλειο συνοδεύοντας προσκυνητές μεταξύ των σέπτ. Ήταν ελαφρά οπλισμένοι με ότι μπορούσαν να φτιάξουν ή βρουν, συχνά τσεκούρια ή ρόπαλα και φορούν κονκάρδες αστέρια κόκκινο σε λευκό.Η εξέγερση ήταν μια μεγάλη σύγκρουση που βύθισε τα Επτά Βασίλεια για επτά χρόνια. Τα βαθύτερων των αιτιών ξεκίνησαν κατά την βασιλεία του Aenys Ι Targaryen. Η πρώτη προσβολή άρχισε στα Σιδερένια Νησιά όταν ένας άνδρας ο οποίος φέρεται να ήταν ο βασιλιάς Lodos κατεστάλη από τον Άρχοντα Goren Greyjoy. Ο Goren έστειλε το κεφάλι του σε ένα βάζο στον Aenys ο οποίος σε ένδειξη ευγνωμοσύνης του έδωσε χάρη. Ο Goren χρησιμοποίησε την απόφαση του βασιλιά για να εκδιώξει την Πίστη από τα Σιδερένια Νησιά προκαλώντας θυμό στην Πίστη και απογοήτευση στο υπόλοιπο βασίλειο. Η δεύτερη προσβολή συνέβη το 39 AC όταν ο πρίγκιπας Maegor πήρε μια δεύτερη σύζυγο την Alys Harroway. Αυτός ο γάμος εξόργισε την Πίστη και τον Ύψιστο Σέπτον (του οποίου η ανιψιά Ceryse Hightower ήταν η πρώτη σύζυγος του Maegor), έτσι ο Aenys προσπάθησε να εξευμενίσει την πίστη καθαιρώντας τον Maegor και στέλνοντας τον σε εξορία στο Pentos. Η τελική προσβολή που εξόργισε την Πίστη και οδήγησε σε ένοπλη εξέγερση συνέβη το 41 AC όταν ο Aenys πάντρεψε την κόρη του Rhaena με τον γιο και κληρονόμο του Aegon. Ευσεβής άρχοντες, ακόμη και λαός που κάποτε αγαπούσε τον Aenys, στράφηκαν εναντίον του. Ο Murmison εκδιώχθηκε από την Πίστη για την εκτέλεση του γάμου και δύο εβδομάδες αργότερα τον σκότωσε ο λαός.

Ο Aenys πέθανε σχεδόν ένα χρόνο πριν την έναρξη της διαμάχης. Μερικοί είπαν ότι πέθανε από ασθένεια ενώ άλλοι ότι τον σκότωσε η Visenya Targaryen για να ανεβάσει στον θρόνο τον γιο της Maegor. Κοράκια εστάλησαν για να δηλώσουν το νέο εστεμμένο βασιλιά με την προειδοποίηση προδοσίας σε όσους τον αψηφήσουν. Ο Maegor με τον δράκο Balerion κατευθύνθηκε στην πρωτεύουσα για να συντρίψει την εξέγερση και προσγειώθηκε στον Λόφο της Visenya. Η Visenya προκάλεσε όσους αμφισβήτησαν το δικαίωμα του γιου της, μια πρόκληση που απάντησαν οι γιοί του Πολεμιστή. Ο Σερ Damon Morrigen προκάλεσε τον Maegor σε δίκη των επτά την οποία δέχτηκε, με τον Damon και έξι γιους του πολεμιστή ενάντια στον βασιλιά και έξι πρωταθλητές του. Ο Maegor ήταν ο μοναδικός επιζών αλλά δέχτηκε ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι και κατέρρευσε ακριβώς τη στιγμή που πέθαινε ο τελευταίος Υιός. Ο βασιλιάς έπεσε σε κόμμα για είκοσι επτά μέρες. Την εικοστή όγδοη η βασίλισσα Alys Harroway επέστρεψε από το Pentos με την Tyanna, που πολλοί αποκαλούσαν μάγισσα. Την τριακοστή ημέρα ο βασιλιάς ξύπνησε.Χωρίς προειδοποίηση, ο Maegor με τον Balerion πέταξε πάνω από τον Σεπτ της Μνήμης στον Λόφο της Rhaenys εξαπολύοντας φλόγες και καίγοντας το Σεπτ. Όσοι προσπάθησαν να διαφύγουν σκοτώθηκαν από τοξότες που είχε τοποθετήσει ο Maegor γύρω από το λόφο. Οι κραυγές των καμμένων και μελλοθάνατων ανθρώπων λένε ότι αντηχούσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας και ένα βαρύ πέπλο κρεμόταν πάνω από την πόλη για επτά ημέρες.

Στη μάχη της Stonebridge, οι βάναυσες μέθοδοι του Maegor κατά της Πίστης έκανε το Mander να τρέχει κόκκινο αίμα για είκοσι λεύγες. Η γέφυρα και το κάστρο που διοικούσε έμειναν γνωστά ως Bitterbridge. Μια άλλη σκληρή μάχη διεξήχθη στο Great Fork, μια καθοριστική νίκη για τον βασιλιά Maegor του οποίου ο δράκος πέθανε.

Η εξέγερση κράτησε ολόκληρη την βασιλεία του Maegor. Εξαιρετικά αιματηρές και σκληρές μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν για την συντριβή της, κάτι που έδωσε το όνομα Αμείλικτος στον βασιλιά. Τέτοιες μέθοδοι περιλάμβαναν την αμοιβή για κάθε κεφάλι του τάγματος, δίνοντας ένα χρυσό δράκο για κάθε γιο του Πολεμιστή και ένα ασημένιο ελάφι για κάθε φτωχό σύντροφο. Ακόμη και ο θάνατος του Υψίστου Σέπτον το 44 AC και την αντικατάστασή του από έναν πιο ουδέτερο δεν σταμάτησε την αποφασιστικότητα των ταγμάτων.

Το 48 AC ο Σέπτον Moon και ο Σερ Joffrey Doggett οδήγησαν ένα μεγάλο στρατό ταγμάτων κατά του βασιλιά. Μετά το θάνατό του Maegor το 48 AC, ο βασιλιάς Jaehaerys προσέφερε άμεση αμνηστία για τον πόνο της διάλυσής του Στρατού της Πίστης, η οποία έγινε δεκτή. Για το λόγω αυτό δόθηκε το όνομα Μεσολαβητής στον Jaehaerys. 

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.