Η μεταμόρφωση του Lancel Lannister

Οι μεταμορφώσεις στην 5η σεζόν όπως της Sansa και Άρυα δεν περνούν απαρατήρητες. Ίσα – ίσα που οδηγούν εκτός από την εξωτερική τους αλλαγή και στην εσωτερική.

Ένας από τους πρώτους «αλλαγμένους» που είδαμε ήταν και ο Lancel Lannister. Τον θυμάστε;Ο Lancel εμφανίστηκε μετά από μακρά απουσία με τρελό βλέμμα, κοντοκουρεμένος, φορώντας «κουρέλια» και μιλώντας για συγχώρεση και πίστη. Μια μεγάλη αλλαγή από το στρατιωτάκι της Cersei και ιππότη που συμμετείχε στην δολοφονία του Robert αλλά μοιράστηκε και το κρεβάτι του με την ξαδέρφη του. Η προσχώρησή του στα σπουργίτια, την αιματηρή φανατική θρησκευτική αίρεση του Westeros, έφερε αμηχανία στον πατέρα του Kevan και πιθανώς στην πρώην ερωμένη Cersei και φυσικά το αποκορύφωμα ήταν το σημαδεμένο του μέτωπο με το επτάκτινο αστέρι της Πίστης.

Σε συνέντευξη του ηθοποιού Eugene Simon στην The Hollywood Reporter μιλά για τους λόγους που οδήγησαν τον χαρακτήρα του σε αυτή την επιλογή. Ο Eugene χαρακτηρίζει τον Lancel ως παράδειγμα της Faith Militant. Οι περισσότεροι που προσχωρούν είναι φτωχοί και θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση θα βελτιώσει την κατάσταση τους αλλά ο Lancel είναι περισσότερο ιδεολόγος. Μέλος ενός από τους πλουσιότερους και δυνατότερους οίκους, η ένταξη του γεννήθηκε από πόνο και ειλικρίνεια στο να αλλάξει τον κόσμο συν την επιθυμία να τον απαλλάξει από όλους αυτούς που του τον προκάλεσαν.Λέει πως ο χαρακτήρας του δεν αισθάνεται πολλά πράγματα πια, πράγμα αρκετά ανησυχητικό για τον ίδιο. Βρίσκει αγαλλίαση ή ακόμη και απελευθέρωση στην θρησκεία και τους θεούς. Φυσικά δεν θεωρεί τον εαυτό του πλέον Lannister. Η εξέγερση των Σπουργιτιών είναι πάνω κάτω μια εξέγερση των εξαθλιωμένων. Οι ακόλουθοι είναι άνθρωποι που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση ή τις αρχές της επειδή λογοδοτούν σε ένα ον μεγαλύτερο από οποιοδήποτε είδος ηθικής αρχής. Πιστεύουν ότι οδηγούνται από το χέρι των θεών, μια άκρως τρομακτική προοπτική.

Όσο αφορά τα σημάδια που είδαμε να χαράζουν στα πρόσωπα τους, ο Eugene εξηγεί πως είναι σημάδι δια βίου δέσμευσης στην αίρεση. Το γεγονός ότι ο Lancel και πολλοί από τα Σπουργίτια είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν στον μόνιμο στιγματισμό δείχνει πόσο γρήγορα η φύση αυτής της αίρεσης έχει στρατιωτικοποιηθεί. Κάτι που αποτελεί κακό οιωνό για τα Επτά Βασίλεια.Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.