Ο Martin μιλα για την έμπνευση της Πίστης των Επτά και το Στρατό της Πίστης

Κανείς δεν περιμένει την Ιερά Εξέταση του Υψηλού Σπουργίτη!  

Είναι ένα αστείο στην σημερινή εποχή. Μετά από όλα αυτά που είδαμε, όπως ο ίδιος ο Martin παραδέχεται σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, η μεσαιωνική Καθολική Εκκλησία ήταν η έμπνευσή του για την πίστη των Επτά και τον Στρατό της Πίστης!


"Αν κοιτάξουμε την ιστορία της εκκλησίας κατά τον Μεσαίωνα, είχε περιόδους όπου είχε πολύ διεφθαρμένους πάπες και επίσκοπους.
Οι άνθρωποι δεν ήταν πνευματικοί αλλά πολιτικοί. Έπαιζαν τη δική τους εκδοχή στο παιχνίδι του θρόνου και έπεφταν στο κρεβάτι με τους βασιλιάδες και τους άρχοντες. Είχαν επίσης και περιόδους θρησκευτικής αναβίωσης, η μεγαλύτερη των οποίων είναι η Προτεσταντική Μεταρρύθμιση η οποία οδήγησε στο χωρισμό της εκκλησίας. Αυτό ακριβώς είναι ό,τι βλέπετε κι εδώ στο Westeros. Φυσικά αυτά υπήρχαν και παλιότερα, το πρώτο ήταν πολύ διεφθαρμένο με τον δικό του τρόπο κατά τη διάρκεια των ταραχών στην 2η σεζόν. Τώρα όμως έχουν να αντιμετωπίσουν μια μαχητική και επιθετική Προτεσταντική Μεταρρύθμιση που είναι αποφασισμένη να αναστήσει μια πίστη που καταστράφηκε αιώνες πριν από τους Targaryens."

Ο Martin επισημαίνει επίσης ότι η βάση της θρησκείας της Πίστη των Επτά έχει επιρροές από τον Χριστιανισμό αλλά με έμφαση στα εφτάρια αντί για τριάρια. "Αντί της Αγίας Τριάδας της Καθολικής Εκκλησίας έχετε το εφτά όπου υπάρχει ένας θεός με επτά πτυχές. Στον Καθολικισμό έχετε τρεις πτυχές, τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα".

Έτσι θα πρέπει να ανησυχούμε για την Ιερά Εξέταση του Σπουργίτη; Μετά από όλα, αν και η Καθολική Ιερά Εξέταση είχε ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να βασανίζονται και να θανατώνονται, δεν ήταν ποτέ τόσο ακραία ώστε να χαράξουν το σήμα των επτά στα μέτωπά τους. Και παρόλο που η Cersei φαίνεται να πιστεύει ότι ήταν καλή ιδέα να εξουσιοδοτήσει τον Ύπατο Σπάρρου να κάνει αυτά που πιστεύει, στο τέλος θα αναθεωρήσει. 
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.