Τίτλοι τέλους για τον Peter Vaughan!

Ήταν το αίμα του δράκου. Και τώρα η σκοπιά του έχει τελειώσει

Η πρώτη εμφάνιση του Peter Vaughan (Aemon Τargaryen) στην σειρά ήταν στο τρίτο επεισόδιο της 1ης σεζόν. Ο ίδιος είναι μερικώς τυφλός, και έτσι ταιριάζει στο πορτρέτο του τυφλού Maester Aemon. Από την αρχή, απεικόνισε τον Aemon ως ένα σοφό παλιό δάσκαλο τον οποίο όλοι ακούν, ακόμη και ο Κύριος διοικητής. Η πιο αξέχαστη σκηνή του από την πρώτη σεζόν ήταν στο επεισόδιο 9, όταν ο ίδιος αποκάλυψε ότι είναι Targaryen. Σε εκείνο το σημείο, οι περισσότεροι από ό, τι είχαμε ακούσει για τους Targaryens ήταν ότι είναι κακοί και τρελοί.  

Ο Jon συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να τον εμπιστευτεί και δεν ήταν μόνο το Αίμα του Δράκου, αλλά γενικότερα το πόσο σοφός ήταν και έτσι παρέμεινε στο Μαύρο κάστρο και τίμησε τους όρκους του. Και αν ο Vaughan απεικονίζει με συγκινητικό τρόπο την αγωνία και την θλίψη για το χαμό της οικογένειάς του, η επιλογή του επηρεάζει βαθιά τον Jon. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η μακροχρόνια γνώση του για το μέρος είναι γιατί ο Jon απέρριψε την ευκαιρία να γίνει ο Jon Stark του Winterfell αυτή τη σεζόν. 

Στην 2η σεζόν δεν είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε και εμφανίστηκε πάλι στο τέλος της 3ης σεζόν , όταν έστειλε μια επιστολή και ζήτησε από τον Stannis να φέρει τις δυνάμεις του για να τους βοηθήσει  έναντι των White Walkers και να σώσει το Castle Black. Ο Vaughan εμφανίστηκε μερικές φορές στην 4η και στην 5η σεζόν δίνοντας συμβουλές στον Sam και στον Jon. Η σχέση πατέρα-γιου ανάμεσα σ 'αυτόν και στον Sam ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, ειδικά στα τελευταία επεισόδια, πριν ο Aemon  πεθάνει.  Θα μας λείψει η κατευναστική παρουσία του Vaugan. Η σοφία του ήταν πιο απαραίτητη από ποτέ. Οι Night’s Watch μόλις έχασαν τον καλύτερο φίλο που είχαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 68 χρόνων.

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.