Η απογοητευτική εικόνα των Sand snakes

Το θέμα αναφέρεται στα βιβλία και περιέχει σπόιλερ. Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια σας και τις απόψεις σας εδώ. Καλύτερα να μην σποιλεριάζουμε στο facebook :-P


Για να λέμε τα σύκα - σύκα και την σκάφη - σκάφη, όταν είδαμε το νέο καστ των Sans snakes ενθουσιαστήκαμε. Μπορεί να είναι «δευτερεύοντες» χαρακτήρες στα βιβλία αλλά αποτελούν «αποτύπωμα» του Oberyn, τον οποίο και η σειρά με τον Pedro Pascal πέτυχε πολύ καλά. Η παρουσία τους στη σειρά συν η απουσία της Arianne Martel (με την οποία συνεργάζονται) μου άφησε μια πικρία.

Στα βιβλία καθένα από τα Φίδια παρουσιάζονται ξεχωριστά στον θείο τους Doran, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Η Tyene τον βρίσκει στο Sunspear και απαιτεί εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα της και ο Doran απαντά πως θα το σκεφτεί. Η μητέρα της Tyene είναι μια σέπτα και όχι η Ellaria και έχει την εικόνα μια ευσεβούς νέας. Ωστόσο κάτω από τα γλυκά της χαμόγελα και τη σεμνή της εμφάνιση βρίσκεται μια θανάσιμη οχιά που στάζει δηλητήριο. Η Tyene είναι άριστη γνώστρια των δηλητηρίων όπως και ο πατέρας της. Τέλος, η Tyene είναι ανοιχτόχρωμη, με χρυσαφένια μαλλιά και μπλε μάτια!


Η Nymeria γνωστή ως Αρχόντισσα Nym μοιάζει πολύ στον Oberyn. Μαθαίνει για τον θάνατο του πατέρα της ενώ βρίσκεται στο κρεβάτι με τα δίδυμα του Άρχοντα Fowler, Jeyne και Jennelyn και αποφασίζει να συναντήσει τον θείο της ο οποίος βρίσκεται στο δρόμο μεταξύ των Νερόκηπων και του Sunspear. Στα βιβλία η Nym είναι διαβόητη για την ικανότητα της με τα στιλέτα και όχι στο μαστίγιο και λέγεται ότι κρύβει καμιά ντουζίνα μαχαίρια πάνω της. Είναι σκληρή και εξίσου θανατηφόρα με τη μεγαλύτερη αδελφή της Obara. Ο Doran την στέλνει τελικά για να καλύψει τη κενή θέση του Oberyn στο Μικρό Συμβούλιο στην πρωτεύουσα, τοποθετώντας έτσι δύο θανατηφόρες κόρες του Oberyn σε μικρή απόσταση από τους Lannister.

Η μεγαλύτερη αδερφή Obara μοιάζει περισσότερο με τα βιβλία. Είναι επίμονη και φλογερή. Από τις τρεις χρησιμοποιεί το πραγματικό της όπλο και στη σειρά, μια λόγχη όπως ο πατέρας της. Η Obara πηγαίνει στους Νερόκηπους για να ζητήσει από τον θείο της εκδίκηση και μετά από μια σύντομη φυλάκιση ο Doran τη στέλνει να κυνηγήσει και να σκοτώσει τον ιππότη Darkstar, ο οποίος στα βιβλία επιτέθηκε στην Myrcella.

Έτσι βλέπετε ότι ο Doran κινεί τα Φίδια σε σημαντικές θέσεις. Δεν είναι αδέξιες και άχρωμες όπως τη σειρά. Δεν θα αναλύσω τις κινήσεις του Doran που θεωρώ έναν πολύ καλό παίκτη αλλά ούτε το ρόλο της Ellaria που είναι διαφορετικός. Οι σκηνές του Dorne είναι μικρές και χωρίς ιδιαίτερους διαλόγους μη αφήνοντας μας να δούμε τους χαρακτήρες. Η σκηνή πάλης στους κήπους δεν γυρίστηκε καλά και δεν αποτύπωσε τις δεξιότητες των Φιδιών. Θα μπορούσαν να είχαν δείξει την πιο αληθινή μορφή τους με τους ίδιους ηθοποιούς αλλά σε πιο «κολακευτική» εξέλιξη.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.