Στοιχεία που μάλλον σας ξέφυγαν στο 8ο επεισόδιοΤο επεισόδιο Hardhome δεν πρόσφερε μόνο θέαμα αλλά και πολλά ερωτήματα από τους φαν, βιβλίων και μη. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικά πράγματα που μπορεί να μην παρατηρήσατε. Υπάρχουν άκακες αναφορές στα βιβλία. Σπόιλερ κάτω από την φωτογραφία της Arya. Παρακαλώ σχόλια εδώ και οχι στο facebook. :-)


1) Το πλάνο του τύπου τσεκουριού με την μακριά λαβή του Loboda που βοήθησε τον Jon στην καταπολέμηση του White Walker στην καλύβα. Απεικονίζονται πολύ διαφορετικοί από τα βιβλία. Δεν είναι κανίβαλοι και είναι μια από τις λίγες φυλές Αγρίων που επεξεργάζεται μέταλλα. Ενώ οι περισσότεροι χρησιμοποιούν όπλα κατασκευασμένα από ξύλο ή πέτρα, οι Θεν κατασκευάζουν όπλα και πανοπλίες από μπρούντζο. Ο σκηνοθέτης Miguel Sapochnik στάθηκε στο όπλο για μερικά δευτερόλεπτα, σε μια σκηνή που απαιτούσε ξεχωριστή εγκατάσταση φωτισμού στα γυρίσματα κι έτσι δεν ήταν τυχαία. Κοιτάζοντας το είναι σαφές ότι το μακρύ αυτό τσεκούρι δεν είναι από πέτρα ή ξύλο, ίσως ούτε χάλκινο, αλλά κάποιου είδους επεξεργασμένο μέταλλο. Είναι δυνατόν αυτό το πλάνο να ήταν κλείσιμο ματιού στους αναγνώστες των βιβλίων από τους παραγωγούς, δείχνοντας πως έδωσαν προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες της κοινωνίας των Thenn. Βέβαια μπορεί να ήταν απλά μια οπτική “στίξη” πριν την μάχη walker – Loboda.


2) Η Karsi είχε την ατάκα της βραδιάς, όταν μετά από την απότομη έξοδο του Loboda γύρισε προς τον Tormund και είπε «I f***ing hate Thenns». Η ατάκα ήταν καλή αλλά ήταν επίσης επανάληψη όταν ο Tormund είπε ακριβώς το ίδιο στο επεισόδιο «Two Swords» στην πρεμιέρα την περασμένη σεζόν. Προφανώς, είναι μια δημοφιλής φράση βόρεια του Τείχους.

  

3) Οι παραγωγοί μπορεί να κάλεσαν το χλωμό κορίτσι με τα μπλε μάτια, από την πρώτη σεζόν - πρώτη σκηνή της σειράς, η οποία βέβαια ηθοποιός δεν ήταν μικρή τότε (το ειχαν δηλώσει οι παραγωγοί). Κοιτάζοντας πίσω, είναι σαφές ότι το κορίτσι ήταν Wight ένα από τα αναστημένα πτώματα. Στη σφαγή του Hardhome, μερικοί φαν λένε ότι η συγκεκριμένη Wight εμφανίστηκε και πάλι, ως ένα από τα νεκρά παιδιά που επιτίθενται στην Karsi. Είναι μάλλον απίθανο ότι μιλάμε για την ίδια ηθοποιό, καθώς έχουν περάσει πέντε χρόνια από την πρεμιέρα της σειράς και η κοπέλα πιθανόν να έχει μεγαλώσει αρκετά, αλλά οι ομοιότητες είναι αρκετές. Επίσης, σημειώστε στην κοπέλα Wight δόθηκε το δικό της κοντινό κατά τη διάρκεια του Hardhome αλλά πιστεύουμε ότι ο λόγος ήταν η ομοιότητα με την κόρη της Karsi. Μάλλον ο σκηνοθέτης ήθελε να κάνει μια σύνδεση ανάμεσα σε εκείνη και το «μικρό» κορίτσι Wight που άνοιξε τη σειρά.

4) Αναφορά στα βιβλία έγινε από τον Ramsay - leave a Feast for the Crows

5) Κοιτάζοντας τα πλάνα της Arya, καθώς βόλταρε στο Braavos με μια νέα εμφάνιση και νέα ταυτότητα, της Lana πωλήτριας στρειδιών, πρόκειται για την προσαρμογή των κεφαλαίων από το A Feast for Crows στα οποία όμως η Arya έχει την ονομασία Cat of the Canals. Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την επιλογή του ονόματος Lana από την παραγωγή. Ίσως σκέφτηκαν πως οι φαν θα συγχέανε το όνομα Cat με της Catelyn Stark. Όπως και να έχει μας έκλεισαν το μάτι με το όνομα που έχει στα βιβλία με μια γάτα που βολτάρει στα κανάλια μπροστά από την Arya, η οποία λέει «Every morning, I make my down to the canals». Επίσης υπάρχει χαρακτήρας στα βιβλία με το όνομα Λάνα με μια θεωρία που την συνδέει με τον Tyrion.

 
6) Τέλος, ο Sam λέει - Jon always comes back, το οποίο έφερε παρά πολλά σχόλια για την ιστορία του Jon και ειδικά όσο αφορά τα γεγονότα του 5ου βιβλίου. Είναι μια πρόβλεψη για την συνέχεια των βιβλίων ή απλά μια τυχαία ατάκα της βραδιάς;

 Πηγή

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.