Γιατί το Game of thrones “δαιμονίζει” το Βατικανό - Η απίστευτη ταυτοπροσωπία!

Κι ενώ ολόκληρος ο τηλεοπτικός πλανήτης στροβιλίζεται γύρω από την τεράστια επιτυχία που έχει το επικό και πολυδάπανο, Game of thrones, υπάρχει μια γωνιά της υφηλίου, όπου η εν λόγω σειρά προκαλεί έντονη αναστάτωση.

Στο Βατικανό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑOnline, επικρατεί έντονη αναστάτωση για μια ιδιότυπη ταυτοπροσωπία. Ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών του πέμπτου κύκλου του σήριαλ εμφανίζει μια απίστευτη ομοιότητα με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Κι ίσως αν ήταν ένας οποιδήποτε χαρακτήρας της σειράς να ερμηνευόταν ως σύμπτωση, όταν όμως πρόκειται για τον τηλεοπτικό Αρχιερέα του βασιλείου τότε τα πράγματα μπερδεύονται.


Από την αρχή λοιπόν του πέμπτου κύκλου της σειράς φέτος, έχει εμφανιστεί ο “Υψηλός σπουργίτης”, επικεφαλής μιας ομάδας σκληροπυρηνικών της θρησκευτικής πίστης, η οποία ομάδα στο διάβα της δεν λογαριάζει ούτε βασιλιάδες ούτε άρχοντες και επιβάλει τη “δικαιοσύνη του θεού”. Η καταπληκτική ομοιότητα του ηθοποιού Jonathan Pryce με τον ποντίφικα, ενώ αρχικά φάνηκε συγκυριακή, όσο περνάει ο καιρός εκτιμάται πως μόνο τέτοια δεν είναι.

Η φιλολαϊκή στάση που έχει δείξει ο Φραγκίσκος καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας του μέχρι σήμερα, η επίθεση στους τραπεζίτες και γενικά στους ισχυρούς, ώθησε πολλούς να κάνουν την...ταυτοπροσωπία με τον “Υψηλό σπουργίτη” του Game of thrones.

Αυτή η ομοιότητα όμως έδωσε την ευκαιρία στους εχθρούς του καθολικισμού να ξιφουλκήσουν κατά του Βατικανού, να μιλήσουν για νέους Ιεροεξεταστές-μιας και η θρησκευτικη ομάδα του σήριαλ εμφανίζεται ως φανατική. Αλλά δεν είναι μονάχα οι αντίπαλοι του Βατικανού που αντιδρούν. Σκληροί υποστηρικτές του αυστηρού καθολικισμού “διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους” γιατί ένας “κλώνος” του πάπα Φραγκίσκου εμφανίζεται σε ένα σήριαλ με αιμομιξίες, ομοφυλοφιλία, φόνους κλπ κλπ. Υποστηρίζουν δε πως αυτό γίνεται για να πληγεί η ισχύς του Βατικανού και συγκεκριμένα το πρόσωπο του Ποντίφικα.

Σε κάθε περίπτωση το...σήριαλ με το σήριαλ του Game of thrones και τον “σπουργίτι-πάπα” θα συνεχιστεί τουλάχιστον για κάποιες εβδομάδες ακόμη αφού για να ολοκληρωθεί ο πέμπτος κύκλος μένουν ακόμη δύο επεισόδια στα οποία ο “Αρχιερέας” αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο....

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.