Θεωρία : Που είναι ο Howland Reed ;

To θέμα περιέχει σπόιλερ!!!

Ο μοναδικός επιζών πλέον από τα γεγονότα στον Πύργο της Χαράς και ίσως ο κλειδοκράτορας του μυστικού της πατρότητας του Τζον βρίσκεται χαμένος στο «Βαλτώδη παλάτι του».. ή μήπως όχι;

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Howland Reed είναι ο επικεφαλής του Οίκου Reed. Έχει δύο παιδιά, την Meera και τον Jojen που είδαμε σε προηγούμενη σεζόν. Ο Reed είναι ο Άρχοντας του Greywater Watch μιας βαλτώδους περιοχής του Λαιμού κοντά στην Τάφρο Cailin. Ο λαός του είναι οι crannogmen, οι απομονωμένοι άνθρωποι που ζουν στην βαλτώδη περιοχή.


Ο Οίκος Reed είναι πιστός στους Stark και ο Howland στενός φίλος του μακαρίτη Νεντ με τον οποίο πολέμησαν μαζί κατά την Εξέγερση του Ρομπερτ και τον πήρε μαζί του μετά την Άλωση στον Πύργο της χαράς για να βρουν την αδερφή του Λυάννα. Ο Νεντ αναφέρει ότι του έσωσε την ζωή από τον Arthur Dayne.

Τα πράγματα που ξέρουμε για τον Reed είναι ελάχιστα. Από αναφορές της κόρης του στα βιβλία ο πατέρας της είναι ένα μικροσκοπικός άνδρας αλλά δυνατός, γενναίος και έξυπνος. Ο ίδιος δεν φαίνεται πουθενά παρά μόνο αναφέρεται ότι στέλνει τα παιδιά του στους Stark και τον ανταρτοπόλεμο που ασκείται από τους crannogmen του στην Τάφρο Cailin.

Μια θεωρία που κυκλοφορεί τον συνδυάζει με τον Υψηλό Σπουργίτη. Μιας και ο Σέπτον έχει απαρνηθεί το πραγματικό του όνομα όπως κάνουν στην πίστη, το μόνο που ξέρουμε για τον ίδιο είναι ότι είναι ένας Σεπτον που έγινε Ύψιστος Σέπτον με την βοήθεια της Cersei. Φαίνεται ταπεινός και απλός, φορώντας «κουρέλια» και έχει τους ακολούθους του τα Σπουργίτια. Τι σχέση λοιπόν έχουν αυτοί οι δύο; Η θεωρία λέει ότι είναι το ίδιο άτομο! Ότι με αυτό τον τρόπο ο Reed μπορεί να πάρει εκδίκηση για τον φίλο του και τον Βορρά και να καταστρέψει τους Λάννιστερ εκ των έσω. Όπως είδαμε και στη σειρά, με την βοήθεια της Cersei, συλλαμβάνει την Margaery (και τον Λόρας) δημιουργώντας χάσμα μεταξύ των δύο οίκων. Μετά από αυτό συλλαμβάνει και την ίδια την Cersei και την «αναγκάζει» να περπατήσει (walk of shame) από το Σεπτ του Μπέιλορ μέχρι το Κόκκινο Φρούριο γυμνή και εξευτελισμένη. Στο βίντεο ο Μάρτιν εξηγεί την σημασία της τιμωρίας.

Ο Σπουργίτης στα βιβλία αρνείται να ευλογήσει την βασιλεία του Τόμμεν. Έτσι για ακόμη μια φορά υπονομεύει την εξουσία των Λαννιστερ στον λαό. Η εξουσία του μεγαλώνει φέρνοντας τον σε σημαντική θέση κλειδί για να μπορέσει να πάρει την εκδίκηση του ως Reed. H Cersei φρόντισε να οπλίσει τους ακολούθους του, τα Σπουργίτια, «φτιάχνοντας» του ουσιαστικά έναν στρατό.

Ένα ακόμη στοιχείο όπου στηρίζεται η θεωρία είναι φυσιογνωμικές περιγραφές του Σπουργίτη και του Reed, φαίνεται οι δύο τους να μοιάζουν. Επίσης σε αναφορές μοιάζει αντίθετος ως προς τον τότε αποκεφαλισμό του Νεντ.

Όπως και να έχει ο Μάρτιν έχει δηλώσει ότι ο Reed θα εμφανιστεί κάποια στιγμή, οπότε μένει να δούμε αν θα είναι εμφάνιση ή αποκάλυψη. Προσωπικά την βρίσκω λίγο τραβηγμένη θεωρία. Μην ξέροντας σχεδόν τίποτα για τον Reed δεν ξέρω πως θα μπορούσε φέρει εις πέρας ένα τέτοιο σχέδιο.

Δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο για την θεωρία. 

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.