Θεωρία : Το μέλλον του Jon Snow


Καλησπέρα Λατρεμένα Αρχοντόπουλα. Με το τέλος της σεζον και το 10ο επεισόδιο, κατά τη γνώμη μου υπέροχο, έρχεται στο φως η μεγαλύτερη απορία των φαν μετά και το 5ο βιβλίο. Το θέμα περιέχει σποιλερ , νομίζω είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να αναλύσουμε τα πράγματα αν δεν αναφερθούμε στις πηγές των βιβλίων.


Ο Jon λοιπόν μας αφήνει χρόνους μαχαιρωμένος από τους Αδερφούς του και φυσικά το κωλόπαιδο Olly. Αν κάποιος κοιτούσε προσεκτικά τα προηγούμενα επεισόδια με τις απορίες του μικρού και τα βλέμματα μίσους των αδερφών του, συν την ατάκα του Αλισερ στο προηγούμενο, θα έβλεπε μια πολύ άσχημη κατάληξη για τον Τζον. Η ίδια κατάληξη είναι και στα βιβλία όπου ο Jon μαχαιρώνεται, με μια διαφορά όμως, ότι επικαλείται τον ανταρολυκό του Ghost. Πολλοί αναγνώστες συνδυάζοντας τον ανταρόλυκο και τις ικανότητες των Stark πιστεύουν ότι θα «μπει» μέσα στον λύκο (όπως είδαμε να κάνει και ο Μπραν) και ίσως αυτή η μετάβαση σώσει την υπόσταση του. Δεν διευκρινίζεται βέβαια πως ένα νεκρό σώμα θα καταφέρει να επανέλθει στη ζωή αλλά ο Μαρτιν έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβίωσης του Τζον. Το άσχημο με τη σειρά είναι ότι ο ανταρόλυκος δεν φαίνεται κάπου και ο Τζον δεν τον επικαλείται. Τουλάχιστον όχι φωναχτά. Αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν με την 6η ίσως και 7η σεζόν.

Στην σειρά όμως, βλέπουμε λίγο πριν την δολοφονία τον ερχομό της Μελ στο Μαύρο Κάστρο. Εκεί συνδυάζεται η προφητεία του Αζορ Αχάι  (δείτε εδώ) αλλά και η πιθανότητα ανάστασης του από την Ιέρεια του Κόκκινου Θεού, όπως έγινε πολλές φορές με τον Μπέρικ Ντοντάριον μέσω του άλλου Κόκκινου Ιερέα, Θόρο του Μυρ. Οι υποψίες για την προφητεία του Αζορ Αχάι στο πρόσωπο του Τζον δόθηκαν σε προηγούμενη σεζόν, όταν η Μελ φτάνοντας στο Τείχος (κατά το κάψιμο των νεκρών) κοιτά επίμονα τον Τζον μέσα από τις φλόγες. Ίσως να είδε κάτι σε αυτό το αγόρι. Η Μελ πίστευε ότι ο Σταννης είναι ο Αζόρ αλλά όλα γκρεμίστηκαν στο τελευταίο επεισόδιο, όταν φάνηκε να τον εγκατέλειψε ο θεός οδηγώντας την ίδια να κάνει το ίδιο. Με την θεωρία της ανάστασης επίσης, ο Τζον θα κόψει επιτέλους την σύνδεση με τους όρκους του ως Φύλακας του Τείχους και έτσι ο συγγραφέας θα μπορούσε να του δώσει τον Βορρά. Αν και με τον Μπραν, Ρίκον και Σανσα ζωντανούς (αν δεν σκοτώθηκε κατά την πτώση) ο Τζον είναι τελευταίος σε μια πιθανή διαδοχή. Επίσης η αναγνώριση του Τζον ως Σταρκ (ποιος βασιλιάς θα τον αναγνωρίσει;) και οι Μπόλτον στο Βορρά το κάνουν ακόμη πιο δύσκολο. Όχι όμως απίθανο.


Η μεγαλύτερη θεωρία του Τζον, που έχει να κάνει με τους γονείς του (δείτε εδώ) του δίνει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια και θα ήταν κάπως χαζό να θεωρηθεί έτσι απλά νεκρός. Όταν από το πρώτο βιβλίο (αναφορές σε Ραίγκαρ, Λυάννα από τις αναμνήσεις του Νεντ) ο Τζον τοποθετείται από τον ίδιο τον Μάρτιν ως στρατηγικό πρόσωπο, μας κάνει να πιστεύουμε ότι εκτός από τον Αζορ Αχάι μπορεί να είναι και ο Πρίγκιπας που έχει υποσχεθεί (δείτε εδώ).

Τέλος, μια επαναφορά του Τζον ως white walker μοιάζει αρκετά τραβηγμένη αλλά αρχίζει να ακούγεται πολύ. Ο Μάρτιν δήλωσε πως ο Βασιλιάς της Νύχτας (δείτε εδώ) δεν θα επιστρέψει και είναι μόνο ένας μύθος ή μια ιστορία του παρελθόντος. Παρόλα αυτά το «λάθος» του ΗΒΟ να εμπλέξει το όνομα του στην ιστορία ίσως αποτελούσε ένα μεγάλο σπόιλερ. Ο Βασιλιάς της Νύχτας που υπήρξε διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς λέγεται ότι κατάγονταν από τον Οίκο Σταρκ και εκεί στηρίζουν μια πιθανή σύνδεση με τον Τζον. Θα ακολουθήσει αναλυτικό θέμα για την θεωρία με αναφορές από τα βιβλία. 


Ο ίδιος ο ηθοποιός δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει για 6η σεζόν και αποχαιρέτησε τους συμπρωταγωνιστές του (δείτε εδώ). Φυσικά αυτό περιπλέκει τα πράγματα αλλά δεν σημαίνει ότι είναι απόλυτα αλήθεια. Άλλωστε υπάρχει και η 7η σεζον στην τελική.

Εσείς τι πιστεύετε? 


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.