Οι παραγωγοί του Game of Thrones αποθαρρύνουν την ανάγνωση των βιβλίων!

Δεν είναι μυστικό ότι πολλά από τα μέλη του καστ του Game Of Thrones δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία του George R.R Martin. 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Iain Glen, είπε ότι μπορεί να είναι σύμφωνα με το σχεδιασμό της παραγωγής.

Ο Glen παραδέχθηκε ότι είχε διαβάσει το πρώτο βιβλίο της σειράς, A Game of Thrones, ακριβώς για να πάρεi μια ιδέα για το τι επρόκειτο να συμβεί στην πρώτη σεζόν. Από εκεί και πέρα, δεν έχει διαβάσει τίποτα.

 "Οι συγγραφείς, David Benioff και Dan Weiss, δεν θέλουν ιδιαίτερα οι ηθοποιοί να γνωρίζουν τα σενάρια από το βιβλία, ακόμη και αν δεν είναι ακριβώς πιστά με την ιστορία της σειράς." είπε ο Glen.

Αυτό είναι κατανοητό μέχρι ένα σημείο. Οι ηθοποιοί καλό είναι να μην γνωρίζουν πολλά πράγματα για να μην επηρεάζονται και στα γυρίσματα. Σε κάθε περίπτωση, τώρα που η σειρά έχει πάρει άλλη πορεία σε σχέση με τα βιβλία, αυτό μάλλον δεν είναι και τόσο πρόβλημα μιας και δεν μπορούν να προβλέψουν τι έρχεται στη συνέχεια.


Η ένταση μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι η σειρά θα πρέπει να είναι μια αντανάκλαση των βιβλίων και εκείνων που πιστεύουν ότι πρέπει να είναι ξεχωριστές οντότητες, είναι μεγάλη. Υπήρξε σπάνια που κάποια τηλεοπτική σειρά ήταν απόλυτα πιστή στην ύλη του, σε γενικές γραμμές. 


Ο George R.R. Martin είχε γράψει κάποτε στο Blog του, "όσο μεγαλύτερη είναι η σειρά και συνεχίζεται, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πεταλούδες που γίνονται. Και τώρα έχουμε φθάσει στο σημείο όπου ο ρυθμός των πεταλούδων έχει προκαλέσει καταιγίδες. Η πεζογραφία και η τηλεόραση έχουν διαφορετικές δυνάμεις, διαφορετικές αδυναμίες, διαφορετικές απαιτήσεις."


Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.