Τι θα γίνει στο Game of Thrones με την έξτρα σεζόν ;

Χθες, ο Πρόεδρος του HBO Michael Lombardo ανακοίνωσε όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ότι το Game of Thrones, θα συνεχίσει να προβάλλεται για τουλάχιστον οκτώ σεζόν

Αυτό ήταν σε αντίθεση με ό, τι είχαν δηλώσει οι εκτελεστικοί παραγωγοί David Benioff και Dan Weiss για την ημερομηνία λήξης της σειράς που ήταν οι επτά σεζόν.

Σε γενικές γραμμές, η ανακοίνωση του Lombardo έγινε δεκτή με χειροκροτήματα. Τώρα που γνωρίζουμε ότι η σειρά θα έχει τουλάχιστον ένα επιπλέον έτος, η ερώτηση είναι η εξής, τι σχεδιάζουν οι παραγωγοί να κάνουν με τον πρόσθετο χρόνο ;Πρώτα απ 'όλα, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ενώ o Benioff και o Weiss έχουν πει πολλές φορές ότι θα ήθελαν να τελειώσουν τη σειρά στις επτά σεζόν, φαίνεται ότι μπήκαν στον πειρασμό να συνεχίσουν και άλλο, χωρίς όμως να χαλάσουν την πετυχημένη συνταγή. 


Σε μία συνέντευξή τους στο Entertainment Weekly δήλωσαν τα εξής: "Δεν είμαστε σίγουροι αν πρόκειται να καταλήξει η σειρά στις 70 ή 75 ώρες, αλλά δεν μπορεί να είναι 100 ώρες."
 
Παραδέχτηκαν, λοιπόν, ότι θα χρειαστούν περισσότερες από επτά σεζόν για να διηγηθούν
την ιστορία σωστά. Αυτό φαίνεται αρκετά εύλογο. Οι παραγωγοί χρειάστηκαν δύο σεζόν για να προσαρμόσουν το τρίτο βιβλίο του George RR Martin. Προφανώς, ο Martin έχει ακόμη δύο βιβλία για να ολοκληρώσει το μυθιστόρημα του A Song of Ice and Fire και μπορεί να χρειαστεί και όγδοο, εάν παραστεί ανάγκη. Τα βιβλία του Μάρτιν γίνονται όλο και μεγαλύτερα, και φαίνεται ότι οι παραγωγοί θα χρειαστούν περισσότερα από 20 επεισόδια για να καλύψουν τα τελευταία βιβλία του.

Εκτός από τα ζητήματα προσαρμογής, μια επιπλέον σεζόν ίσως προετοιμάσει καλύτερα το φινάλε της σειράς. Από την 1η σεζόν, οι φαν περιμένουν με ανυπομονησία την Daenerys Targaryen για να εισβάλει στο Westeros, και τους White Walkers να εξαπολύσουν μια επίθεση στην περιοχή νότια του Τείχους. Στην 5η σεζόν πήραμε μια γεύση και από τους δύο, αλλά έχουν πολύ έδαφος να καλύψουν πριν φτάσουν εκεί που θέλουν, και υπάρχει η κρυφή ελπίδα κάποια στιγμή να βρεθούν αντιμέτωποι. Οι ιστορίες που εξελίσσονται είναι πολλές και ίσως είναι λίγο δύσκολο να ολοκληρωθούν σε δύο ακόμη σεζόν. Ταυτόχρονα, οι παραγωγοί δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να κουράσουν κάνοντας πολλές σεζόν, μόνο και μόνο για να βγάλουν περισσότερα χρήματα και η ποιότητα της σειράς να πάρει τον κατήφορο. Το HBO θέλει το Game of Thrones να διαρκέσει όσο είναι δυνατόν και οι οκτώ σεζόν ακούγονται καλές.
 
 Τους δίνει τον χρόνο που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν όλες τις διάφορες ιστορίες με ικανοποιητικό τρόπο, χωρίς οι παραγωγοί και οι φορείς να κινδυνεύουν να γίνουν απαθείς. Ο Lombardo παραδέχθηκε ότι θα αφήσει την τελική απόφαση στους Benioff και Weiss, και ας ελπίσουμε ότι θα χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους με σύνεση.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.