Περίληψη 1ου Επεισοδίου Winter is coming


To Game Of Thrones, αποτελεί τη νέα σειρά του HBO ( True Blood, Entourage κ.α.) η οποία βασίζεται στη δημοφιλή σειρά βιβλίων«A Song of Ice and Fire» του George R.R. Martin. Ανήκω δε, σε αυτούς που δεν την
βρίσκουν με τον Sean Bean. Δεν μπορώ όμως να μην πάω πάσο στο τεράστιο ταλέντο του και στην εντυπωσιακή παρουσία του, όταν πρόκειται για ρόλους σαν αυτόν στο Game Of Thrones.
Η ιστορία εξελίσσετε σε έναν κόσμο διαφορετικό, όσο και ίδιο με τον δικό μας, όπου οι εποχές διαρκούν χρόνια και συχνά δεκαετίες ολόκληρες. Ο ίδιος ο συγγραφέας δε δίνει κάποιο συγκεκριμένο όνομα στον κόσμο του.
Ενώ το καλοκαίρι τελειώνει και ο μακρύς χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών, ο Ένταρντ Σταρκ ή αλλιώς «Νεντ» (Sean Bean), Aρχοντας του Γουίντερφελ, εγκαταλείπει την αρχαία έδρα του οίκου του έπειτα από επίσκεψη του βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθηον (Mark Addy) και ταξιδεύει στο νότο για να αναλάβει το αξίωμα που θα τον αναδείξει στον δεύτερο ισχυρότερο άνθρωπο του βασιλείου. Σκοπός του είναι να εξιχνιάσει το μυστηριώδη θάνατο του φίλου και προκατόχου του και να αποκαλύψει τη συνωμοσία εναντίον του θρόνου.
Στο Γουίντερφελ ταξιδεύει μαζί με τον βασιλιά και η βασίλισσα Σέρσεϊ (Lena Headey) με τον δίδυμο αδερφό της Τζέιμι Λάννιστερ και τον τρίτο αδερφό τους, τον νάνο Τύριον (Peter Dinklage). Οι οικογένεια του βασιλιά και του Ενταρτ σχεδιάζουν να ενωθούν μελλοντικά με τους γάμους των προεφήβων παιδιών τους, εφόσον δεν τα κατάφεραν όταν ο βασιλιάς ήταν νιάτο και είχε μια καψούρα για την αδερφή του Ενταρτ.
Στο μεταξύ οι απόγονοι της δυναστίας των Ταργκάρυεν , προερχόμενοι από την μυθική ήπειρο της Βαλύρια, ονειρεύονται να επιστρέψουν στο Σιδερένιο Θρόνο. Ο Βισέρυς (Harry Lloyd ) κανονίζει το γάμο της μικρής του αδερφής Νταινέρυς (Emilia Clark) με τον Ντρόγκο (Jason Momoa), από τη φυλή Ντοθράκι, προκειμένου να πάρει τους Ντοθράκι με το μέρος του και να κηρύξει πόλεμο για το στέμμα του. Οι Ντοθράκι είναι άξεστοι πολεμιστές και ο κορυφαίος αυτών είναι ο Ντρόγκο.

Το πρώτο επεισόδιο κλείνει όταν τα δίδυμα βασιλικά αδέρφια, η βασίλισσα Σέρσεϊ και ο Τζέιμι,  ζουν τον παράνομο έρωτά τους και τους βλέπει κατά λάθος ο δεκάχρονος γιος του Νέντ Μπραν Σταρκ. Ο Τζέιμι τον πετάει από το παράθυρο λέγοντας «The things I do for love».
To κύριο χαρακτηριστικό της σειράς είναι πως πρόκειται για μια ακριβή παραγωγή που σε φτάνει στα όρια της ζήλειας όταν κοιτάς ξανά σειρές της ελληνικής TV.
thanx Lampros
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.