Κοιλάδα του ArrynΗ Κοιλάδα του Arryn, πριν από την κυριαρχία των Targaryen ονομαζόταν το Βασίλειο του Βουνού και της Κοιλάδας.

Η κοιλάδα διοικείται από τον Οίκο του Arryn ο οποίος βρίσκεται στη περιοχή Eyrie. Προστατευόμενη και περικυκλωμένη από βουνά και κοιλάδες τείνει να είναι απομονωμένη από το υπόλοιπο Westeros. Τα μπάσταρδα παιδιά στη Κοιλάδα παίρνουν το επίθετο Stone.

Σε αυτή τη κοιλάδα είναι που πρωτοήρθαν οι Andals και ξεκίνησαν την εισβολή στο Westeros 6 χιλιάδες χρόνια πριν από την αρχή της σειράς αν και στο τέλος κατέληξαν στη περιοχή The Reach. Τα βουνά της περιοχής είναι πολύ δύσκολο να διασχιστούν ενώ σε αντίθεση με τα υπόλοιπα βουνά του Westeros δεν είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους.

Οι κάτοικοι του Vale είναι γνωστοί ως έντιμοι και αξιόπιστοι πολεμιστές οι οποίοι πιστεύουν στη θρησκεία των Επτά αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι κατοικούν στους πρόποδες των Βουνών του Φεγγαριού οι οποίοι δεν υπάγονται στον Οίκο Arryn και προκαλούν προβλήματα σε περαστικούς. Η περιοχή καλλιεργεί σιτάρι, καλαμπόκι και κριθάρι ενώ γενικά έχει ανεπτυγμένη γεωργία. Ο Οίκος Waxley φημίζεται για τα αρωματικά του κεριά.

Τα σύνορα της Κοιλάδας του Arryn έχουν στο Βορρά τα τρία νησιά με την ονομασία The Three Sisters και την περιοχή Bite, στα Νότια τον Κόλπο των Καβουριών (Crabs Bay), στα ανατολικά η Στενή Θάλασσα ενώ στα δυτικά είναι τα Βουνά του Φεγγαριού.Κάστρα της Κοιλάδας του Arryn

- The Eyrie, Περιοχή του Οίκου Arryn, του κυρίαρχου Οίκου της Κοιλάδας των Arryn.

- The Bloody Gate, ένα φρούριο που φυλάει την είσοδο της Κοιλάδας μέσα από τα Βουνά του Φεγγαριού τα οποία έχουν περιστρεφόμενη φρουρά

- The Fingers, Περιοχή που υπάρχουν αρκετοί Οίκοι, με πιο γνωστό τον Οίκο Baelish.

- Οι Πύλες του Φεγγαριού, ένα φρούριο το οποίο προστατεύει τη περιοχή Giant’s Lance, το διοικεί ο Οίκος Royce.

- Gulltown, η μεγάλη πόλη-λιμάνι της Κοιλάδας του Arryn, διοικείται από τον Οίκο Grafton.

- Runestone, Η περιοχή του Οίκου Royce.
ΠΗΓΗ :  greektvsubs.gr   (blackys88b)
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.