Ο Οίκος Baratheon!!!


Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους χαρακτήρες της οικογένειας
Baratheon!Οίκος BaratheonSteffon Baratheon

Ο Steffon Baratheon ήταν ο Άρχοντας του Storm's End και επικεφαλής ενός εκ των μεγαλύτερων οίκων του Westeros. Είναι ο πατέρας του Robert, του Stannis και του Renly. Ζούσε με την οικογένειά του στο Storm's End.
Cassana Baratheon
Η Cassana ήταν η Αρχόντισσα του Storm's End και σύζυγος του Steffon Baratheon. Μητέρα των Robert, Stannis και Renly.Robert Baratheon

Ο Ρόμπερτ είναι
ο πρώτος γιος του Steffon Baratheon, ο Άρχοντας του Storm's End και επικεφαλής του οίκου των Baratheon, ενός από τους μεγαλύτερους του Westeros. Έχει δύο μικρότερα αδέλφια, τον Stannis και τον Renly. Οι γονείς του πέθαναν όταν ήταν νέος και κληρονόμησε την αρχηγία του Οίκου. Ήταν προστατευόμενος του Jon Arryn, επικεφαλής του Οίκου των Arryn. Ο Eddard Stark, ο δεύτερος γιος του Οίκου των Stark, ήταν επίσης προστατευόμενος του Arryn κι έτσι οι δύο τους απέκτησαν μια αδερφική σχέση.

Ο Robert υπηρετούσε τον Βαριλιά Aerys ΙΙ Targaryen ως Άρχοντας του Paramount των Stormlands. Ο Robert ήταν αρραβωνιασμένος με την Lyanna Stark αδελφή του Eddard. Όταν η Lyanna απήχθη από τον πρίγκιπα Rhaegar Targaryen ο Robert ενώθηκε με τους Stark και τους Arryn σε μια μαζική εξέγερση ενάντια στον Τρελό Βασιλιά. Ο Robert διεκδίκησε το θρόνο επειδή σκότωσε τον Πρίγκιπα Rhaegar αλλά και λόγω μιας παλιάς συγγενικής σχέσης από την πλευρά της μητέρας του με τους Targaryen. 


Παντρεύτηκε την Cersei Lannister για να παγιώσει μια συμμαχία και να κρατήσει το βασίλειο. Ισχυρίζεται ότι έχουν γεννηθεί τα τρία παιδιά του αλλά η πραγματική τους πατρότητα ανήκει στον δίδυμο αδελφό της Jaime Lannister. Ο Robert έχει επίσης αρκετές παράνομες σχέσεις οι οποίες του χάρισαν παιδιά. Έχει έναν νόθο γιο που ονομάζεται Gendry, μια κόρη την Barra, με μια πόρνη την Mhaegen και τουλάχιστον άλλα τέσσερα με διάφορες γυναίκες κι αυτά μόνο στο Kings Landing. 

Τον Ρόμπερτ φαίνεται να απασχολούν περισσότερο η κατανάλωση αλκοόλ, το κυνήγι και τα πορνεία από την διακυβέρνηση του βασιλείου. Προτιμά να αφήνει την διακυβέρνηση του βασιλείου στο Μικρό Συμβούλιο. Ο Βασιλιάς κατά την διάρκεια ενός κυνηγιού τραυματίζεται σοβαρά από έναν αγριόχοιρο και μετά υπέκυψε στα τραύματα του. Gendry


Ο Gendry είναι ο νόθος γιος του βασιλιά Robert Baratheon αλλά δεν γνωρίζει την καταγωγή του. Ήταν μαθητευόμενος ενός σιδηρουργού που ζούσε και εργαζόταν στο Kings Landing, βοηθώντας τον κύριό του Tobho Mott να σφυρηλατήσει πανοπλίες και όπλα για την αριστοκρατία. Ο κύριος του τον έδιωξε όταν άρχισαν να σκοτώνουν τα νόθα του Robert και κατετάγει στην Νυχτερινή Περίπολο. Αλλά στην διαδρομή πιάστηκε αιχμάλωτος από τους LannisterBarra

Η Barra
είναι ένα βρέφος, νόθο παιδί του βασιλιά Robert Baratheon και της πόρνης Mhaegen, η οποία εργάζεται για τον Petyr Baelish. Ζούσε με την μητέρα της στον οίκο ανοχής και δολοφονήθηκε από τους άντρες της Βασιλικής Φρουράς μετά από διαταγές του βασιλιά Joffrey.

Stannis Baratheon

Ο Stannis είναι ο δεύτερος γιος του Οίκου των Baratheon, ο νεότερος αδελφός του εκλιπόντος βασιλιά Robert Baratheon και ο μεγαλύτερος αδερφός του Renly Baratheon. Υπηρέτησε στο Μικρό Συμβούλιο του αδελφού του σαν Πλοίαρχος και κατέχει τον τίτλο του Άρχοντα του DragonStone. Είναι το λιγότερο δημοφιλές από τα αδέλφια Baratheon. Η σφραγίδα του Οίκου του είναι η φλεγόμενη κόκκινη καρδιά του Άρχοντα του Φωτός με το ελάφι των Baratheon στη μέση.
Selyse Baratheon
Είναι η γυναίκα του Stannis Baratheon, Άρχοντα του Dragonstone και διεκδικητή του Σιδερένιου Θρόνου, μετά τον θάνατο του αδερφού του. Ανήκει στον Οίκο Florent, ενός οίκου από το Reach. Έχουν μια κόρη την Shireen η οποία δεν εμφανίζεται στον δεύτερο κύκλο της σειράς.  

Shireen Baratheon


Η Shireen
Baratheon έχει εμφανιστεί μόνο στην πρώτη σεζόν, στο οικογενειακό δένδρο των Baratheon που εκδόθηκε από το HBO, ενώ αφαιρέθηκε από την δεύτερη σεζόν. Είναι η κόρη του Stannis και της Selyse Baratheon. Είναι μοναχοπαίδι και κληρονόμος του Stannis και έχει την ίδια ηλικία με την Άρια των Stark.Renly BaratheonΟ Renly είναι ο νεότερος γιος του Οίκου των Baratheon, γιος του Steffon Baratheon. Ο Renly εξυπηρετούσε τον Βασιλιά και αδερφό του Robert ως Master of Laws στο Μικρό Συμβούλιο. Διεκδικούσε τον θρόνο αν και τέταρτος στην σειρά πίσω από τους ανιψιούς του Joffrey και Tommen και τον αδερφό του Stannis. Για προσωπικό του οικόσημο ο Renly άλλαξε το αρχικό χρώμα και το σύμβολο του Οίκου του. Αντί για το μαύρο αρσενικό εστεμμένο ελάφι με κίτρινο φόντο, το λάβαρο του Renly εμφανίζει ένα χρυσό εστεμμένο ελάφι με πράσινο φόντο, χρώμα των βασικών υποστηρικτών του, τον Οίκο Tyrell. Παντρεύτηκε την κόρη του
Tyrell.

Ο Renly σκοτώνεται στην σκηνή του από μια ανθρωπόμορφη μαύρη σκιά, γέννημα της Μελησάνδρας, Ιέρειας του Άρχοντα του φωτός και ερωμένη και σύμβουλος του αδερφού του Stannis.

  


Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.