Castle Black

To Μαύρο Κάστρο είναι το κύριο οχυρό της Νυχτερινής Περίπολου.
Castle Black


Το κάστρο βρίσκεται κατά μήκος του Τείχους, μεταξύ του Queensgate στα δυτικά και του Oakenshield προς τα ανατολικά, κοντά στο κέντρο του Τείχους, στο βόρειο άκρο της Βασιλικής οδού.

Παρά την ύπαρξη 19 οχυρών κατά μήκος του Τείχους, το Μαύρο Κάστρο είναι ένα από τα μόλις τρία επανδρωμένα. Όταν κατασκευάστηκε το κάστρο αποτελούνταν από πέντε χιλιάδες άνδρες, αλλά σήμερα έχει περίπου εξακόσιους. 


Το κάστρο
Το κάστρο δεν είναι στη πραγματικά ένα αληθινό κάστρο, δεδομένου ότι δεν έχει τοίχους για να το υπερασπιστούν από τα δυτικά, τα ανατολικά ή τα νότια. Μόνο το Τείχος υπάρχει, που βρίσκεται στα βόρεια. Αποτελείται από πολλούς πύργους, άλλοι με πέτρα κι άλλοι από ξύλο. 

Κάτω από τους πύργους υπάρχει μια σειρά από υπόγεια περάσματα που συνδέουν όλα τα κτήρια και ονομάζονται wormways. Σπάνια χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά το χειμώνα είναι ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψει κανείς στα διάφορα μέρη του κάστρου.


Το Μαύρο Κάστρο έχει μόνο ένα μικρό Σεπτ και δεν υπάρχει godswood. Οι άντρες που ορκίζονται στους παλιούς θεούς πρέπει να ταξιδέψουν πέρα ​​από το Τείχος, στο στοιχειωμένο δάσος, σε ένα μικρό άλσος όπου τα παιδιά του δάσους σκάλισαν ένα  weirwood.


Πύργοι

Ο πύργος του Άρχοντα Διοικητή, επίσης αποκαλούμενος και ως Πύργος του Διοικητή, αποτελεί τα διαμερίσματα του Άρχοντα Διοικητή. Κάηκαν στην διάρκεια της επίθεσης ενός Άλλου (Whitewalker), όταν ο Jon Snow προσπαθεί να σώσει τον Διοικητή. 

  
O πύργος του Βασιλιά, είναι ένας πύργος στρογγυλός, 100 πόδια ψηλός, με πολεμίστρες στην κορυφή του, με θέα την πύλη και τη βάση μιας ξύλινης σκάλας που οδηγεί στο Τείχος. Η πόρτα της εισόδου είναι φτιαγμένη από βελανιδιά και σίδερο. Παρόλο που προορίζεται για τους επίτιμους  προσκεκλημένους και βασιλείς, ο βασιλιάς δεν έχει επισκεφθεί τον πύργο για πάνω από εκατό χρόνια. 

Ο Πύργος του Hardin, έχει σπασμένες επάλξεις, από τις οποίες έχουν πέσει οι πέτρες στο προαύλιο χώρο και έχει πάρει μια σοβαρή κλίση. 

Ο Πύργος του Lans, είναι ο ψηλότερος του κάστρου, αν και μόνο το ένα τρίτο του ύψους του Τείχους. Είναι λεπτός και εύθραυστος. 

Ο Πύργος της φρουράς, είναι ο ισχυρότερος από όλους τους πύργους. Βρίσκεται δίπλα στην Βασιλική οδό και στο Τείχος. 

Ο Σιωπηλός Πύργος.

Εσωτερικοί Πύργοι

Η κοινή αίθουσα είναι μια μεγάλη ξύλινη αίθουσα με φωλιές κορακιών στα δοκάρια της.  
Η Κορακοφωλιά. Τα διαμερίσματα του maester βρίσκονται σε γερούς ξύλινους πύργους κάτω από τη κορακοφωλιά. 

  
Στρατώνες, όπου κατοικούν οι περισσότεροι από τους αδελφούς της Νυχτερινής Περιπόλου. 

Οπλοστάσιο Εκεί όπου βρίσκεται ο εξοπλισμός για την κατασκευή όπλων. 

Θησαυροφυλάκια. Βρίσκονται στα υπόγεια και περιέχουν τις αποθήκες  των τροφίμων και τη βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη περιέχει αρχεία και παλαιά βιβλία που ακόμη και η Citabel δεν τα έχει, για τα πρόσωπα των weirwoods, τη γλώσσα των παιδιών του δάσους, πάπυρους από την Valyria κλπ.

 Σήραγγες 
Υπάρχουν μια σειρά από σήραγγες κάτω από το κάστρο που ονομάζονται  wormways. Συνδέουν τους διάφορους πύργους και τα κτίρια. Αυτές οι σήραγγες που χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν το κρύο και το χιόνι (μερικές φορές σαράντα ή πενήντα μέτρα) καθιστούν αδύνατο να ταξιδέψουν πάνω από το έδαφος. Η βιβλιοθήκη βρίσκεται κατά μήκος μιας από  αυτών των σηράγγων.

Το Τείχος
 
  
Η Πύλη. Το Μαύρο Κάστρο φρουρεί ένα από τα δύο πιο γνωστά περάσματα του Τείχους. (Η Black Gate-Μαύρη Πύλη, είναι το άλλο). Η σήραγγα μέσα από το Τείχος είναι μακριά, με στροφές και στενή. Τρεις πύλες από σίδερο  μπλοκάρουν το εσωτερικό πέρασμα. Κάθε μία από αυτές τις πύλες είναι κλειδωμένη και έχει μια τρύπα πάνω της. Η εξωτερική πόρτα της σήραγγας είναι από μασίφ ξύλο βελανιδιάς, περίπου εννέα εκατοστά πάχος. 

Η πρόσβαση προς την κορυφή. Η μεγάλη σκάλα όλο στροφές, ανεβαίνει από το κάστρο ως τη κορυφή του Τείχους. Είναι κατασκευασμένη εξολοκλήρου από ξύλινες σκάλες, με τεράστια κατεψυγμένα δοκάρια ανάμεσα της. 

Ένας ανελκυστήρας με βαρούλκο χρησιμοποιείται για να λάβουν τις προμήθειες οι άνδρες στην κορυφή του Τείχους. Πρόκειται για ένα κλουβί από σίδερο, που συνδέεται με ένα βαρούλκο για να μπορέσει να ανέβει και να κατέβει κάθετα του Τείχους. Μπορεί να κρατήσει δέκα άντρες ή ίση ποσότητα προμηθειών.


Οι εγκαταστάσεις στην κορυφή. Είναι ένα μικρό θερμό υπόστεγο για τους άντρες που βρίσκονται κοντά στον γερανό.

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.