Ελεύθερες Πόλεις (Free Cities) - Lys


To Lys είναι μια από τις εννέα πόλεις, η πιο μικρή και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της ηπείρου προσκολλημένη σε βράχους και περικυκλωμένοι από θάλασσες γεμάτες καταιγίδες.
Η Lys είναι πολύ γνωστή για τους Αλχημιστές της που δουλεύουν στη πόλη και φτιάχνουν δηλητήρια ανάμεσα τους και το The Strangler. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των κάτοικων είναι ότι σγουραίνουν και αρωματίζουν τα μαλλιά τους, έχουν μπλε μάτια και ξανθά μαλλιά.

Στη πόλη βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους ναούς του R’hllor ενώ έχει και ναό για τη τοπική Θεά της αγάπης. Τα νομίσματα του Lys έχουν οβάλ σχήμα και έχουν μια γυμνή γυναίκα για σήμα ενώ η πόλη είναι διάσημη για τη παραγωγή λευκού και κόκκινου κρασιού, για ταπετσαρίες και για το θανατηφόρο δηλητήριο Δάκρυα του Lys.


Η Lys είναι μία από τις εννέα Free Cities στην ήπειρο Essos. Πρόκειται για μια μικρή πόλη χτισμένη πάνω στα βράχια, η οποία περιβάλλεται από θυελλώδες θάλασσες. Βρίσκεται στη νότια ακτή της ανατολικής ηπείρου, νοτιοανατολική της Tyrosh και δυτικά της Volantis. Η Lys είναι γνωστή για τους αλχημιστές που εργάζονται στην πόλη και για τα δηλητήρια που κατασκευάζουν αυτοί, με σημαντικότερο το φημισμένο Strangler.

Ο λαός της Lys φτιάχνει μπούκλες στα μαλλιά του και τα αρωματίζει. Τα γαλάζια μάτια είναι τα πιο συνηθισμένα ανάμεσά τους. Είναι επίσης γνωστή για το κόκκινο και το λευκό κρασί που παράγει. Γνωστό είναι επίσης και το δηλητήριο που έχει το όνομά της, το Tears of Lys.


Στο βιβλίο “Θύελλα από Ατσάλι” η Lys βρίσκεται στα πρόθυρα του πολέμου με την Tyrosh, ενώ στο βιβλίο “Βορά Όρνιων” η Lys βρίσκεται στα πρόθυρα του πολέμου με την Tyrosh αλλά και τη Myr.
H Dhorea που εμφανίζεται στη πρώτη σεζόν κατάγεται από αυτή τη πόλη όπως και Salladhor Saan που θα εμφανιστεί στη δεύτερη σεζόν.

ΠΗΓΗ:  anubis.gr greektvsubs.gr 
blackys88b
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.