Rhoyne - Valyria - Slaver’s Bay - Astapor

Ο Rhoyne είναι ο μεγάλος πόταμος στην ανατολική ήπειρο, ξεκινά από το σημείο όπου ο Upper Rhoyne ενώνεται με το Little Rhoyne νοτιοανατολικά στα ερείπια του Ghoyan Drohe. Από εκεί ξεδιπλώνεται μέσα από τους παραποτάμους του σε όλη την ήπειρο σχηματίζοντας το Δέλτα του Ποταμού στη πόλη Volantis. Ο ποταμός ήταν το σπίτι των Rhoynar πριν από χίλια χρόνια και για τους κατοίκους του ήταν και θεότητα γνωστή ως Mother Rhoyne.Στο χάρτη φαίνονται οι παραπόταμοι του ποταμού Rhoyne1) Little Rhoyne
2) Upper Rhoyne
3) Noyne
4) Qhoyne
5) Lhorulu
6) Selhoru
7) Volaena
8) Darkwash
9) Dagger Lake (λίμνη)


Valyria


H Valyria ήταν κάποτε η μεγάλη αυτοκρατορία που επεκτεινόταν στην ήπειρο Essos και βάσισε την δύναμη της στους δράκους. Στο ζενίθ της αυτοκρατορίας τους εξαπλώθηκαν μέχρι και το νησί Dragonstone. Ο Οίκος Targaryen κατάγεται από τους Valyrian και διατήρησε πολλές από τις παραδόσεις τους.
Slaver’s Bay


To Slaver’s Bay βρίσκεται στη νότια ακτή του Essos, σε μεγάλη απόσταση από τις Ελεύθερες Πόλεις και στα δυτικά των Qarth και Jade Sea. H περιοχή συνορεύει με την Dothraki sea στα νοτιοανατολικά. Οι τρεις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής είναι οι Meeree, Astapor και Yunkai. Οι Dothraki συνηθίζουν να πολεμούν στις γειτονικές περιοχές και να πουλούν τους σκλάβους στις τρεις πόλεις. Η περιοχή που επιτίθενται συνήθως είναι η Lazhar στην οποία κατοικούν μη πολεμοχαρείς κάτοικοι που είναι εύκολη λεία.Ο Slaver’s Bay είναι μια πολιτισμική και γεωγραφική περιοχή στην ανατολική ήπειρο. Δημιουργήθηκε από τις στάχτες της αρχαίας Αυτοκρατορίας των Ghiscari και έγινε ένας πλούσιος κόμβος για το παγκόσμιο δουλεμπόριο.

Αν και ελάχιστα απομένουν πλέον από τον πολιτισμό των Ghiscari, οι σύγχρονοι κάτοικοι του Slaver’s Bay νοιώθουν μεγάλη υπερηφάνεια για την κληρονομιά τους. Οι πόλεις κράτησαν το σύμβολο της Ghis, μια άρπυα, και οι ελεύθεροι πολίτες αποκαλούν τον εαυτό τους ‘γιους της άρπυας’, αν και αντικατέστησαν τον κεραυνό που κρατούσε στα χέρια της με ανοιγμένες χειροπέδες. Η γλώσσα των Ghiscari έχει ξεχαστεί σε γενικές γραμμές. Οι περισσότεροι κάτοικοι μιλούν τη γλώσσα της Valyria, της αυτοκρατορίας που τους κατέκτησε αργότερα, με μια πιο λαρυγγική προφορά και εμπλουτισμένη με την αργκό των δουλεμπόρων. Παρ’ όλα αυτά, οι σύγχρονοι κάτοικοι εξακολουθούν να γράφουν με ιερογλυφικά. Εθνολογικά, οι σύγχρονοι Ghiscari είναι μια μείξη φυλών με ελάχιστα απομεινάρια από τα χαρακτηριστικά των πρώτων Ghiscari. Έχουν την τάση να είναι γεροδεμένοι και εύσαρκοι, με κοκκινωπό δέρμα και μελαχρινά μαλλιά και μάτια.


Το δουλεμπόριο είναι η κυρίαρχη βιομηχανία του Slaver’s Bay και οι δουλέμποροι της πόλης απαρτίζουν την κυρίαρχη αριστοκρατία. Οι δουλέμποροι από την Astapor, τη Yunkai και τη Meereen ντύνονται με το tokar, ένα ρούχο που θυμίζει τήβεννο και που μπορούν να φορούν μόνο οι ελεύθεροι άνθρωποι. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των κροσσιών του ρούχα καθορίζουν το μέγεθος του πλούτου και την κοινωνική θέση κάθε δουλεμπόρου. Οι δουλέμποροι και οι οικογένειές τους ζουν σε έκδηλη χλιδή και μπορεί κανείς να τους δει σε πλεούμενα το δειλινό, όπου διοργανώνουν γιορτές για να τιμήσουν την ιστορία του τόπου. Οι σκλάβοι, από την άλλη μεριά, συχνά κακοποιούνται.


Οι τρεις πόλεις ανταγωνίζονται ειρηνικά, αποφεύγοντας τον πόλεμο με κάθε κόστος, και προτίμησαν να πληρώσουν τις khalasar των Dothraki που πέρασαν στο παρελθόν από εκεί παρά να τους αντισταθούν. Εξαιτίας του πλούτου που έχει ο μέσος πολίτης, οι επαγγελματικοί στρατοί των πόλεων γέμισαν με πλούσιους γιους δουλεμπόρων και θεωρούσαν το πόστο τους τίποτα παραπάνω από μια αφορμή για θεατρινισμούς. Οι στρατιώτες του Slaver’s Bay ήταν σχεδόν ανάξιοι και με το μόνο που ασχολούνταν ήταν οι πολύχρωμες, υφασμάτινες θωρακίσεις τους και τα μαλλιά τους, που συνήθιζαν να χτενίζουν όσο πιο περίεργα μπορούσαν. Έτσι, οι πόλεις άρχισαν να εξαρτώνται από τους σκλάβους στρατιώτες που ήταν σχετικά φτωχοί και ανεκπαίδευτοι, αν και οι ευνούχοι στρατιώτες των Unsullied από την Astapor είναι φημισμένοι για την αποτελεσματικότητά τους.
Astapor


Μια από τις τρεις σημαντικές πόλεις του Slaver’s bay. Είναι γνωστή για τους ειδικούς σκλάβους που παράγει, τους Unsullied. Το έμβλημα της πόλης είναι η άρπυια, ένα τέρας με φτερά νυχτερίδας, πόδια αετού και ουρά σκορπιού. Υπάρχει ένα παλιό θρυμματισμένο άγαλμα της κοντά στην είσοδο του λιμανιού. Οι γυναίκες της πόλης καλύπτουν τα πρόσωπα με πέπλο για προστασία από την σκόνη. Οι τρεις πιο κύριες περιοχές είναι:


- Το
Plaza of Pride το οποίο είναι ανοιχτή αγορά όπου οι δουλέμποροι παίρνουν τους πελάτες τους να δουν τους σκλάβους. Στο κέντρο της περιοχής βρίσκεται ένα κόκκινο σιντριβάνι με μια μπρούντζινη άρπυια να στέκεται στο κέντρο.

- Το
Plaza of Punishment βρίσκεται στη κεντρική πόλη του Astapor όπου οι καινούριοι σκλάβοι έρχονται στη πόλη. Από εκεί παίρνουν διπλά από σκλάβους οι οποίοι είτε εκτελέστηκαν είτε τιμωρήθηκαν επειδή προσπάθησαν να επαναστατήσουν

- Tα
Fighting Pits, είναι το κέντρο διαφόρων ειδών διασκέδασης της πόλης όπως για παράδειγμα το να βάζουν μικρά κορίτσια εναντίον ταύρων και αγόρια που να κυλιούνται σε μέλι και αλλά φαγητά για να μονομαχήσουν με αρκούδες με τους κατοίκους να βάζουν στοιχήματα για το ποιο παιδί θα φάει πρώτο η αρκούδα.

ΠΗΓΗ:   greektvsubs.gr 
blackys88b
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.