Dragonstone


Το DragonStone είναι το όνομα του νησιού που βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου του Blackwater και το κάστρο του νησιού, το οποίο σχηματίστηκε από πέτρα για να μοιάζει με δράκους. Το DragonStone ήταν η αρχική έδρα του Οίκου Targaryen στο Westeros. Μετά από τον Robert Baratheon, που ανέτρεψε τους Targaryens, έδωσε το νησί στον αδερφό του Stannis, δημιουργώντας τον Οίκο Baratheon του DragonStone.Περιγραφή

Το DragonStone είναι ένα ηφαιστειογενές νησί στις εκβολές του κόλπου Blackwater, που δημιουργήθηκε από το ενεργό ηφαίστειο Dragonmount. Το κάστρο του  DragonStone είναι ένα μικρό φρούριο που βρίσκεται στην πρόσοψη του ηφαιστείου. Έξω από τα τείχη του βρίσκεται ένα μικρό ψαροχώρι, στην θυελλώδη ακτή.


Κάτω από το βουνό Dragonmount υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα από dragonglass. Σε μικρή απόσταση από την ακτή είναι το νησί της Driftmark, που είναι η έδρα του οίκου Velaryon, ένας άλλος οίκος από την Valyria. Το DragonStone, αν και παλιό και ισχυρό, έχει στις διαταγές του λίγους μόνο μικρότερους άρχοντες, των οποίων τα νησιά είναι αραιοκατοικημένα και παρέχουν μικρό αριθμό στρατευμάτων.

Κάστρο

Το DragonStone χτίστηκε χρησιμοποιώντας προηγμένες Βαλυριανές τεχνικές τοιχοποιίας, που χάθηκαν στον κατακλυσμό (Doom of Valyria), με αποτέλεσμα να δείχνει μοναδικό ανάμεσα σε όλα τα κάστρα του Westeros. Η ακρόπολη είναι κατασκευασμένη από μαύρη πέτρα, οι πύργοι του σκαλισμένοι σε σχήματα δράκων και χιλιάδες gargoyles, σκαλισμένα σε διάφορα σχήματα, χρησιμεύουν ως επάλξεις κατά μήκος των τριών προσόψεων. 

Το σχέδιο του κάστρου ήταν να μοιάζει με δράκος. Μικρές πύλες με πλαίσιο που μοιάζει με δράκους και νύχια δράκων να κρατούν τις δάδες. Ένα ζευγάρι τεράστιες φτερούγες καλύπτει το οπλοστάσιο και το σιδηρουργείο και οι ουρές σχηματίζουν στοές και σκάλες.


Stone Drum

Το Πέτρινο Τύμπανο είναι το κεντρικό φυλάκιο του DragonStone, που ονομάστηκε έτσι λόγω του ήχου που δημιουργείται από τους ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Τα κελιά στα μπουντρούμια, κάτω από την ακρόπολη, είναι θερμότερα από ό, τι θα έπρεπε αλλά και υγρά, όπως θα περίμενε κανείς για ένα νησί όπως το DragonStone. Λέγεται ότι υπάρχουν στοές και μυστικές σκάλες που οδηγούν κάτω στην καρδιά του Dragonmont. Το Stone Drum συνδέεται με τον πύργο των μπουντρουμιών με ψηλή πέτρινη γέφυρα που σχηματίζει αψίδα πάνω από το κενό.


Η αίθουσα του Painted Table, βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του Stone Drum. Είναι ένα στρογγυλό δωμάτιο, με τέσσερα μεγάλα παράθυρα με θέα στο βορρά, νότο, ανατολή και δύση. Έχει ένα μεγάλο τραπέζι, σκαλιστό και ζωγραφισμένο με τη μορφή ενός λεπτομερούς χάρτη του Westeros. Εδώ, ο Aegon ο Κατακτητής προγραμμάτισε την εισβολή του στο Westeros. Το τραπέζι είναι πάνω από πενήντα πόδια μακρύ. Περίπου είκοσι πέντε πόδια πλάτος στο ευρύτερο σημείο του και  τέσσερα πόδια στο στενότερο σημείο του. Στην ακριβή τοποθεσία του DragonStone βρίσκεται ένα υπερυψωμένο κάθισμα, που επιτρέπει σε όποιον κάθεται να δει ολόκληρο το χάρτη.

 
Η Μεγάλη Αίθουσα και οι κουζίνες: Η Μεγάλη Αίθουσα είναι σκαλισμένη σε σχήμα ενός τεράστιου δράκου και βρίσκεται στην κοιλιά του. Οι πόρτες του είναι στο στόμα του δράκου και από εκεί εισέρχονται στην αίθουσα. Οι κουζίνες μοιάζουν με ένα δράκο, όπου ο καπνός και η θερμότητα βγαίνουν από τα ρουθούνια του.

Ο Κήπος του Aegon: Ο κήπος βρίσκεται κοντά στην Αψίδα της ουράς του δράκου. Εντός των ορίων του μεγαλώνουν ψηλά δέντρα σε κάθε πλευρά, καθώς και άγρια ​​τριαντάφυλλα. Βακκίνια μεγαλώνουν σε ελώδη σημεία. Ο κήπος του Aegon έχει ένα ευχάριστο άρωμα πεύκου. 

Windwyrm: Ο Windwyrm είναι ένας από τους πύργους του DragonStone. Έχει το σχήμα δράκου. 

Sea Dragon Tower: Ο Πύργος του Θαλάσσιου δράκου έχει το σχήμα ήρεμου δράκου, με θέα στη θάλασσα. Εκεί βρίσκονται τα διαμερίσματα του Μaester, κάτω από την κορακοφωλιά. Οι σκάλες του πύργου είναι στενές και με έντονες στροφές. Κατεβαίνοντας τα σκαλιά του πύργου, στη συνέχεια πρέπει κανείς να διασχίσει τα μεσαία και τα εσωτερικά τοιχώματα με τα gargoyles και τις μαύρες πύλες από σίδερο και να ανέβει ακόμη περισσότερα σκαλιά για να φτάσει στην αίθουσα του τραπεζιού. 

Septuary: Το σεπτ του Dragonstone περιέχει λαξευτά αγάλματα των επτά πτυχών της Πίστης των Επτά. Η Γριά έχει μαργαριταρένια μάτια, ο Πατέρας μια επίχρυση γενειάδα και ο Ξένος μοιάζει περισσότερο με ζώο παρά με άνθρωπο. Είχαν σκαλιστεί από τους ιστούς των πλοίων που μετέφεραν τους πρώτους Targaryen στο DragonStone και έχουν πολλά στρώματα χρωμάτων και βερνικιών που εφαρμόστηκαν σ 'αυτά κατά τη διάρκεια των αιώνων. Το Σεπτ έχει αρκετούς βωμούς και βιτρό επίσης.


Λέγεται ότι ο Aegon γονάτισε για να προσευχηθεί στο Σεπτ, το βράδυ πριν πλεύσει για να κατακτήσει τα Επτά Βασίλεια.

Ιστορία

Έναν αιώνα πριν από την μοίρα της Valyria, ο οίκος Targaryen, ένας ευγενής οίκος της Valyrian, πήρε την κατοχή του νησιού και έχτισε ένα κάστρο, το οποία έγινε το δυτικότερο φυλάκιο της Valyrian Freehold. Οι πύργοι είχαν διαμορφωθεί με Βαλυριανή μαγεία για να μοιάζουν με δράκους, δίνοντας του το όνομα DragonStone. Περίπου έναν αιώνα μετά, ο Aegon ξεκίνησε την εισβολή στην ήπειρο,  κατακτώντας έξι από τα επτά βασίλεια. Ίδρυσε την πόλη του Kings Landing, όπου έκανε την πρώτη προσέγγιση του στην ξηρά, στις εκβολές του Rush Blackwater. Το Kings έγινε η πρωτεύουσα και το DragonStone έγινε η έδρα του κληρονόμου, Prince of DragonStone.


Κατά τη διάρκεια της Εξέγερσης του Robert, το κάστρο έγινε το τελευταίο καταφύγιο των υπόλοιπων Targaryen. Η Βασίλισσα Rhaella και ο Πρίγκιπας Viserys έφτασαν εκεί από την πρωτεύουσα, που έπεσε στα χέρια των ανταρτών. Η Rhaella γέννησε την πριγκίπισσα Daenerys κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας και πέθανε λίγο αργότερα. Καθώς οι επαναστατικές δυνάμεις υπό τον Stannis Baratheon πολιορκούσαν το DragonStone, τα τελευταία μέλη του οίκου Targaryen εγκατέλειψαν το κάστρο για το Braavos με τη βοήθεια του Σερ Willem Darry.

Μετά τον πόλεμο, το κάστρο πέρασε στον Stannis. Ο Άρχοντας Stannis αγανάκτησε με το κάστρο και τα εδάφη που ήταν χειρότερα από εκείνα του Storms End, που ένιωθε ότι του άνηκε ως κληρονόμος του οίκου Baratheon. Θεώρησε το κάστρο  προσβολή, αλλά ο Robert ήθελε έναν ισχυρό ηγέτη για να τοποθετηθεί στην παλιά έδρα των Targaryen.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου των πέντε βασιλιάδων, τα φτωχά εδάφη του Dragonstone έδωσαν στον Stannis λίγους υποστηρικτές για την αξίωσή του στο θρόνο. Μετά την ήττα του στη μάχη του Blackwater, επέστρεψε εκεί για να σχεδιάσει την επόμενη κίνησή του.


Dragonstone (Video)Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.