Eyrie

To Eyrie (Αετοφωλιά) είναι η αρχαία έδρα του Οίκου των Arryn. Ενός από τις παλιότερες ευγενείς γραμμές των Andal.


Βρίσκεται στην κορυφή του Βουνού του Φεγγαριού, γνωστή ως Giant’s Lance, αρκετές χιλιάδες πόδια πάνω από την κοιλάδα. Θεωρείται αδύνατο να του επιτεθούν. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών χρόνων, οι Arryns αναζητούν καταφύγιο από το κρύο στη βάση του βουνού, στις Πύλες τις Σελήνης. 


Το κάστρο

Το Eyrie είναι το μικρότερο από τα μεγάλα κάστρα, αποτελείται μόνο από ένα σύμπλεγμα επτά λευκών πύργων, δεμένων καλά μαζί. Μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και πεντακόσιους άνδρες. Το κάστρο αποτελείται από λεπτή άσπρη πέτρα. Οι πύργοι περικυκλώνουν έναν κήπο, ο οποίος έχει την σημασία του godswood, αλλά χωρίς δέντρο weirwood, καθώς δε μπορεί να φυτρώσει στο πετρώδες έδαφος. 

Οι στρατώνες και οι στάβλοι είναι λαξευμένοι απευθείας στο βουνό. Αν και είναι ένα μικρό κάστρο, ο σιτοβολώνας είναι τόσο μεγάλος όσο αυτός μεγαλύτερων κάστρων, όπως του Winterfell.


Η Υψηλή Αίθουσα των Arryns είναι η τραπεζαρία του οίκου. Είναι μια μακριά και λιτή αίθουσα, με τοίχους από λευκό μάρμαρο με μπλε στίγματα. Στο τέλος της βρίσκεται ο θρόνος των Arryns, το κάθισμα είναι ένα λαξευμένο weirwood. Έχει στενά, τοξωτά παράθυρα, μεταξύ των οποίων τοποθετούνται οι πυρσοί, σε ψηλές απλίκες σιδήρου. 


Η πόρτα της Σελήνης: Στην Υψηλή Αίθουσα υπάρχει μια στενή πόρτα από weirwood που στέκεται ανάμεσα σε λεπτούς πυλώνες. Ένα μισοφέγγαρο είναι σκαλισμένο στην πόρτα η οποία ανοίγει προς τα μέσα και στην ουσία στο κενό. Για τις περισσότερες εκτελέσεις χρησιμοποιούν αυτή τη πόρτα και το άνοιγμα της, εξακόσια πόδια ψηλά από την πέτρινη κοιλάδα από κάτω. 
Ο θάλαμος της Ημισελήνου: Είναι η αίθουσα υποδοχής του Eyrie. Εδώ, παρέχονται στους επισκέπτες ποτά και θερμαίνονται από την φωτιά, μετά την ανάβαση τους στο Giant’s Lance.

O Πύργος της Κόρης: Είναι ο ανατολικότερος των εφτά πύργων. Από ένα μπαλκόνι πάνω στον πύργο μπορεί κανείς να δει την κοιλάδα και τη λόγχη του Γίγαντα.

Τα κελιά του ουρανού: Τα μπουντρούμια του Eyrie είναι ιδιαίτερα κακόφημα. Είναι απλώς «ράφια» στην πλευρά των απόκρημνων βράχων του βουνού, αφήνοντας ανοιχτή την πλευρά προς τον κρύο ουρανό. Πολλοί κρατούμενοι οδηγούνται στην τρέλα από το κρύο και το ουρλιαχτό του ανέμου και προτιμούν να αυτοκτονήσουν παρά να μείνουν φυλακισμένοι. Οι άμυνες των βουνών

Για να φτάσει ένας στρατός εισβολής στην Αετοφωλιά, θα πρέπει να ξεπεράσει την Bloody Gate που φυλάει την High Road. Μετά να περάσουν την Πύλη της Σελήνης, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του βουνού και να ανέβουν ένα στενό μονοπάτι κατσικιών. Υπό κανονικές συνθήκες αυτό θα πάρει μισή μέρα, αλλά καθ όλη τη διάρκεια εκτίθενται σε επιθέσεις της άμυνας της Αετοφωλιάς και των τριών waycastles, κατά μήκος της διαδρομής.

Πέτρα, το πρώτο κάστρο. Η διαδρομή του περιβάλλεται από ένα δάσος. Έχει μια τεράστια σιδερένια πύλη. Οι πέτρινοι τοίχοι έχουν στεφθεί με σιδερένιες αιχμές έχει δύο ογκώδης, στρογγυλούς πύργους.

Χιόνι, το δεύτερο κάστρο. Το μονοπάτι του είναι πιο απότομο από εκείνο της Πέτρας. Αποτελείται από ένα ενιαίο οχυρωμένο πύργο, έναν ξύλινο πύργο και ένα σταθερό μέρος πίσω από ένα χαμηλό τοίχο με ακανόνιστες πέτρες. Βρίσκεται κοντά στο Giant’s Lance για να ελέγχει το σύνολο του μονοπατιού από την Πέτρα στο Χιόνι.

Ουρανός, το τρίτο κάστρο. Το μονοπάτι του είναι ύπουλο. Είναι ανοιχτό προς τον άνεμο και τα βήματα ραγισμένα ή σπασμένα από το συνεχές πάγωμα. Ένας υψηλός τοίχος, σε σχήμα ημισελήνου από ακανόνιστες πέτρες που στήθηκαν αντίθετα στην πλευρά του βουνού. Μέσα στους τοίχους είναι μια σειρά από ράμπες και μια μεγάλη στοίβα από βράχους και πέτρες όλων των μεγεθών, έτοιμες για να ριχθούν στον εχθρό ή να προκαλέσουν μια μικρή χιονοστιβάδα. 

Υπάρχει ένα σπήλαιο με μια μεγάλη φυσική αίθουσα, στάβλους και προμήθειες. Οι χειρολαβές είναι λαξευμένες στο βράχο, ενώ γήινες ράμπες παρέχουν πρόσβαση στους τοίχους. Το Eyrie βρίσκεται εξακόσια μέτρα πάνω από αυτό το σημείο.

Ιστορία  


Λέγεται πως μια ντουζίνα στρατών διέψευσαν τους εαυτούς τους ενάντια στην Bloody Gate την εποχή των ηρώων. Θρύλοι λένε πως ο Winged Knight (Φτερωτός Ιππότης), Σερ Artys Arryn, οδήγησε τους Πρώτους Άντρες από την κοιλάδα και πέταξε στην κορυφή του Giants Lance σε ένα τεράστιο γεράκι, για να σκοτώσει τον Griffin King. Υπάρχουν εκατοντάδες ιστορίες για τις περιπέτειές του.

Οι Eddard Stark και Robert Baratheon είχαν μεγαλώσει εδώ, με μέντορά τους Jon Arryn. Όταν ο Aerys ΙΙ κάλεσε τα αγόρια στο Kings Landing, ο ίδιος αρνήθηκε και ύψωσε το λάβαρο της εξέγερσης, ξεκινώντας ουσιαστικά την Εξέγερση του Robert. Μετά τη νίκη, ο Arryn ονομάστηκε Χέρι του Βασιλιά Robert. Εν τη απουσία του, η Αετοφωλιά κυβερνήθηκε από τον Nestor Royce, που ενεργούσε ως Υψηλός Διαχειριστής της κοιλάδας.

Eyrie (Video)Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.