Harrenhal


To Harrenhal είναι ένα μεγάλο κάστρο, που κατασκευάστηκε πριν από τον War of Conquest. Βρίσκεται στα Riverlands, στη βόρεια όχθη της λίμνης Gods Eye. Είναι το μεγαλύτερο κάστρο στα Επτά Βασίλεια. Μετά τον πόλεμο όμως, έχει γίνει ένα σκοτεινό και κατεστραμμένο μέρος.


 
  Διάταξη 

Το κάστρο έχει πέντε πύργους ιλιγγιωδών διαστάσεων, με εξίσου τερατώδη τείχη. Τα τείχη είναι απίστευτα πυκνά και τα δωμάτια είναι χτισμένα σε τέτοια κλίμακα που θα ήταν πιο άνετα για γίγαντες παρά για ανθρώπους. Οι εκτάσεις του κάστρου είναι από τις πιο πλούσιες στο Westeros, με πολλά στρέμματα πράσινης, εύφορης γης. 


Το Harrenhal καλύπτει τρεις φορές περισσότερο έδαφος από το Winterfell και τα κτίρια του είναι τόσο μεγάλα που δύσκολα μπορούν να συγκριθούν. Οι στάβλοι μπορούν να φιλοξενήσουν χιλιάδες άλογα, το godswood καλύπτει 20 στρέμματα και οι κουζίνες είναι τόσο μεγάλες όσο η Μεγάλη Αίθουσα του Winterfell. 


Ωστόσο, μεγάλο μέρος του Harrenhal έχει εγκαταλειφθεί. Οι Whents χρησιμοποιούσαν μόνο τα χαμηλότερα τρίτα των δύο από τους πέντε πύργους, αφήνοντας το υπόλοιπο να οδεύει στην καταστροφή και πολλά σημεία μέσα στο κάστρο δεν έχουν κατοικηθεί εδώ και δεκαετίες.


Τείχη και Πύργοι 

Το κάστρο είναι χτισμένο σε γιγαντιαία κλίμακα, τα κολοσσιαία τείχη του είναι κατακόρυφα και ψηλά σαν γκρεμούς βουνών, ενώ στην κορυφή οι επάλξεις, οι ξύλινοι και σιδερένιοι «σκορπιοί» φαίνονται τόσο μικροί όσο τα συνώνυμα τους, όταν κοιτάμε από το έδαφος. Η Πύλη του Harrenhal είναι τόσο μεγάλη όσο του Winterfell και η πέτρα της είναι αποχρωματισμένη και με σχισμές. Έξω από την Πύλη, μόνο οι κορυφές των πέντε τεράστιων πύργων μπορούν να φανούν εξαιτίας του ύψους των τειχών που κρύβουν την θέα τους. 


Από τους πέντε πύργους του κάστρου, ο πιο μικρός έχει το μισό ύψος, όσο ο ψηλότερος του Winterfell, αλλά κανένας από τους πύργους δεν είναι στην αρχική του μορφή. Είναι λυγισμένοι, σπασμένοι και ραγισμένοι από το λιώσιμο της πέτρας, από τους δράκους των Targaryen, αιώνες νωρίτερα. Τα αρχικά τους ονόματα χάθηκαν με το θάνατο του Harren του Μαύρου. 


Οι Πέντε Πύργοι:

Ο Πύργος του Φόβου.

Widow's Tower, Συνδέεται με τον Kingspyre Tower μέσω μια πέτρινης γέφυρας. Κάτω του υπάρχει ένα μεγάλο κελί που χρησιμοποιείται για τους φυλακισμένους.

Wailing Tower, Περιέχει αποθήκες στο ισόγειο και τους σπηλαιώδη θόλους από κάτω.

Ο Πύργος των Φαντασμάτων, Η οπίσθια θύρα και το ερειπωμένο Σέπτ βρίσκονται κοντά σε αυτό.

Kingspyre Tower, Βρίσκονται τα διαμερίσματα του καστελάνου.


Γνωστές Πύλες:

Η Κεντρική Πύλη: Μέσα από τις κεντρικές πύλες, οι τοίχοι είναι τόσο χοντροί, με μια ντουζίνα από δολοφονικές τρύπες, που καθιστά αδύνατο για κάποιον να περάσει στην άλλη πλευρά.


Ανατολική Πύλη: Είναι μικρότερη από την Κύρια Πύλη και βρίσκεται κοντά στον Πύργο των Φαντασμάτων. 

Διάφορα

Hall of the Hundred Hearths - Η Αίθουσα των Εκατό Εστιών: Η Μεγάλη Αίθουσα του κάστρου. Έχει στην πραγματικότητα 34 ή 35 εστίες και λέγεται ότι ήταν σε θέση να φιλοξενήσει έναν στρατό. Τα πατώματα της είναι από λείες πλάκες.


Οι Κουζίνες: Βρίσκονται σε ένα στρογγυλό πέτρινο κτίσμα με θολωτή οροφή. Το κτίριο δεν περιέχει τίποτα άλλο παρά τις κουζίνες. Είναι τόσο μεγάλες όσο η Μεγάλη Αίθουσα του Winterfell.

Η Αίθουσα των Στρατώνων: Βρίσκεται πάνω από το οπλοστάσιο. Εκεί  γευματίζουν οι στρατιώτες.

Οπλοστάσιο: Βρίσκεται κάτω από τους στρατώνες μαζί με το σιδηρουργείο.

Godswood: Το τείχος του Godswood καλύπτει πάνω από 20 στρέμματα. Έχει ένα μικρό ρυάκι που τρέχει μέσα σε αυτό. Το δέντρο της καρδιάς φαίνεται να έχει μια τρομερή όψη γεμάτη μίσος. Βρίσκεται απέναντι από τους στρατώνες.

Flowstone Yard: Εδώ οι στρατιώτες κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση και συντηρούν τα όπλα και τις πανοπλίες. Έχει όμορφη επιφάνεια και βρίσκεται κοντά στον Πύργο των Δακρύων. Υπάρχει μια σκεπαστή στοά πάνω από την αυλή του Flowstone με καμάρες που κοιτούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Bear Pit: Το Bear Pit είναι δέκα μέτρα μήκος, περιστοιχισμένο από πέτρα, στρωμένο με άμμο και περιβάλλεται από έξι σειρές με μαρμάρινους πάγκους.

Λουτρό: Ένα χαμηλοτάβανο δωμάτιο γεμάτο με μεγάλες πέτρινες μπανιέρες, αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσουν έξι ή επτά, σύμφωνα με τη μόδα των Ελεύθερων Πόλεων. Το Λουτρό είναι κατασκευασμένο από πέτρα και ξύλο, με μία μόνο είσοδο στην αίθουσα.

Ιστορία

Harren the Black 


Ο Harren ο Μαύρος, βασιλιάς των Σιδερένιων Νησιών και των Riverlands, έχτισε το Harrenhal ως μνημείο στον εαυτό του, σκοπεύοντας να γίνει το μεγαλύτερο όλων των κάστρων στο Westeros και να τα επισκιάζει. Η κατασκευή του ονείρου, του πήρε σαράντα χρόνια. Χιλιάδες αιχμάλωτοι έχασαν τις ζωές τους στα λατομεία, αλυσοδεμένοι σε έλκηθρα ή δουλεύοντας για τους πέντε τεράστιους πύργους. Τα  weirwoods κόπηκαν για να παρέχουν δοκάρια και ξυλεία.

Μετά την ολοκλήρωση του, ο βασιλιάς Harren καυχήθηκε ότι το νέο φρούριο του ήταν απόρθητο. Και ήταν. Ωστόσο, δεν σκέφτηκε τον Aegon τον Κατακτητή και τους δράκους του, που εισέβαλαν στο Westeros. Οι δράκοι δεν εμποδίζονταν από τα ψηλά τείχη και τους πύργους και έψησαν τον Harren ζωντανό, στον ψηλότερο από τους πύργους, σήμερα γνωστό ως Kingspyre. Λόγω της ακραίας ζέστης, το κάστρο πήρε μια απανθρακωμένη, λιωμένη εμφάνιση.


Από 1ΑL μέχρι 298AL

Από την κατάκτηση, το κάστρο έγινε κάτι σαν λευκός ελέφαντας, πολύ μεγάλο για να εγκατασταθεί αποτελεσματικά φρουρά και υπερβολικά δαπανηρό να διατηρηθεί. Από το θάνατο του Harren, το κάστρο πέρασε σε μια σειρά από άρχοντες. Όλους τους βρήκε κακοτυχία.


Το  κάστρο θεωρείται καταραμένο και στοιχειωμένο λόγω της ύβρεως του Harren και των φρικαλεοτήτων που συνέβησαν μέσα στα τείχη του. Λέγεται πως ο Harren αναμίγνυε ανθρώπινο αίμα στο κονίαμα, για τις τοιχοποιίες. Η κατάρα δημιουργήθηκε για να αποτρέψει οποιοδήποτε Άρχοντα από το να κρατήσει το Harrenhal επ 'αόριστον. Όλοι οι Οίκοι που διοικούσαν το Harrenhal έχασαν τη ζωή τους.

Κατάλογος των εξαφανισμένων οίκων, που κατείχαν το Harrenhal μετά τον Harren:
  1. House Qoherys
  2. House Towers
  3. House Harroway
  4. House Strong
  5. House Lothston
  6. House Whent  


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.