Γνωρίστε τους Mormont!


Μπορεί να είναι λίγοι αλλά είναι σίγουρα ξεχωριστοί και παίρνουν ενεργό μέρος στην ιστορία. Jeor Mormont 


Ο Άρχοντας Διοικητής Jeor Mormont, επίσης γνωστός ως Old Bear, είναι ο 997ος Διοικητής της Νυχτερινής Περιπόλου και διοικεί από την έδρα του, το φρούριο του Μαύρου Κάστρου. Ο Jeor, πρώην επικεφαλής του Οίκου Mormont και Άρχοντας των Bear Island, παραιτήθηκε από τη θέση του για χάρη του , Σερ Jorah Mormont και φόρεσε τα μαύρα και κατατάχτηκε στο Τείχος. Στην τηλεοπτική σειρά παίζεται από τον James Cosmo.

Ο Άρχοντας Jeor παραμένει μια επιβλητική φιγούρα, παρά την ηλικία του, οι περισσότεροι αδελφοί τον έχουν σε μεγάλη εκτίμηση. Έχει ευρείς ώμους και αυστηρό βλέμμα. Έχει χάσει πλέον τα περισσότερα από τα μαλλιά του και έχει μια γκρίζα γενειάδα. Θεωρείται ισχυρός, αποφασιστικός ηγέτης, ένας μάχιμος διοικητής και επίσης ατρόμητος απέναντι στις αντιξοότητες. 

Ο Jeor συνοδεύεται πάντα από ένα κοράκι, το οποίο απαιτεί συνεχώς καλαμπόκι.


Σαν Άρχοντας των Bear Island, ο Jeor πήρε μέρος στον πόλεμο υπό τη σημαία του  Eddard Stark κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Robert. Μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, παραιτήθηκε από τη θέση του υπέρ του γιου του, Σερ Jorah Mormont. Ανέβηκε γρήγορα μέσα από τις τάξεις του Τείχους και εξελέγη Άρχοντας Διοικητής σε σχετικά σύντομο διάστημα. 

Ο Jeor Mormont έχει βαθιά ανησυχία για τη μείωση της δύναμης των αδερφών και την αυξανόμενη απειλή των wildlings πέρα από το Τείχος. Με τις συμβουλές του πρώτου του ιχνηλάτη, Benjen Stark, εγκατέλειψε τις τακτικές περιπολίες που χρησιμοποιούνταν από τον προκάτοχό του Άρχοντα  Qorgyle υπέρ ενός πιο τυχαίου συστήματος, τη μεταβολή του αριθμού των περιπολιών και τις ημέρες της αναχώρησής τους, για να καταστήσει δυσχερέστερο για τους wildlings να γνωρίζουν τις μετακινήσεις τους.

Όταν ο Jeor, γιος και Άρχοντας του πρώην οίκου του, κατέφυγε στις Ελεύθερες Πόλεις για να ξεφύγει από την τιμωρία του Eddard Stark για την πώληση αιχμαλώτων. Ανέκτησε το Longclaw, το διάσημο Βαλυριανό ξίφος του οίκου του, που ο γιός του άφησε πίσω. 
  
Maege Mormont 


Η Αρχόντισσα Maege Mormont είναι η επικεφαλής του Οίκου Mormont και κυβερνήτης των Bear Island. Κληρονόμησε τον τίτλο της από τον ανιψιό της, Σερ Jorah Mormont, αφού έφυγε στην εξορία. Είναι η αδελφή του Άρχοντα Διοικητή του Τείχους, Jeor Mormont.

Είναι μια γκριζομάλλα γυναίκα πολεμίστρια, Ντύνεται με ανδρικά ρούχα και το όπλο της είναι ένα ακιδωτό σκήπτρο. Είναι αφιερωμένη στους παλαιούς θεούς και πιστοί στους Stark και σύμφωνα με τον αδελφό της είναι πεισματάρα, και ευέξαπτη.

Η Maege κληρονόμησε τον τίτλο του οίκου από τον κληρονόμο του αδερφού της, Jorah Mormont, όταν κατέφυγε στις Ελέυθερες Πόλεις για να διαφύγει της  δικαιοσύνης, αφού πιάστηκε για δουλεία ώστε να πληρώσει τα χρέη του. Έχει εργαστεί σκληρά για να ανακτήσει το όνομα της ευγενής της οικογένειας και για να βοηθήσει το κτήμα να ανακάμψει από την κατάσταση φτώχειας που ο Jorah άφησε πίσω του.

Η Maege έχει πέντε κόρες, την Alysane, την Lyra, την Jorelle, την Lyanna και την μεγαλύτερη και κληρονόμο της, Dacey. Δεν έχει γιους.


Jorah Mormont 


Ο Σερ Jorah Mormont είναι ένας εξόριστος ιππότης, ο πρώην επικεφαλής του οίκου Mormont. Έφυγε από το Westeros για να ξεφύγει από την εκτέλεση του λόγω των συναλλαγών σε σκλάβους και μπήκε στην υπηρεσία των τελευταίων Targaryens. Γίνεται ένας από τους πιο έμπιστους συντρόφους της Daenerys Targaryen.

Ο Jorah είναι μέσης ηλικίας. Τίνει να χάνει τα μαλλιά του είναι ακόμη ισχυρός και γυμνασμένος. Είναι μελαμψός και η Daenerys τον θεωρεί όχι ιδιαίτερα όμορφο.


Όταν ο Jorah ενηλικιώθηκε, ο πατέρας του εντάχθηκε στο Τείχος, προκειμένου να του δώσει τον τίτλο του στον Οίκο Mormont. Ο Jorah πολέμησε στην Εξέγερση των Greyjoy και έλαβε τον τίτλο του ιππότη για την ανδρεία του, όντας ένας από τους πρώτους άνδρες που παραβίασε την πολιορκία του Pyke. Μετά από ένα τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο Lannisport για να γιορτάσουν τη νίκη, γνώρισε την Lynesse Hightower και αμέσως γοητευμένος από αυτή της ζήτησε να πάρει το μέρος του στο τουρνουά. Κέρδισε μια απίθανη νίκη και την ονόμασε Βασίλισσας της ομορφιάς και της αγάπης.  

Εκείνο το βράδυ, ζήτησε το χέρι της. Ήταν ευτυχισμένοι μέχρι την επιστροφή τους στα Bear Island, το οποίο η Lynesse θεωρούσε ένα άθλιο χαμόσπιτο. Έδωσε μεγάλα ποσά των χρημάτων στην προσπάθεια να την κρατήσει ευτυχισμένη και κατέληξε απένταρος. Προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια πούλησε μερικούς λαθροθήρες σε κάποιους δουλεμπόρους. 

Αυτό ήταν ένα έγκλημα στο Βορρά, το οποίο ανάγκασε τον Eddard Stark να τον καταδικάσει σε θάνατο. Αντί να φορέσει τα μαύρα όπως ο πατέρας του ή να πεθάνει, ο Jorah κατέφυγε στο Lys με την Lynesse, όπου προσπάθησε να ζήσει ως πωλητής σπαθιών. Δεν μπορούσε να παράσχει στην Lynesse όσα ήθελε και τον άφησε σύντομα, ενώ πάλευε με τους Braavosi στο Rhoyne.

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.