Κοράκια

Τα κοράκια είναι είδος μεγάλων μαύρο-φτερωτών πτηνών που κατάγονται από το Westeros. Παρόμοια με τα κοράκια του αληθινού κόσμου, μόνο πιο ισχυρά με καλύτερο ένστικτο κατεύθυνσης. 
Χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ κάστρων και πόλεων. Ενώ και τα περιστέρια μπορούν επίσης να εκπαιδευτούν ώστε να μεταφέρουν μηνύματα, τα κοράκια είναι ισχυρότερα στο πέταγμα, μεγαλύτερα, πιο τολμηρά, πολύ πιο έξυπνα και σε καλύτερη θέση για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια σε γεράκια.
Ο Maester του κάθε κάστρου, έχει συνήθως το δικό του σμήνος από κοράκια. Οι Maesters στην Ακρόπολη, εκτρέφουν μια ράτσα μεγάλων λευκών κορακιών που λέγεται ότι είναι ακόμη πιο έξυπνα και στέλνονται για να σηματοδοτήσουν την αλλαγή των εποχών. Τα κοράκια μιμούνται μερικές φορές την ανθρώπινη ομιλία, όπως οι παπαγάλοι. Μπορούν να μιλούν την Αληθινή Γλώσσα, τη Γλώσσα των Παιδιών του Δάσους, μια γλώσσα που κανείς άνθρωπος δεν μπορεί.

Το πώς τα κοράκια μπορούν να παραδώσουν μηνύματα έχει να κάνει περισσότερο με την εκπαίδευση τους, στο να πετούν σε ένα συγκεκριμένο κάστρο. Κάποια λίγα μπορούν να διδαχτούν πέταγμα ανάμεσα σε δύο κάστρα. Τέτοια πουλιά είναι περιζήτητα. Μια στο τόσο, ένα κοράκι μπορεί να μάθει τα ονόματα τριών ή τεσσάρων ή ακόμη και πέντε κάστρων και να πετάξει σε κάθε ένα κατόπιν εντολής. Τέτοια πουλιά είναι τόσο έξυπνα, που έρχονται μόνο μία φορά στα εκατό χρόνια.
Τα Παιδιά του Δάσους δίδαξαν τους Πρώτους Ανθρώπους πως να χρησιμοποιούν τα κοράκια για να επικοινωνούν σε μεγάλες αποστάσεις. Οι greenseers των παιδιών (όνομα των σοφών των παιδιών του δάσους, που είχαν μαγικές ικανότητες, που περιλαμβάνουν και την εξουσία πάνω στη φύση και τα προφητικά οράματα) μπορούσαν να αλλάξει το δέρμα τους και να μιλήσουν μέσα από τα πουλιά.
Στα βιβλία, ο Άρχοντας Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς, Jeor Mormont, έχει για κατοικίδιο ένα κοράκι που μιλάει.

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.