Το Μεγάλο Σέπτ του Baelor

Το Σέπτ κατασκευάστηκε από τον Baelor the Blessed ως το κέντρο της Πίστης στα Επτά Βασίλεια. 


Το Μεγάλο Σέπτ του Baelor (Great Sept of Baelor), που ονομάζεται επίσης και Σέπτ του Baelor, είναι το κέντρο της θρησκευτικής λατρείας στην πίστη των Επτά και η έδρα του Ανωτάτου Σέπτον (High Septon). Βρίσκεται στο King's Landing και πήρε το όνομα του από τον Σέπτον – Βασιλιά, Baelor Targaryen. 


Βρίσκεται στην κορυφή του Λόφου της Visenya και περιβάλλεται με μια πλατεία από λευκό μάρμαρο. Διαθέτει το άγαλμα του Baelor, το οποίο στέκεται ψηλό και γαλήνιο, πάνω στο βάθρο του.


Το ίδιο το Σέπτ είναι μια εντυπωσιακή μαρμάρινη κατασκευή, με 7 πύργους, ο καθένας από τους οποίους έχει καμπάνες. Όλες τους μαζί χτυπάνε μόνο σε βαρυσήμαντες περιπτώσεις, όπως ο θάνατος του βασιλιά. Υπάρχουν πολλές είσοδοι που οδηγούν στο Σέπτ. Οι σέπτονς χρησιμοποιούν τις Father's Doors, οι σέπτες τις Mother's Doors και οι Αδελφές της Σιωπής τις Stranger's Doors. Γύρω από τις πόρτες που οδηγούν στο κτίριο είναι ένας υπερυψωμένος μαρμάρινος άμβωνας, από τον οποίο ο Σέπτον απευθύνεται στο συγκεντρωμένο πλήθος.


Περνώντας τις πόρτες της εισόδου του Σέπτ, μπαίνετε σε μια αίθουσα, γνωστή ως Hall of Lamps. Εκείνοι που εισέρχονται στην αίθουσα περπατούν κάτω από λάμπες από χρωματιστό γυαλί με μόλυβδο. Μέσα από τις διπλές πόρτες υπάρχουν επτά ευρείς διάδρομοι κάτω από το θόλο από γυαλί, χρυσό και κρύσταλλο. Ο όροφος του είναι από μάρμαρο και μεγάλα παράθυρα με μόλυβδο και χρωματιστό γυαλί. Επίσης έχει επτά βωμούς για τα κεριά. Οι διαφορετικοί βωμοί χρησιμοποιούνται για διάφορες τελετές, ανάλογα με τον προορισμό τους. Για παράδειγμα, οι γάμοι πραγματοποιούνται πάντα στο βωμό ανάμεσα σε δύο πανύψηλα επιχρυσωμένα αγάλματα του Πατέρα και της Μητέρας.


Κάτω στις κατακόμβες, υπάρχουν οι τάφοι όπου αναπαύονται οι Βασιλείς, τα κελιά για τους μετανοούντες, καθώς και τα φυλάκια που περιέχουν πανάκριβα άμφια, δαχτυλίδια, κρυστάλλινες κορώνες και άλλους θησαυρούς της πίστεως.


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.