Οι Άνταλς

Οι Άνταλς είναι μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες του Westeros. Η άφιξή τους προκάλεσε την πτώση πολλών από βασιλείων των Πρώτων Ανθρώπων, που είχαν αναπτυχθεί στον απόηχο του Συμφώνου με τα Παιδιά του δάσους.


Προέρχονταν από τους Λόφους του Andalos στην ανατολική ήπειρο, όπου ο μύθος λέει ότι τους επισκέφθηκαν οι ενσαρκώσεις των Επτά και έστεψαν τον πρώτο τους βασιλιά, τον Hugor of the Hill. Έμαθαν την τέχνη της σιδηρουργίας από τους Rhoynar, που ζούσαν κατά μήκος του Rhoyne.

Περίπου έξι χιλιάδες χρόνια πριν, οι Άνταλς έπλευσαν δυτικά μέσα στο Westeros, φτάνοντας πρώτα στα Δάχτυλα και επιτέθηκαν στη Vale (Κοιλάδα). Οι αρχικοί Άνταλ εισβολείς ζωγράφισαν και χάραξαν στα σώματά τους το αστέρι των Επτά. Κατέστρεψαν τα δέντρα weirwood και σκότωσαν τα Παιδιά του δάσους.
Σε έναν λόφο, σήμερα γνωστό ως High Heart, (ιερός για τα Παιδιά) ο βασιλιάς των Άνταλ Erreg the Kinslayer, έκοψε το άλσος αφήνοντας μόνο 31 weirwood. Λέγεται ότι οι Πρώτοι Άνθρωποι σκότωσαν τα μισά Παιδιά με χάλκινες λεπίδες και οι Άνταλς τα αποτελείωσαν με σιδερένιες.

Μετά από αρκετές εκατοντάδες χρόνια μαχών, οι Άνταλς κατέκτησαν τα έξι νότια βασίλεια των Πρώτων Ανθρώπων και δημιούργησαν τα δικά τους. Μόνο οι Βασιλείς του Χειμώνα αντιστάθηκαν στους Άνταλς με επιτυχία, σταματώντας τους στο Moat Cailin.

Ο πολιτισμός των Άνταλς ήταν από τις ισχυρές επιρροές που έχουν στην κουλτούρα τους τα Επτά Βασίλεια. Έφεραν την πίστη των Επτά στο Westeros και μαζί με αυτό την πολεμική παράδοση του ιππότη. Επίσης τη δική τους γλώσσα, η οποία έγινε η κοινή γλώσσα (Κοινή Λαλιά) του Westeros, ακόμη και στον Βορρά. Τέλος έφεραν ένα ανώτερο σύστημα γραφής που αντικατέστησε τους ρούνους των Πρώτων Ανθρώπων. Σχεδόν το σύνολο της πρώιμης ιστορίας του Westeros γράφτηκε μετά τις επιδρομές των Άνταλ, με αποτέλεσμα να έχουμε την δική τους οπτική για τα γεγονότα.


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.