Δράκοι

Οι δράκοι είναι μαγικά πλάσματα που έζησαν στις ηπείρους του Westeros και του Essos και μέχρι πρόσφατα θεωρούταν εξαφανισμένα για πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια.

Το μόνο που είχε απομείνει ήταν σκελετικά υπολείμματα και αυγά δράκων που είχαν μετατραπεί σε πέτρα. Μέχρι που η Daenerys Targaryen κατάφερε να εκκολάψει τρία δρακοαυγά.

Οι δράκοι είναι μεγάλα ερπετά, με δύο πόδια και δύο φτερούγες. Χρησιμοποιούν τα φτερά τους ως μπροστινά πόδια όπως οι νυχτερίδες, αν και μερικά έργα τέχνης στο ASOIAF τους δείχνουν με τέσσερα πόδια και ένα ανεξάρτητο ζευγάρι φτερών. Έχουν κοφτερά δόντια και νύχια, δερματώδη φτερά, μακριούς λαιμούς και ουρές, με «αγκαθωτέ» άκρες κατά μήκος της πλάτης τους. Όταν γέννιουνται (νεοσσοί) έχουν περίπου μέγεθος γάτας, αλλά συνεχίζουν να μεγαλώνουν και μπορεί να φτάσουν μεγέθη αρκετά μεγάλα ώστε να καταπιούν ένα ολόκληρο μαμούθ. Τα γυαλισμένα κρανία των δράκων Targaryen μοιάζουν με λαμπερό όνυχα και τα δόντια τους με καμπύλα μαχαίρια από μαύρο διαμάντι. Τα οστά τους είναι μαύρα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς σε σίδηρο και είναι περιζήτητα υλικά.Εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα, σε σημείο να βγάζουν ατμούς κατά τη διάρκεια μιας κρύας νύχτας. Βγάζουν καυστικές φλόγες που χρησιμοποιούν για να ψήσουν το κρέας (τροφή τους) πριν το φάνε. Ουσιαστικά έχουν ανοσία στη φωτιά και λέγεται ότι η σάρκα τους είναι φτιαγμένη από φωτιά. Πλάσματα ικανά στην δημιουργία ισχυρών συνδέσεων με τους ανθρώπους που τα ανατρέφουν. Έχουν αρκετά υψηλό επίπεδο νοημοσύνης και μπορούν να εκπαιδευτούν για μάχη και να δέχονται εντολές. Λέγεται ότι είναι ιδιότροποι και αναφέρεται ότι είναι ευκολότερο να τους καβαλήσεις όταν έχουν γεμάτο στομάχι.

Παραμένει άγνωστο πόσο καιρό μπορούν να ζήσουν ή πόσο μεγάλοι μπορούν να γίνουν. Ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος δράκος Targaryen, ο Balerion, έζησε περίπου 200 χρόνια. Οι δράκοι που μεγαλώνουν σε αιχμαλωσία πιστεύεται ότι είναι μικρότεροι και λιγότερο άγριοι από όσους μεγάλωναν στη φύση. Ο Maester Aemon λέει πως οι δράκοι δεν έχουν φύλλο, αλλά είναι σε θέση να το αλλάξουν ώστε να γεννήσουν αυγά. Ο δράκος Syrax αναφέρεται ως θηλυκό όπως και ο τελευταίος δράκος που υπήρξε (πριν αυτών της Dany). Πάραυτα δεν είναι σίγουρο ακόμη αν υπάρχει σεξουαλικός διμορφισμός στους δράκους. Οι Barth, Munkun και Thomax έχουν σημαντικά αποκλίνουσες απόψεις για τις συνήθειες ζευγαρώματος των δράκων. Εναποθέτουν μεγάλα αυγά, πολλά από τα οποία κατά τη διάρκεια των αιώνων δεν εκκολάφθηκαν.Το πλάσμα θεωρείται άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μαγεία και τις εποχές του κόσμου. Όταν εξαφανίστηκαν από το Westeros, η δύναμη της μαγείας συρρικνώθηκε και οι χειμώνες μεγάλωσαν. Ιστορίες για δράκους των πάγων με κρύα αναπνοή που λέγονταν στο Winterfell από την Old Nan θεωρούνται πλασματικές.


Οι δράκοι είναι ιθαγενή πλάσματα της ηπείρου του Essos. Οι πρώτοι δράκοι είχαν έρθει από τα ανατολικά, από τις Shadow Lands πέρα από το Asshai και τα νησιά της Jade Sea. Ανακαλύφθηκαν περίπου πέντε χιλιάδες χρόνια πριν από τους Βαλυριανούς στα Fourteen Fires, ένα «δαχτυλίδι» ηφαιστείων στη χερσόνησο της Βαλύρια. Οι Βαλυριανοί κυριάρχησαν στην τέχνη της ανατροφής και του ελέγχου τους ώστε να χρησιμοποιούνται ως όπλα στη μάχη, χαράσσοντας μια τεράστια αυτοκρατορία. Μετά την καταστροφή της Βαλύρια οι μόνοι γνωστοί δράκοι ήταν αυτοί των Targaryen στο Dragonstone.


Οι Targaryen τους χρησιμοποίησαν για να κατακτήσουν και να «δημιουργήσουν» τα Επτά Βασίλεια . Κατά τη διάρκεια εκατόν πενήντα χρόνων, οι Targaryens καβαλούσαν τους δράκους ως σύμβολο εξουσίας. Ο βασιλιάς Jaehaerys Ι πήρε μαζί του έξι δράκους για να επισκεφτεί τον Φύλακα του Βορρά. Έχτισαν το Dragonpit στο King’s Landing για να μεγαλώνουν τους δράκους, φτάνοντας σε κάποια χρονική στιγμή τους δεκαεννιά. (ο αριθμός των κρανίων που έβαλαν οι Targaryen στα κελάρια του Reed Keep)

Κατά τη διάρκεια των αιώνων οι δράκοι πέθαναν, οι περισσότεροι στον εμφύλιο των Targaryen και οι μετέπειτα δεν μεγάλωναν στα μεγέθη των προγόνων τους. Οι maesters επέμεναν ότι δεν ήταν γραφτό τους να μένουν κλεισμένοι μαζικά σε κλουβιά στο Dragonpit, αλλά να πετούν ελεύθεροι. Ο τελευταίος δράκος ήταν ένα καχεκτικό, άρρωστο και παραμορφωμένο πλάσμα, που πέθανε νέο κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Aegon III. Αναφέρεται ως θηλυκό σε πράσινο χρώμα και μαραμένα φτερά. Έκανε πέντε αυγά που δεν εκκολάφθηκαν ποτέ.Μετά την εξαφάνισή τους, τα μόνα απομεινάρια των δράκων ήταν τα κρανία τους και μερικά απολιθωμένα αυγά. Τα αυγά ήταν εξαιρετικά πολύτιμα τόσο για την ομορφιά και την εξωτική φύση τους καθώς και τη δυνατότητά τους να εκκολαφθούν σε δράκους.

Πολλές μάταιες απόπειρες έγιναν για να εκκολαφθούν δράκοι από τέτοια αυγά. Η τραγωδία του Summerhall προέκυψε από την προσπάθεια του Aegon V. Ο Aegon III έφερε εννέα μάγους πέρα από την Στενή Θάλασσα και χρησιμοποίησε τα μαγικά τους σε μια προσπάθεια να εκκολαφθούν τα αυγά. Ο Baelor I είχε μια διαφορετική προσέγγιση, προσευχόμενος πάνω από τα αυγά. Η τέχνη της εξημέρωσης και της «ίππευσης» των δράκων θεωρείται χαμένη εκτός από μερικά εξαιρετικά σπάνια βιβλία.Τελικά, η Daenerys κατάφερε να εκκολάψει τρεις δράκους, θυσιάζοντας την Mirri Maz duur στη νεκρική πυρά του άντρα της. Με την ανταλλαγή της ζωής για ζωή η Daenerys κατάφερε να εκκολάψει τους τρεις πρώτους δράκους μετά από εκατό και χρόνια!


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.