Brynden Rivers

Ο Άρχοντας Brynden Rivers, γνωστός και ως Bloodraven, ήταν ένα από τα νομιμοποιημένα νόθα του Aegon IV Targaryen και μητέρα του η Melissa Blackwood, έκτη κατά σειρά ερωμένη.

Το προσωπικό του έμβλημα ήταν ένας λευκός δράκος με κόκκινα μάτια που βγάζει φωτιά, σε μαύρο φόντο. Ήταν με το μέρος των Targaryen κατά τη διάρκεια της Εξέγερσης Blackfyre, Χέρι του Aerys I και Άρχοντας Διοικητής στην Νυχτερινή Φρουρά. Ερωμένη του ήταν η Shiera Seastar, ετεροθαλή αδερφή του. Ο άλλος ετεροθαλής αδερφός του Aegor (Bittersteel) Rivers επιθυμούσε τη Shiera κάτι το οποίο αύξησε τη μεταξύ τους εχθρότητα. Λέγεται ότι ήταν μάγος.

Ο Brynden ήταν αλμπίνος. Είχε λευκό δέρμα, μακριά άσπρα μαλλιά και κόκκινα μάτια. Στη δεξιά πλευρά του προσώπου του είχε ένα κόκκινο εκ γενετής σημάδι, που εκτείνονταν από το λαιμό μέχρι το δεξί του μάγουλο, από το οποίο βγήκε και το παρατσούκλι του bloodraven, καθώς όπως ειπώθηκε έμοιαζε με κοράκι από αίμα. Σύμφωνα με τον GRRM είναι περισσότερο σαν μια κηλίδα από μελάνη.

Δεν ήταν τόσο ψηλός ή μυώδης όπως τα ετεροθαλή αδέρφια του. Ήταν πολύ λεπτός, λιπόσαρκος, με μια ζοφερή ματιά και την απειλητική φήμη του μάγου. Συνήθως ντυνόταν με τα χρώματα «του αίματος και του καπνού», με καπνό τα σκούρα γκρι που είχαν στίγματα και ραβδώσεις μαύρου. Επειδή το δέρμα του ήταν ευαίσθητο στο φως, συνήθιζε να κυκλοφορεί με μανδύα και κουκούλα. Ήταν ένας έμπειρος τοξότης. Έχασε ένα μάτι κατά τη διάρκεια της Εξέγερσης Blackfyre και σπάνια κάλυπτε τον τραυματισμό του, προτιμώντας να δείχνει το σημάδι και την κενή υποδοχή στον κόσμο.

Ο Brynden ήταν δυνατός πολεμιστής και κουβαλούσε το Βαλυριανό σπαθί Dark Sister, όμως προτιμούσε να χρησιμοποιεί το τόξο του φτιαγμένο από Weirwood. Συμμετείχε στο μικρό συμβούλιο του ετεροθαλή αδελφού του Daeron II Targaryen, πιθανότατα ως Master of Whisperers. Κατά τη διάρκεια της Εξέγερσης, ο Brynden παρέμεινε πιστός στο βασιλιά Daeron και διοικούσε μια ομάδα έμπειρων τοξοτών, τα Raven's Teeth. Στη μάχη του Redgrass Field, έχασε ένα μάτι πολεμώντας τον ετεροθαλή αδελφό του Bittersteel. Με τους τοξότες του κέρδισε το Weeping Ridge και έριξαν τα βέλη τους σκοτώνοντας τον Daemon και τους δίδυμους γιους του. Γι αυτό τον αναφέρουν και ως kinslayer. Μετά τον πόλεμο υποστήριξε μια σκληρή γραμμή εναντίον των ανταρτών.http://en.amokanet.ru/gallery/martin/
Το 209AL έγινε Χέρι του Βασιλιά, υπηρετώντας καθ 'όλη την βασιλεία του ανιψιού του Aerys I Targaryen. Κατά την Great Spring Sickness, η οποία σκότωσε τον Daeron II, το προηγούμενο Χέρι του βασιλιά, δύο πρίγκιπες καθώς και δεκάδες χιλιάδες άλλους, διέταξε τους πυρομάντες της Συντεχνίας των Αλχημιστών να τους κάψουν στο Dragonpit. Το φως από τις φλόγες έκανε την νύχτα μέρα. Υπήρξε επίσης μια ξηρασία που διήρκεσε τουλάχιστον δύο χρόνια, με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να εγκαταλείψουν τη γη τους σε αναζήτηση νέας όπου έπεφτε ακόμη η βροχή. Ο Bloodraven τους διέταξε να επιστρέψουν στη δική τους χώρα, αλλά λίγοι υπάκουσαν. Πολλοί από αυτούς έγιναν ληστές. Οι τιμές αυξήθηκαν, το εμπόριο συρρικνώθηκε και έγινε ευρέως γνωστό ότι τα ταξίδια ήταν λιγότερο ασφαλή υπό την βασιλεία του Aerys.

Γύρω στο 211AL ο Άρχοντας Dagon Greyjoy έκανε επιδρομές στις δυτικές ακτές, συμπεριλαμβανομένου του Fair Isle, στο Arbor και στο χωριό Little Dosk στο Reach. Ο Άρχοντας Beron Stark κάλεσε τους λαβαροφορους του για να αποκρούσει τους Ironmen από το Stony Shore, ενώ οι Λάννιστερ έφτιαχνα πλοία για να χτυπήσουν τα Σιδερένια Νησιά. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών ο Bloodraven κράτησε τα μάτια του στο Tyrosh, όπου οι επιζώντες γιοι του Daemon βρισκόταν σε εξορία με τον με Bittersteel.

Φημολογούταν ότι ο Brynden ήταν ένας σκοτεινός μάγος που κυβερνούσε ουσιαστικά το βασίλειο με κατασκόπους και ξόρκια. Ένα δημοφιλές αίνιγμα ήταν «Πόσα μάτια έχει ο Άρχοντας Bloodraven; Χίλια και ένα»

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Maekar I, ο οποίος τον αντιπαθούσε, τον κράτησε φυλακισμένο στα μαύρα κελιά του Red Keep μέχρι περίπου το 233AL, έτος που ανέβηκε στον θρόνο ο Aegon V Targaryen. Στη συνέχεια τον έστειλαν στο Τείχος ως μέλος της τιμητικής φρουράς κρατουμένων που συνόδευσε τον αδελφό του Aegon, Maester Aemon. Τελικά έγινε Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς. Το τραγούδι Χίλια μάτια και Ένα γράφτηκε γι 'αυτόν.

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ:
Η Αρχόντισσα Melissa Blackwood, από πηγές και Mylessa Blackwood, με το παρατσούκλι Missy, ήταν η έκτη ερωμένη του βασιλιά Aegon IV Targaryen.
Στο godswood του Raventree Hall υπάρχει ένας άγαλμα της Αρχόντισσας Melissa, το οποίο ο Hoster Blackwood ισχυρίζεται ότι είναι πολύ πιο όμορφο από ότι η Barba Bracken.
Όταν η Barba αστειεύτηκε πως η Melissa ήταν φλατ σα μια σανίδα (χωρίς στήθος δλδ), ο Aegon ζήτησε να μετονομαστεί το Barba's Teats σε Missy's Teats για να τιμήσει την καινούργια ερωμένη του.

(Παρακαλώ όχι σπόιλερ)
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.