Daemon Blackfyre

O Daemon Blackfyre ήταν νόθος γιος της Daena Targaryen και του ξάδερφου της Aegon IV. Ο Daemon επηρέασε το μισό βασίλειο για να υποστηρίξει την απαίτησή του για το θρόνο ενάντια στον βασιλιά Daeron II, δημιουργώντας την Εξέγερση Blackfyre. Ως νόθο ο Daemon έφερε το έμβλημα του οίκου Targaryen με τα χρώματα ανεστραμμένα. Ένα μαύρο τρικέφαλο δράκο σε κόκκινο φόντο. Έτσι έγινε γνωστός ως « Μαύρος Δράκος ».

Ο Daemon ήταν ψηλός και δυνατός. Με μεγάλους ώμους, μυώδη χέρια και επίπεδο στομάχι. Targaryen και από τους δύο γονείς, είχε όλα τα χαρακτηριστικά του οίκου με μοβ μάτια και ασημί-χρυσά μακριά μαλλιά που έφταναν στους ώμους. Πάντα ξυρισμένος χωρίς γενειάδα ή μουστάκι. Σχεδόν θεϊκά όμορφος, ο Daemon έμοιαζε σε κάθε εκατοστό του με πολεμιστή και πολλοί έβρισκαν τεράστια ομοιότητα με τα πορτρέτα του Aegon I. Η πανοπλία του ήταν περίτεχνη και ακριβή, σε κόκκινο και μαύρο και το κράνος του είχε φτερά δράκου από χάλυβα στις δύο πλευρές του.

Ωρίμασε σε έναν άνδρα με μεγάλη γοητεία και δύναμη, κατείχε τη γνώση όλων των όπλων στο πεδίο της μάχης, αλλά με το ξίφος Blackfyre στα χέρια του λέγεται ότι πολεμούσε σαν να ήταν ο ίδιος ο Πολεμιστής (βλ. Πίστη των Επτά). Κέρδιζε εύκολα φίλους και πολλές γυναίκες.

Η μητέρα του, η διαβόητη κόρη του Aegon III τον συνέλαβε στη διάρκεια της φυλάκισης της στο Maidenvault. Ο Daemon ανατράφηκε στο Reed Keep και διδάχθηκε από τον Σερ Quentyn Ball. Η ταυτότητα του πατέρα του κρατήθηκε μυστική μέχρι το δωδέκατο έτος της ηλικίας του, όταν ο Daemon διακρίθηκε κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά, με το καλύτερο σκορ μεταξύ των ακολούθων. Στη συνέχεια ο πατέρας, ο οποίος ήταν ήδη βασιλιάς κατά τη χρονική στιγμή, αναγνώρισε τον Daemon ως νόθος γιος του και του παρουσίασε το Blackfyre, το Βαλυριανό ατσάλινο σπαθί των βασιλέων Targaryen.

Η πορεία προς την επανάστασή του έχει να κάνει βασικά με την αυξανόμενη δυσαρέσκεια του στο να είναι νόθος και τους συμβούλους που τον περιτριγύριζαν, οι οποίοι τον παρότρυναν να προχωρήσει (κυρίως ο ετεροθαλής αδελφός του Bittersteel και ο φίλος του Quentyn Ball). Τον έτρεφαν με φήμες ότι ο ετεροθαλής αδελφός του Daeron II δεν ήταν γιος του Aegon IV, αλλά του Aemon the Dragonknight. Ο Daemon, ως Targaryen και από τις δύο πλευρές και πλέον νομιμοποιημένος διάδοχος του θρόνου, ήταν μια λογική επιλογή για να αντικαταστήσει τον ακαδημαϊκό βασιλιά.
Στο τέλος, ήταν ο γάμος της πριγκίπισσας Daenerys με τον Πρίγκιπα του Dorne, Maron Martell, που οδήγησε στην εξέγερση Blackfyre. Ειπώθηκε ότι ο Daemon την αγαπούσε, καθώς κι εκείνη κι έτσι εξεγέρθηκε όταν του την στέρησαν. Έγινε πατέρας επτά γιών στα δώδεκα χρόνια πριν επαναστατήσει. 


http://en.amokanet.ru/gallery/martin/
Προσέλκυσε πολλούς οπαδούς με τις πολεμικές του ικανότητές και την κατοχή του Blackfyre. Τον φώναζαν «Ο Βασιλιάς που έφερε το Ξίφος». Πολλοί που αντιπαθούσαν την επιρροή του Dorne και τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα της αυλής του Daeron, προτίμησαν το τραχύ χάρισμα και την απάθεια απέναντι στην εκμάθηση και τη θρησκεία του Daemon. Πήρε το όνομα Blackfyre για τον οίκο του.

Η καθοριστική μάχη του πολέμου έγινε στο Redgrass Field. Νίκησε τον Σερ Gwayne Corbray της Βασιλικής Φρουράς σε μονομαχία. Στη συνέχεια, αντί να επιτεθεί στις δυνάμεις του Πρίγκιπα Maekar, υπερασπίστηκε τον πληγωμένο Corbray και τον μετέφερε έξω από το πεδίο της μάχης.

Εν τω μεταξύ, ο Brynden Rivers και η προσωπική του φρουρά τοξοτών ονομαζόμενη Raven's Teeth, είχε βρει μια θέση από την οποία θα μπορούσαν να ρίξουν βροχή από βέλη στη θέση του Daemon. Ο Daemon και οι δίδυμοι δωδεκάχρονοι γιοί του Aemon και Aegon σκοτώθηκαν. Με αυτή την τροπή χάθηκε η νίκη των επαναστατών.

Οι απομείναντες γιοι του στάλθηκαν στην εξορία με τον Bittersteel. Οι απόγονοί τους θα επιτεθούν τουλάχιστον τέσσερις φορές μέχρι ο Maelys, ο τελευταίος άντρας του γένους Blackfyre σκοτωθεί το 258AL.

Για την μητέρα του Daemon κοιτάξτε εδώ : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=499764740103529&set=a.493213854091951.1073741834.167684996644840&type=3&theater
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.