Baelor I Targaryen

O Baelor ο πρώτος του ονόματος του, γνωστός και ως Beloved και Blessed, ήταν ο ένατος μονάρχης Targaryen που κάθισε και βασίλεψε από τον Σιδηρούν Θρόνο.

Γνωστός για την ευσέβειά του, ο Baelor ήταν Σέπτον καθώς και βασιλιάς. Ήταν ο δεύτερος γιος του Aegon III και κυβέρνησε μετά το θάνατο του αδελφού του, Daeron I Targaryen. Στο Μεγάλο Σεπτ του King's Landing, υπάρχει ένα άγαλμά του. Κανένας από τους βασιλείς της δυναστείας Targaryen δεν ήταν τόσο αγαπητός από τον λαό όσο ο Baelor, ο οποίος αγαπούσε τον λαό και τους θεούς το ίδιο.

Ο Baelor ήταν ειρηνικός, αφοσιωμένος και ευσεβής άνθρωπος. Ήταν πολύ αδύνατος και χλωμός από τις επανειλημμένες νηστείες. Είχε μακριά γενειάδα και τα μαλλιά των Targaryen, χρώματος ασημί-χρυσό. Το στέμμα του ήταν φτιαγμένο από λουλούδια και φύλλα.

Μερικοί θυμούνται τον Baelor ως έναν υπέροχο και άγιο άνθρωπο, που έπεφτε σε βαθιά προσευχή και νηστεία για να βιώσει θρησκευτικά οράματα και τον τιμούν για την προσφορά του στην πίστη, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του Μεγάλου Σεπτ. Άλλοι τον θεωρούν ως αδύναμο, ανόητο, επιρρεπή σε παραισθήσεις και κακές αποφάσεις, που επέφερε από υπερβολικό φανατισμό.


Ήταν ήσυχος και σχολαστικός, πολύ πιστός στους Επτά. Ήθελε να γίνει Σέπτον, αλλά ο πατέρας του το αρνήθηκε. Αντί αυτού τον παντρέψει με την αδερφή του Daena, με τον παραδοσιακό τρόπο των Targaryen. Ο Baelor υπάκουσε αλλά με εξαιρετική απροθυμία και αρνήθηκε να ολοκληρώσει το γάμο.

Μετά το θάνατο του αδελφού του, βασιλιά Daeron, λέγεται ότι ξεκίνησε ξυπόλητος στο Boneway, για να κάνει ειρήνη με το Dorne. Επίσης, λέγεται ότι έσωσε τον ξάδερφό του Aemon (Dragonknight), από ένα λάκκο με φίδια. Εκεί δαγκώθηκε πολλές φορές από τις οχιές αλλά το δηλητήριο τους δεν μπόρεσε να τον σκοτώσει εξαιτίας της πίστης του στους Επτά. Αυτή η ιστορία μπορεί να είναι απλώς μια μεταφορά της επίσκεψης του στο Dorne αναφερόμενος στον εαυτό του, με το Dorne ως λάκκο και τους Dornish ως οχιές. Όποια και αν είναι η αλήθεια, ο Baelor επέστρεψε αφού διαπραγματεύθηκε το γάμο του Daeron με την Myriah Martell, ως μέσο για την επίτευξη της ειρήνης με το Dorne. 


http://en.amokanet.ru/gallery/martin/targaryens_1226.html
Η βασιλεία του Baelor ξοδεύτηκε στην προσευχή και την ευσέβεια. Ο θείος του Viserys λειτουργούσε και φρόντιζε το βασίλειο ως Χερι του Βασιλεια.

Κέρδισε την περιφρόνηση των ευγενών του, αναγκάζοντας τον Άρχοντα Belgrave να πλύνει τα πόδια ενός λεπρού. Προσπάθησε να αντικαταστήσει όλα τα κοράκια με περιστέρια και περιόρισε τις αδελφές του, Daena Targaryen (με την οποία ήταν παντρεμένος), Rhaena και Elaena στο Maidenvault, έτσι ώστε να μη δελεάζεται με σαρκικές σκέψεις.

Προσπάθησε να δημιουργήσει νέους δράκους με το να προσεύχεται πάνω από αυγά, αλλά δεν εισακούστηκα. Έκαψε τα βιβλία που γράφτηκα από τον Σέπτον Barth, γιατί τον θεωρούσε περισσότερο μάγο από Σέπτον και μια φορά, εξόρισε όλες τις πόρνες και τους εργαζομένους στους οίκους από την πρωτεύουσα. Προσευχόταν γι αυτούς αλλά δεν τους κοιτούσε. Ο Baelor αποφάσισε να μην ξανά-οπλίσει την πίστη, καθώς ήταν άνθρωπος της ειρήνης, που πίστευε ότι το μόνο όπλο που θα έπρεπε να έχουν οι πιστοί ήταν η προσευχή.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του είχε έναν λιθοξόο, που τον έκανε High Septon. Έναν άνθρωπο που μπορούσε να χαράξει την πέτρα τόσο όμορφα, που ο Baelor πίστευε ότι είναι ο Smith (ένας από τους Επτά) στην ανθρώπινη μορφή του. Ο νέος Σεπτον δεν μπορούσε να διαβάσει, να γράψει ή να απαγγείλει προσευχές. Διαδόθηκε η φήμη ότι το Χέρι του Baelor τον δηλητηρίασε, για να τελειώσει την ντροπή στο βασίλειο. Ο Baelor εξέλεξε στην κενή θέση του High Septon ένα αγόρι οκτώ ετών, ισχυριζόμενος ότι έκανε θαύματα, αν το παιδί δεν μπόρεσε να τον σώσει στο νεκροκρέβατό του. Η ιστορία λέει πως ο Baelor πέθανε από την πείνα, λόγω παρατεταμένης νηστείας, για να καθαρίσει από λαγνεία. Άλλοι πιστεύουν ότι δηλητηριάστηκε από τον θείο του, Viserys.


Το Μεγάλο Σεπτ του Baelor
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.